Duitslandnieuws.nl — Maakt de handelsrelatie helder

Nieuwsbrief 26: 29 maart


Duitse ministers rijden in te vieze auto's

De Duitse minister van Volksgezondheid Hermann Gröhe (CDU) rijdt een Audi A8L 3.0 TDI quattro. Geen andere dienstwagen van collega-ministers stoot meer CO2 uit. De Duitse bewindslieden rijden al schoner dan vorig jaar, maar zitten allemaal boven de Europese norm.


Duitslandnieuws eventkalender

Netwerken over de grens, het kan op events, congressen, beurzen, of een simpel koffie-netwerkuurtje. Duitslandnieuws zet de belangrijkste netwerkmogelijkheden op een rij in de Eventkalender.

Deze week: Help ons mee de kalender zo volledig mogelijk te maken en mail uw event naar events@duitslandnieuws.nl 


Duitsland breidt LKW-Maut uit naar kleinere trucks

Verkeersminister Alexander Dobrindt (CSU) wil de tol voor vrachtwagens uitbreiden naar trucks vanaf 7,5 ton. Nu is dat nog 12 ton. Bovendien gaat de heffing voor meer rijkswegen geleden. Zo wil het ministerie dubbel zo veel geld wil ophalen voor de onderhoud van wegen.


DAX-topman krijgt 2 miljoen meer dan AEX-collega

Crisis of niet, de ceo's van de beursgenoteerde bedrijven aan de Duitse DAX en de Amsterdamse AEX verdienen meer dan ooit. Duitslandnieuws legde de salarisstrookjes van de topmannen uit Nederland en Duitsland naast elkaar. DAX-bestuursvoorzitters krijgen gemiddeld 2 miljoen meer.


Duitse bedrijven trekken hun geld terug uit Rusland 

Duitse bedrijven eisen van de politiek een diplomatieke oplossing voor de Krim-crisis. Maar achter de schermen bereiden trekken ze hun geld terug uit Rusland. Dat kan dramatische gevolgen hebben.


Freerk Faber: Twente benut gunstige ligging te weinig

Twente grenst aan Duitsland maar Twentse bedrijven benutten die gunstige ligging te weinig, constateert Freerk Faber van World Trade Center Twente. "Ze zien de kansen wel, maar het blijkt nog erg lastig om daadwerkelijk stappen te ondernemen."

Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen


Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen. 

MAN krijgt kwart miljard euro boete, milde winter doet bouw goed, justitie doet weer inval bij Deutsche Bank, Neelie Kroes voelt zich opgelicht op vliegveld Düsseldorf, 

Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.

 

Contact

Wij stellen alle feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen Bertus Bouwman 0049 152 167 208 32.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar bertus.bouwman@duitslandnieuws.nl
Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp