Duitslandnieuws.nl — Maakt de handelsrelatie helder

Nieuwsbrief 21: 22 februari


Duits arbeidsbeleid is 'een stap terug'

De nieuwe Randstad-topman Jacques van den Broek houdt van Duitsland, maar noemt het nieuwe arbeidsmarktbeleid 'conservatief' en een 'stap terug'. Een exclusief interview.


Duitslandnieuws eventkalender

Netwerken over de grens, het kan op events, congressen, beurzen, of een simpel koffie-netwerkuurtje. Duitslandnieuws zet de belangrijkste netwerkmogelijkheden op een rij in de Eventkalender.

München is vanaf vandaag de hele week het stralende middelpunt van de zakelijke designbeurs München Creative Business Week. Het Nederlandse consulaat-generaal staat er om de Nederlandse inbreng te stimuleren. Het Smart Renewable-congres in Berlijn gaat over de toekomst van duurzame energie en in Oberhausen is een workshop te volgen over de juridische spelregels bij zaken doen in Duitsland. Vrijdag is er een spreekdag voor ondernemers die zaken willen doen in Duitsland bij de Kamer van Koophandel in Arnhem.

Kent u een event dat er nog niet op staat en meer bekendheid verdient? Help ons mee de kalender zo volledig mogelijk te maken en mail de gegevens naar events@duitslandnieuws.nl 


Vacatures vooral in Zuid-Duitsland

Werken in Duitsland? Mijd dan de moordende concurrentie in de grensregio en vooral het Ruhrgebied. Veel betere kansen zijn er in het zuiden of Hamburg.


Gauck: ondraaglijk dat je wordt afgeluisterd

Duitslandnieuws mocht woensdagavond met andere buitenlandse journalisten op bezoek bij de Duitse president Joachim Gauck. Hij sprak openhartig over de ongeregeldheden in Kiev en hoe hem dat herinnerde aan zijn eigen verleden als activist en dominee. En over de NSA-affaire: “Als ik een telefoongesprek voer, vind ik het een onverdraaglijke gedachte dat het afgeluisterd kan worden. 


Duitse interesse in 'slimme regio' Eindhoven

Eindhoven heeft na Londen en Helsinki het beste investeringsklimaat voor bedrijven en instellingen van Europa. Ook in Duitsland weet men steeds beter de regio te vinden.


Frank Gersdorf: 'Industrie 4.0' een hype met toekomst

De term 'Industrie 4.0' is misschien een hype die erg wordt gepusht door de Duitse overheid, maar het idee er achter heeft wel toekomstwaarde, schrijft Frank Gersdorf, journalist bij het Financieele Dagblad.

Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen


Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen. 

Bling-bling-bisschop verduisterde miljoenen uit een stichting voor armen, Duitsers durven niet mobiel te bankieren, de omzet webwinkels groeit enorm, Adidas wil af van mega-productie in Azië en bouwt mini-fabrieken op locatie en magische machines bij BMW.

Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.

 

Contact

Wij stellen alle feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen Bertus Bouwman 0049 152 167 208 32.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar bertus.bouwman@duitslandnieuws.nl
Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp