Duitslandnieuws.nl — brengt Duitsland dichterbij

Nieuwsbrief 60: 22 november


Minister Schäuble zet rem op Duitse tolplannen

Het Duitse tolvignet waar alleen buitenlanders voor moeten betalen leek in kannen en kruiken, nu zet minister Wolfgang Schäuble van Financiën (CDU) de rem op het wetsvoorstel van verkeersminister Alexander Dobrindt (CSU). Ook vanuit andere hoeken komen alsnog aanvallen op de omstreden plannen die hiermee opnieuw vertraging lijken op te lopen.

 

Faalvliegveld kost viervoudige Berlijn centraal station

Hoeveel het nieuwe vliegveld van Berlijn kost? Vier nieuwe treinstations, of net zo veel als het 50 jaar openhouden van het oude vliegveld Tegel. Een 'bezorgde burger uit Beieren' houdt bij hoeveel het faalvliegveld al heeft gekost


Rutte roept in Duitsland op tot Europees optimisme

Mark Rutte heeft vrijdag de Rathenau-prijs ontvangen uit handen Angela Merkel. De premier kreeg de prijs voor 'de Nederlandse inspanningen op het gebied van de Europese internationale samenwerking'. Rutte pleitte in Berlijn voor het centraal stellen van het Europese vakmanschap en optimisme.


Teufel wint Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie

Lautsprecher Teufel heeft woensdagmiddag de Nederlands-Duitse Prijs voor de Economie 2014 gewonnen. Het lukt de Duitsers om vanuit Berlijn met een klein team van Nederlandse medewerkers de onlinemarkt in Nederland te bedienen.


Gerty Thiesen: Duitse pensioenopbouw verandert

Voor wie zijn pensioen opbouwt in Duitsland gaat er vanaf 2015 veel veranderen, schrijft verzekeringsadviseur Gery Thiesen. De gegarandeerde rente gaat per 1 januari omlaag, waardoor het voordelig kan zijn om nog dit jaar een nieuwe verzekering af te sluiten.


Twentse boeren boos over natuurbeleid in grensregio 

Onder boeren en bewoners in Overijssel groeien de frustraties over de grote verschillen in het natuurbeleid in de grensstreek met Duitsland, blijkt uit een reportage van RTV Oost. Nederland zet fors in op de bescherming van bijzondere natuur. In Duitsland gelden andere prioriteiten.

Op naar de 200 Duitslandnieuws-abonnees!


Een intensieve week! Dinsdag begonnen we onze Duitslandnieuws-campagne en een dag later ontmoetten we veel lezers in Mönchengladbach op de Duits-Nederlandse Handelsdag. 

Allereerst zijn we erg blij met onze eerste 12 ondersteuners! Daarmee hebben we in een paar dagen tijd al 5% van ons doel gehaald. Het was ook fijn om de vele positieve reacties, contacten en feedback te krijgen.

Een veel gestelde vraag; wat krijg ik nu precies voor die 20 euro per maand? Daarom hierboven een helder overzicht

Wij willen de site bouwen die alles biedt wat ondernemers nodig hebben om vooruit te komen in Duitsland: netwerken, contacten, snelheid, gebruikersgemak, deskundigheid binnen handbereik.

Daarvoor hebben we geld nodig. We gaan er voor om de komende 56 dagen 200 abonnees te werven.  Als deze campagne slaagt, kunnen begin 2015 al de eerste bèta-versie lanceren.

Meedoen is investeren in je kennis en je netwerk. Je helpt ook door onze actie te delen. Samen brengen we Duitsland dichterbij.

Heb je een vraag of een opmerking. Mail of bel met Bertus of Derk. 

 

Loop stage bij Duitslandnieuws


Beleef de Berlijnse start-up scene van binnenuit. Duitslandnieuws is de journalistieke start-up van Duitsland-correspondenten Derk Marseille en Bertus Bouwman in Berlijn. Stage lopen bij Duitslandnieuws? Stagiaires die willen meewerken om onze ambitieuze plannen nog meer vaart te geven kunnen een open sollicitatie sturen.

Contact

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een vers bakje koffie of een potje tafeltennis aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn. Wel graag eerst even bellen met de redactie: 0049 (0) 30 394 064 113.

Vragen over Duitslandnieuws? Bekijk onze FAQ.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs. Mail naar derk.marseille@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp