Duitslandnieuws.nl — Maakt de handelsrelatie helder

Nieuwsbrief 35: 31 mei


De schroevenkoningin uit het Ruhrgebied

Op haar 23ste stond Ingrid Brand-Friedberg plots aan het roer van het bedrijf van haar zojuist overleden vader. Waar concurrenten mee werden gesleurd in de teloorgang van de mijnbouw, smeedde de piepjonge directeur uit het Ruhrgebied het bedrijf om tot wereldmarktleider in schroeven voor windmolens. Nu is de schroevenkoning 66 jaar en is een pensioen nog lang niet aan de orde.


Hoe Adidas corruptie bracht in de sportwereld

Adidas is met zijn drie strepen wereldwijd bekend. Het merk hoort bij de Duitse voetbalcultuur en er gebeurt weinig in de sport buiten de fabrikant om. Maar de methodes die het bedrijf al decennia gebruikt zijn twijfelachtig.


Tolvignet voor Autobahn gaat 100 euro kosten

Dat de tol voor automobilisten er in Duitsland komt was al bekend. Nu druppelen de eerste details binnen, al weigrt het ministerie van Verkeer ze te bevestigen. Wie vanaf 2016 over de Autobahn wil rijden moet straks in totaal 100 euro neerleggen voor een tolvignet


Gevestigde partijen kunnen AfD niet meer negeren

Politici van gevestigde partijen en media in Duitsland zijn er vol van; de grote winst van de eurosceptische nieuwkomer AfD. Het sneeuwt de bijna net zo grote winst onder van de sociaal-democratische SPD. Ook het verlies van regeringspartner CDU/CSU blijft op de achtergrond.


Moeders, pensionado’s, gehandicapten en autisten

Daimler haalt gepensioneerden terug in de fabriek, SAP neemt autisten in dienst en AfB zoekt bewust naar werknemers met een handicap. Steeds meer Duitse bedrijven verlaten de gebaande paden en de geldende normen op zoek naar gekwalificeerd personeel.


Duitsland wil in China revolutie van elektro-auto’s

Uitgerekend de grootste CO2-smeerkees ter wereld China moet de elektrische auto succesvol maken. Nu de elektrische auto in Duitsland zelf nog nauwelijks verkocht wordt, proberen autofabrikanten de Chinezen er enthousiast voor te maken.

Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen


Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen. 
Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.

 


Stage bij Duitslandnieuws

Beleef een zomer lang de Berlijnse start-up scene van binnenuit. Duitslandnieuws is de journalistieke start-up van Duitsland-correspondenten Derk Marseille en Bertus Bouwman in Berlijn. We zoeken twee stagiaires die mee willen helpen om onze ambitieuze plannen nog meer vaart te geven.

Contact

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen Bertus Bouwman 0049 152 167 208 32.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar bertus.bouwman@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp