Duitslandnieuws.nl — Maakt de handelsrelatie helder

Nieuwsbrief 53: 4 oktober


Waarom Duitsland een wifi-woestijn is

Het is vaak tevergeefs zoeken naar een open wifi-netwerk in Duitsland, waar Neelie Kroes zich openlijk aan stoorde. De Duitse wifi-woestenij komt voort uit verouderde wetgeving. Nu zijn uitbaters aansprakelijk voor alles wat via hun netwerk wordt uitgespookt. Met een nieuwe wet moet daar verandering in komen. Maar de eerste leeuwen en beren zijn alweer gesignaleerd.

 

Interviews met twee nieuwe consuls-generaal

Per 1 september zijn in Duitsland twee nieuwe consuls-generaal aan de slag gegaan. Duitslandnieuws sprak zowel met Peter Vermeij van München als met Ton Lansink van Düsseldorf (op de foto rechts). Ze vertellen over hoe de relatie met Zuid-Duitsland wordt hersteld, over de pilot waarin bedrijven voor dienstverlening gaan betalen en de speciale rol van de Koninklijke familie. 


Teleurstellende beursgang van Zalando en Rocket

Twee grote beursgangen deze week in Frankfurt: webwinkel Zalando en een dag later start-upfabriek Rocket Internet. Allebei vielen ze tegen. Beursgoeroe Dirk Müller legt uit waarom.


Waarom Duitse angst om te investeren Europa schaadt

De Duitse regering wil het niet horen. Maar ook het Internationaal Monetair Fonds heeft zich nu gevoegd bij een reeks criticasters die vinden dat Duitsland zijn wegen en andere infrastructuur laat verslonzen. De Duitse weigering om te investeren is schadelijk voor Europa.


Peter Thiel: in Duitsland heerst angst voor succes

Op bezoek in zijn Heimat provoceerde de Duitse Silicon Valley-miljardair Peter Thiel zijn publiek in Hamburg. Volgens hem zou Facebook nooit succes hebben gehad onder Duitse managers. "Faalangst is niet het probleem. Hier heerst de angst voor succes."


Maurits Kuypers: Microbrouwerij verovert Duitsland

Bier uit de Verenigde Staten kan niet veel goeds zijn. Dat was lange tijd de algemene mening in het moederland van het bier Duitsland. Maar dit verandert in een rap tempo. De Amerikaanse revolutie met ambachtelijk gebrouwen ‘craft beer’ verovert in een noodtempo het land van de biertuinen en het Oktoberfest. Grote merken zoals Heineken krijgen het daarmee nog lastiger op de krimpende Duitse markt.


Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen

Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen.  Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.


Loop stage bij Duitslandnieuws

Beleef de Berlijnse start-up scene van binnenuit. Duitslandnieuws is de journalistieke start-up van Duitsland-correspondenten Derk Marseille en Bertus Bouwman in Berlijn. Stage lopen bij Duitslandnieuws? Stagiaires die willen meewerken om onze ambitieuze plannen nog meer vaart te geven kunnen een open sollicitatie sturen.

Contact

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen met de redactie: 0049 (0) 30 394 064 113.

Vragen over Duitslandnieuws? Bekijk onze FAQ.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar derk.marseille@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp