Copy
Newsletter TB nr.4 / Iulie 2015
Vizualizati acest email in browser

Cursuri pentru medici și asistenți medicali din domeniul  tuberculozei

165 de medici și asistenți medicali din secțiile de pneumoftiziologie din țară au participat, până la finalul lunii iunie 2015,  la cursuri de formare privind epidemiologia tuberculozei, metodele rapide de diagnosticare a tuberculozei multidrog-rezistente și tratamentul corect.
.
[aflați toate detaliile]

„Au fost necesari șapte ani ca să ajungem aici” – interviu cu Dr. Grațiela Chiriac, Șefa laboratorului de pneumoftiziologie din județul Bacău

Pentru clinicieni, scopul activităţii din reţeaua de tuberculoză este instituirea unui tratament adecvat, cât mai repede posibil, iar pentru medicii din laboratoare, de a pune un diagnostic corect, cât mai rapid posibil.

[citiți articloul în întregime]

„Fiecare pacient vine cu un bagaj emoțional, social și cultural” – interviu cu Dr. Ariadna Petronela Fildan, coordonator MDR în județul Constanța

Începând cu luna martie 2015, 1.000 de persoane cu tuberculoză multidrog rezistentă vor primi tratament complet, continuu și de calitate. Până la finalul lunii iunie, la nivel național, 139 de pacienți cu TB MDR au fost înrolați și primesc tratament în cadrul proiectului “Îmbunătățirea stării de sănătate a populației din România, prin creșterea controlului tuberculozei”.

[citiți articolul în întregime]

“Trebuie să-mi treacă!”, ajungi să-ți zici – povestea lui Marian Istrate, pacient la Institutul “Marius Nasta”

"Pe 29 aprilie m-am internat. Se bănuiește că l-am luat (n.r. bacilul) de undeva dintr-un spital. Minim 2 luni stau aici la „Nasta”. Spre surprinderea mea, am suportat tratamentul, deși mi-era frică că nu-l voi suporta. Ca pacient aici, începi să te obișnuiești cu ideea de boală, de tuberculoză, de diagnostic grav. Mai am grețuri mari, uneori mi-e silă să beau și apă. Trebuie să-mi treacă, ajungi să-ți zici”.

[aflati intreaga poveste a pacientului]

Respirăm sănătate, dacă lăsăm pădurile să respire

Finanțările nerambursabile din fondurile publice reprezintă o reală oportunitate pentru țările beneficiare, de a răspunde unor probleme specifice ale comunităților defavorizate, pentru care politicile de țară nu au reușit încă, în unele situații, să formuleze și măsuri concrete. Ba mai mult, desfășurarea multor proiecte în cadrul unor parteneriate public-private permite ca, prin finanțările nerambursabile, să fie sprijinite și completate măsurile incluse în strategiile naționale pentru controlul sau eradicarea unor afecțiuni, ori pentru îmbunătățirea calității vieții unor categorii de persoane aflate la risc de excludere socială.

[citiți articolul în întregime]

Conținutul acestui newsletter nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor Norvegiene 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor newsletter-ului.
Pentru informații oficiale despre Granturile SEE și Norvegiene accesați http://www.eeagrants.org, http://www.norwaygrants.ro, http://www.ms.ro

Copyright © 2015 Romanian Angel Appeal, All rights reserved.


dezabonare    actualizare date