Duitslandnieuws.nl — brengt Duitsland dichterbij

Nieuwsbrief 72: 28 februari


Brussel vindt Duitse tol discriminerend

De invoering van de Duitse tol voor buitenlanders wil nog altijd niet vlotten. Het vignet is verworden tot een politieke speelbal waarbij het al lang niet meer gaat om het budget voor het wegenonderhoud te spekken. CDU/CSU wil de maatregel zo snel als mogelijk doordrukken. Maar volgens de EU is het voorstel discriminerend. (Der Spiegel)


Berlijns faalvliegveld is al 1.000 dagen niet open

Vrijdag was het precies 1.000 dagen geleden dat het 'modernste vliegveld ter wereld' had moeten openen. De blaaskapel was geregeld voor de opening van het Berlijnse vliegveld, maar nog altijd is het eerste vliegtuig niet opgestegen. Zou het ooit nog goed komen met het faalproject waar heel Duitsland grappen over maakt?


Nederlandse boeren boos op Duits dierenwelzijnsproject

Nederlandse en Deense boeren zijn boos omdat ze niet mogen meedoen aan een Duits dierenwelzijnsprogramma. Hierin krijgen Duitse boeren geld om hun stallen diervriendelijker te maken. Oneerlijke concurrentie, vinden de varkenshouders. Ze hebben een brief gestuurd naar eurocommissaris Margrethe Vestager voor Mededinging.


Banen in de Duitse industrie al 10 jaar stabiel

Economen verwachten dat de Duitse economie aantrekt. De barometer voor conjunctuurprognoses van het Centrum voor Europees Economisch Onderzoek (ZEW) steeg in februari met 4,6 punten naar 53,0. Hiermee is de hoogste waarde sinds een jaar bereikt. Het succes is deels te danken aan de gezonde basis van de Duitse industrie. Het aantal werknemers bleef er constant.


Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen

Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen.  Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.


Loop stage bij Duitslandnieuws

Beleef de Berlijnse start-up scene van binnenuit. Duitslandnieuws is de journalistieke start-up van Duitsland-correspondenten Derk Marseille en Bertus Bouwman in Berlijn. Stage lopen bij Duitslandnieuws? Stagiaires die willen meewerken om onze ambitieuze plannen nog meer vaart te geven kunnen een open sollicitatie sturen.

Contact

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen met de redactie: 0049 (0) 30 394 064 113.

Vragen over Duitslandnieuws? Bekijk onze FAQ.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar derk.marseille@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp