Duitslandnieuws.nl — Maakt de handelsrelatie helder

Nieuwsbrief 30: 26 april


300.000 banen in Nederland dankzij Duitse industrie

Vanuit Brussel klinkt regelmatig gemopper op het forse Duitse exportoverschot. Maar juist in Europa hebben velen hun baan aan de Duitse industrie te danken. Duitse bedrijven doen veelal hun inkopen voor onderdelen, halffabricaten en grondstoffen in andere Europese landen. In Nederland hebben hierdoor zeker 300.000 mensen een baan.


Helft Duitse auto’s in 2050 verdwenen door car sharing

Minder en minder is de auto de heilige koe in Duitsland. Voor steeds meer jongeren is het hebben van een auto niet meer noodzakelijk. Geen statussymbool, maar een ding dat je af en toe handig kunt gebruiken. Precies de reden waarom in Duitsland car sharing plots zo populair is geworden. In 2050 is de helft van alle auto's in Duitsland verdwenen.


Nu alle 87 video's van de Hannover Messe online

Tientallen video's van de Hannover Messe waren al terug te zien. Nu staan ze alle 87 online, verdeeld in gethematiseerde afspeellijsten. Bekijk hier de video's hier.


Regionale politici tegen tolvignet voor buitenlanders

De Duitse verkeersminister Alexander Dobrindt (CSU) wil een tolvignet voor buitenlandse automobilisten invoeren. Daarmee voert hij vooral een wens uit van Beierse politici. Deelstaten in West-Duitsland staan veel minder te springen om de maatregel. De minister-president van Sleeswijk-Holstein Torsten Albig wil bijvoorbeeld alle Duitsers via een speciale heffing laten meebetalen.


Nederlands Kieskompas exportproduct voor Europa

Duitsers hebben zin in Europa, maar ze weten er nog onvoldoende van, zeggen ze zelf in een recent gehouden enquête. In die informatiebehoefte wil het Nederlandse Kieskompas.nl voorzien. Onder de naam EUvox 2014 kunnen Europeanen uit alle 28 lidstaten in hun eigen taal vragen beantwoorden in aanloop naar de verkiezingen in mei.


Wouter Timmermans: Hoe je een GmbH ‘liquideert’

Stoppen met je Duitse activiteiten? De Nederlandse advocaat Wouter Timmermans legt uit hoe je een Duitse 'Gesellschaft mit beschränkter Haftung' (GmbH) ontbindt. Een GmbH is vergelijkbaar met de Nederlandse rechtsvorm BV. De ontbinding er van kan meestal pas in gang worden gezet nadat driekwart van de aandeelhouders daar voor hebben gestemd.

Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen


Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen. 
Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.

 


Stage bij Duitslandnieuws

Beleef een zomer lang de Berlijnse start-up scene van binnenuit. Duitslandnieuws is de journalistieke start-up van Duitsland-correspondenten Derk Marseille en Bertus Bouwman in Berlijn. We zoeken twee stagiaires die mee willen helpen om onze ambitieuze plannen nog meer vaart te geven.

Contact

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen Bertus Bouwman 0049 152 167 208 32.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar bertus.bouwman@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp