Duitslandnieuws.nl — brengt Duitsland dichterbij

Nieuwsbrief 66: 17 januari


Waarom Utrecht op Duitse bedrijven aast

Utrecht gaat een speciale ambtenaar aanstellen die Duitse bedrijven naar de stad moet lokken. Daarmee hoopt de domstad extra banen te creëren. Een speciale ambtenaar moet de Duitsers voor een verhuizing warm maken.

 

Dit staat er op de agenda van Duitsland in 2015

Een algemeen geldend minimumloon, een G7-top in Beieren en uitgebreide herdenkingen van het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945 en de eenwording in 1990. Verder moet er een aantal politieke hordes genomen worden, zoals het beheersbaar maken van de Energiewende en de invoering van het tolvignet. Dit staat in 2015 op de agenda.


Recordaantal demonstranten bij Pegida in Dresden

Boosheid heerst er maandagavond in de straten van Dresden. Demonstranten van Pegida voelen zich aan de kant gezet door de politiek en media. Voor de twaalfde week op rij gingen ze de straat op om te demonstreren 'tegen de islamisering van Duitsland en Europa'. Wekelijks groeit hun groep, net als die van de tegendemonstranten. Derk Marseille was er bij in Dresden.


Grüne Woche: agrarische export Nederland stijgt

De waarde van de export van agrarische producten uit Nederland is afgelopen jaar iets gestegen naar een totaal van 80,7 miljard euro. Deze raming van het Landbouw Economisch Instituut (LEI) maakte staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken bekend bij het begin van de internationale landbouwbeurs Grüne Woche in Berlijn. Een impressie in vijf tweets.


Carsten Brzeski: het Grexit-spook van Merkel

Ook al brak Angela Merkel dit jaar tijdens haar skivakantie haar bekken niet, toch bleef breken het thema. Er moet iets zijn gebeurd. In ieder geval brak Merkels politieke instinct, want vanuit het niets, blies zij tijdens de donkere dagen het Grexit-spook nieuw leven in.


Maurits Kuypers: Goed begin van 2015 voor Duitsland

De wereld is de eerste twee weken van dit jaar opgeschrikt door een serie verschrikkelijke gebeurtenissen. Toch ziet Maurits Kuypers ook veel positieve dingen gebeuren voor de Nederlandse en Duitse economie.


Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen

Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen.  Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.


Loop stage bij Duitslandnieuws

Beleef de Berlijnse start-up scene van binnenuit. Duitslandnieuws is de journalistieke start-up van Duitsland-correspondenten Derk Marseille en Bertus Bouwman in Berlijn. Stage lopen bij Duitslandnieuws? Stagiaires die willen meewerken om onze ambitieuze plannen nog meer vaart te geven kunnen een open sollicitatie sturen.

Contact

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen met de redactie: 0049 (0) 30 394 064 113.

Vragen over Duitslandnieuws? Bekijk onze FAQ.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar derk.marseille@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp