Duitslandnieuws.nl — brengt Duitsland dichterbij

Nieuwsbrief 87: 13 juni


Vader van de Playmobil-poppetjes overleden

Playmobil-bedenker Horst Brandstätter (81) is overleden. De Duitse ondernemer wist in 1974 door te breken met de plastic poppetjes. Zijn uitvinding dankt hij aan de oliecrisis. 


Rapport: Economische groei in Duitsland versnelt

De economische groei voor dit jaar in Duitsland zal versnellen. Dat schrijft kredietverzekeraar Atradius in het Landenrapport voor West Europa juni 2015. Een grote drijvende kracht achter die groei vormen de particuliere bestedingen


Carsten Brzeski: Merkel wordt nachtmerrie voor CDU

De CDU is Merkel, en Merkel is de CDU, schrijft econoom Carsten Brzeski. Gevaarlijk volgens hem, want wat komt er na het tijdperk Merkel? De partij heeft geen aansluiting bij de grote moderne steden en verdwijnt de laatste jaren uit de grote steden.


Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen

Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen. 

Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.


Word partner van Duitslandnieuws

Duitslandnieuws gelooft in nauwe samenwerking met relevante partners. Wil je adverteren of zie je andere mogelijkheden om samen te werken? Neem contact op met Derk. Bel: 0049 (0) 30 394 064 113.

Met deze partners werken we nu al samen
 

Boek Bertus en Derk

Ben je op bezoek in Berlijn en wil je geïnspireerd worden over Berlijn, Duitsland, de Nederlands-Duitse handelsrelatie, startups & innovatie, politiek en journalistiek? Met regelmaat geeft Duitslandnieuws presentaties, workshops aan professionals en studenten, of verzorgen we  startuptours. We denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Meer weten? Bel: 0049 (0) 30 394 064 113.

 

Kom koffie drinken

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een bakje koffie of een potje darts aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn.
Wel graag eerst even bellen: 0049 (0) 30 394 064 113.


Vragen over Duitslandnieuws? Bekijk onze FAQ.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs.
Mail naar
derk.marseille@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp