Duitslandnieuws.nl — brengt Duitsland dichterbij

Nieuwsbrief 96: 15 augustus


Faillissement Imtech flinke deuk voor Nederlands imago

Het schandaal rond Imtech beheerst de Duitse media. Daarbij is veel aandacht voor het koninklijke predikaat dat het bedrijf voerde en welk enorme vertrouwen dat automatisch in Duitsland oplevert. Het faillissement van Imtech Duitsland slaat flinke barsten in dat rotsvaste Duitse vertrouwen.


Hoe een plantencentrum Berlijn zag veranderen

De Nederlanders van het Berlijnse plantencentrum Der Holländer hebben de stad de afgelopen decennia zien veranderen aan het soort planten die klanten bij de kassa afrekenden. De verschillen tussen Oost en West zijn kleiner geworden.


Tranen en tirades in Duits asielzoekersdebat

Een Duitse presentatrice die op de nationale televisie van leer trekt tegen haattirades tegen buitenlanders en een presentator die het te kwaad krijgt tijdens het journaal. Na alle neonaziprotesten tegen asielzoekers laat nu een andere kant van Duitsland zich horen. Een heel emotionele kant.


Krantenkiosk, elke morgen Duitse krantenkoppen

Duitslandnieuws leest de Duitse kranten en stelt elke morgen een beknopt overzicht samen van artikelen die je niet mag missen. 

Elke werkdag een vers krantenoverzicht rond 8.00 uur op de site. Volg Duitslandnieuws via Twitter (@Dld_nieuws) en blijf op de hoogte van de laatste updates.


Word partner van Duitslandnieuws

Duitslandnieuws gelooft in nauwe samenwerking met relevante partners. Wil je adverteren of zie je andere mogelijkheden om samen te werken? Neem contact op met Derk. Bel: 0049 (0) 30 394 064 113.

Met deze partners werken we nu al samen
 

Boek Bertus en Derk

Ben je op bezoek in Berlijn en wil je geïnspireerd worden over Berlijn, Duitsland, de Nederlands-Duitse handelsrelatie, startups & innovatie, politiek en journalistiek? Metregelmaat geeft Duitslandnieuws presentaties, workshops aan professionals en studenten, of verzorgen we  startuptours. We denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Meer weten? Bel: 0049 (0) 30 394 064 113.

 

Kom koffie drinken

Wij stellen feedback op prijs en leren je graag kennen. Kom langs voor een bakje koffie of een potje darts aan de Brunnenstraße 181 in Berlijn.
Wel graag eerst even bellen: 0049 (0) 30 394 064 113.


Vragen over Duitslandnieuws? Bekijk onze FAQ.

Niet in de buurt? Ook dan stellen we je feedback of kennismaking zeer op prijs.
Mail naar 
derk.marseille@duitslandnieuws.nl

Duitslandnieuws

Email Marketing Powered by Mailchimp