Duitslandnieuws.nl — brengt Duitsland dichterbij

Nieuwsbrief 74: 14 maart


Jos Jonkeren: het Duitse wantrouwen overwinnen

Duitslandnieuws spreekt in de nieuwe rubriek 'Kaaskoppen' wekelijks een ondernemende Nederlander die actief is in of met Duitsland. Deze week deelt Jos Jonkeren uit Berlijn zijn ervaringen. "Je moet het Duitse wantrouwen overwinnen."


Blendle-founder Marten Blankesteijn in Berlijn

Blendle sloot deze week een deal met de The New York Times, The Wall Street Journal en The Washington Post. Ceo Marten Blankesteijn heeft geen tijd om het te vieren, wel mocht Derk Marseille even binnenwaaien bij uitgever en investeerder Axel Springer in Berlijn waar Marten deze week is voor overleg. Bekijk de video.


Neelie Kroes, laat Amsterdam niet Berlijn klonen

Oud-eurocommissaris Neelie Kroes moet van Nederland de meest aantrekkelijke plek voor startups in Europa maken. Maar kloon daarbij niet de successen uit Berlijn, schrijft Anna Handschuh in een open brief.


Op mijn eerste dag zei ik ‘du’ tegen de ambassadeur

Franka Hummels is één van de journalisten die meedoet aan het jaarlijkse Nederlands-Duitse uitwisselingsproject. Ze werkt de komende maanden bij de Thüringer Allgemeine in Erfurt en blogt over haar eerste ervaringen.


Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen

Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen.  Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.


Loop stage bij Duitslandnieuws

Beleef de Berlijnse start-up scene van binnenuit. Duitslandnieuws is de journalistieke start-up van Duitsland-correspondenten Derk Marseille en Bertus Bouwman in Berlijn. Stage lopen bij Duitslandnieuws? Stagiaires die willen meewerken om onze ambitieuze plannen nog meer vaart te geven kunnen een open sollicitatie sturen.

Contact

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen met de redactie: 0049 (0) 30 394 064 113.

Vragen over Duitslandnieuws? Bekijk onze FAQ.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar derk.marseille@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp