Duitslandnieuws.nl — Maakt de handelsrelatie helder

Nieuwsbrief 37: 14 juni


Duitsland woedend om Nederlandse schaliegas-plannen

Nederland wil naar schaliegas boren bij de Duitse grens. De Duitse politiek, burgerbewegingen, waterwerken en bierbrouwers reageren woedend. Als Nederland de plannen doorzet dreigen ze met juridische stappen.


Peter Terium bij Buitenhof: te veel ingezet op solar

Duitsland heeft te veel ingezet op de 'dure zonne-energie', zei de Nederlandse RWE-topman Peter Terium zondag in tv-programma Buitenhof. Terium strijdt met de Duitse politiek over 'de spelregels', die volgens hem op dit moment te ongunstig uitvallen voor RWE.


Duitse bedrijven die worstelen met hun nazi-verleden

De misdaden die de nazi's in het 'Derde Rijk' begingen, hadden ze zonder de steun het volk en een aantal bedrijven nooit op zo'n grote schaal kunnen uitvoeren. Onder meer VW, Hugo Boss, Krupp en de Deutsche Bank benutten hun banden met de nazi's in meer en mindere mate voor hun bedrijf.


Douwe Egberts wordt geduchte speler op Duitse markt

Master Blenders (Douwe Egberts) wil de grootste koffiebrander van de wereld worden. Met de naderende fusie met het Amerikaanse Mondelez maken de Nederlanders die in handen zijn van de Duitse miljardairsfamilie Reimann het de concurrentie lastig. De koffiemarkt staat flink onder druk.


Fractie AfD met Cameron tegen zere been Merkel

De Europese Conservatieven en Hervormers (ECH) nemen de Duitse eurokritische Alternatieve für Deutschland (AfD) op binnen hun fractie. Daarmee komt de in Duitsland zeer omstreden partij in één team met de Britse premier David Cameron ende Nederlandse ChristenUnie. Samen willen ze zich afzetten tegen de christen-democraten van Merkel.


Carsten Brzeski: Voetbalgekte slaat toe onder economen

Eindelijk rolt de bal vanavond. Het WK voetbal in Brazilië bepaalt de komende vier weken het avondprogramma van veel mensen. Ook het mijne. De voetbalgekte bij ons thuis gaat ver. Vrouw en dochter zullen maar kort genieten van de oranjegekte, terwijl vader en zoon, getooid in t-shirt met adelaar, op langduriger voetbalvreugde menen te kunnen rekenen.

Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen


Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen. 
Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.

 


Stage bij Duitslandnieuws

Beleef een zomer lang de Berlijnse start-up scene van binnenuit. Duitslandnieuws is de journalistieke start-up van Duitsland-correspondenten Derk Marseille en Bertus Bouwman in Berlijn. We zoeken twee stagiaires die mee willen helpen om onze ambitieuze plannen nog meer vaart te geven.

Contact

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen Bertus Bouwman 0049 152 167 208 32.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar bertus.bouwman@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp