Duitslandnieuws.nl — Maakt de handelsrelatie helder

Nieuwsbrief 24: 15 maart


Op werkbezoek met Tennet: 'Leren van Energiewende'

Duitsland loopt ver voor op Nederland in de overstap op duurzame energie. In die pioniersrol heeft Duitsland fouten gemaakt waar Nederland van kan leren, stelt Tennet-topman Mel Kroon. Andersom werkt een flinke rij Nederlandse bedrijven mee aan de Duitse Energiewende.


Duitslandnieuws eventkalender

Netwerken over de grens, het kan op events, congressen, beurzen, of een simpel koffie-netwerkuurtje. Duitslandnieuws zet de belangrijkste netwerkmogelijkheden op een rij in de Eventkalender.

Deze week: Help ons mee de kalender zo volledig mogelijk te maken en mail uw event naar events@duitslandnieuws.nl 


Duitse YouTube-hit: robot speelt pingpong

Wat gebeurt er als je de Duitse tafeltennisheld Timo Boll het laat opnemen tegen de snelste robot ter wereld? Ongeacht de uitslag, de wedstrijd is een mooie demonstratie waar traditionele Duitse industrie, innovatie, hardware, robots, start-ups en sport samenkomen.


Duitse bedrijven ontdekken belastingparadijs Nederland

In Duitsland is boos gereageerd op de verhuizing van de software-afdeling van het beursgenoteerde softwarebedrijf Wincor Nixdorf naar Nederland. Volgens critici is de verhuizing enkel gebaseerd op het gunstige Hollandse belastingklimaat. Het bedrijf zelf weerlegt die beschuldigingen en ziet in Utrecht de softwarestad van de toekomst.


Bouwfonds in Berlijn: polderen met een Berlijnse bril

Bouwfonds wil de komende vijf jaar in Berlijn 500 woningen bouwen en zeker 3 tot 4 projecten hebben afgerond. Om dat te realiseren opende Han Joosten begin dit jaar de deuren van de zevende vestiging in Duitsland. Duitslandnieuws sprak met hem over beginnersfouten, polderen in Duitsland en bouwen met een Berlijnse bril.


Carsten Brzeski: Europa heeft Jack Bauer nodig

Mijn favoriete tv-held is terug. Jack Bauer, het hoofdpersonage van de Amerikaanse reeks '24', gaat voor de negende keer het Amerikaanse volk en zijn president redden. Dat zou hij eigenlijk met Europa moeten doen.

Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen


Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen. 

Duitse vrouwen willen geen CEO worden, Aldi en Lidl vechten om vlees, Russen kopen Duitse gasopslag, begroting van Schäuble is asociaal en Hoeneß toont verdorven elite Duitsland.

Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.

 

Contact

Wij stellen alle feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen Bertus Bouwman 0049 152 167 208 32.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar bertus.bouwman@duitslandnieuws.nl
Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp