Duitslandnieuws.nl — Maakt de handelsrelatie helder

Nieuwsbrief 22: 1 maart


Grootste kloof tussen arm en rijk in Duitsland

Nergens in Europa is bezit zo slecht verdeeld als in Duitsland. En die kloof wordt alleen maar groter.


Duitslandnieuws eventkalender

Netwerken over de grens, het kan op events, congressen, beurzen, of een simpel koffie-netwerkuurtje. Duitslandnieuws zet de belangrijkste netwerkmogelijkheden op een rij in de Eventkalender.

In Bremen praten alle landen die aan de Noordzee liggen met elkaar over betere samenwerking onder de vlag van Interreg. Woensdag begint de grootste toerismebeurs ter wereld ITB in Berlijn met ook veel Nederlandse deelnemers. Gateway to Germany organiseert ook woensdag in Utrecht een exportborrel. Een dag later houdt de Achterhoek Businessschool in Kleef een praktijktraining hoe je start in Duitsland. Ook in Kleef en ook op donderdag komt de voorzitter van de Eerste Kamer op bezoek bij de Nederlands-Duitse businessclub Jour Fix.   

Kent u een event dat er nog niet op staat en meer bekendheid verdient? Help ons mee de kalender zo volledig mogelijk te maken en mail de gegevens naar events@duitslandnieuws.nl 


Geen kiesdrempel meer voor Brussel

Twee maanden voor de Europese Parlementsverkiezingen schrapte Karlsruhe de kiesdrempel van 3 procent. Veel Duitsers vrezen nu dat ook een rechts-extreme partij als de NPD een zetel in Brussel kan krijgen,


Voor het eerst zelfkritiek op Duits handelsoverschot

Van kritiek op het handelsoverschot wilde Duitsland nooit weten. Nu slaat staatssecretaris Michael Roth een andere toon aan. Hij wil iets doen aan de 'oneerlijke voordelen tegenover eurolanden'.


RWE-topman Peter Terium levert in

Iedereen moet inleveren bij RWE. Ook de vierkoppige top onder leiding van de Nederlander Peter Terium doet het wegens de slechte prestaties van het Duitse moederbedrijf van Essent met 500.000 miljoen euro minder. Handelsblatt verwacht dat RWE komende dinsdag een verlies van 3 miljard euro meldt. 


Bavo van den Idsert: Bio-kansen in Duitsland

De vraag naar biologische producten in Duitsland is groot. Omdat de Duitse productie zelf niet groeit, liggen er kansen voor Nederlandse producenten en handelaren, stelt Bavo van den Idsert, directeur van brancheorganisatie Bionext. "Maar weet op wie je je richt."

Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen


Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen. 

Uli Hoeneß verborg veel meer geld, Beieren raakt verstrikt in eigen beloftes, de Duitse banenmotor loopt en Londen ontdekt liefde voor Duitsland. Duitse autofabrikanten verkopen minder door carsharing

Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.

 

Contact

Wij stellen alle feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen Bertus Bouwman 0049 152 167 208 32.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar bertus.bouwman@duitslandnieuws.nl
Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp