Copy
Newsletter TB nr.8 / octombrie 2016
Vizualizati acest email in browser


„Pacienţii trebuie să înţeleagă ce este tuberculoza şi să creadă că pot fi vindecaţi”

Cifrele referitoare la tuberculoza multidrog rezistentă (MDR) în Norvegia sunt foarte mici, între 2 şi 10 cazuri în fiecare an. În 2014, numărul total de cazuri noi de tuberculoză, sensibilă şi rezistentă deopotrivă, a fost de 324. Prin comparaţie, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în acelaşi an în România au fost înregistrate 15.353 de cazuri noi, dintre care 547 de MDR.

Mona Drage, director adjunct al LHL International

[citiți interviul în întregime]

Informarea populației, primul pas în prevenirea tuberculozei

Zeci de localnici din satul Răzvani, oraș Lehliu-Gară din județul Călărași, au fost informați despre tuberculoză cu ocazia caravanei de informare, educare și comunicare susținută pe 10 iunie 2016 de asistentul medical comunitar, Mariana Corina Niculae, și mediatorul sanitar local, Beattris Mihaela Iamandi. „Ați auzit de tuberculoză?”, răsună în sala imensă a căminului cultural vocea asistentei medicale. Câteva femei își fac cruce, un sătean întreabă dacă are legătură cu astmul, altă femeie întreabă dacă copiii care răcesc fac TBC.

[citiți articolul]

O nouă sesiune de formare pentru coordonatorii TB județeni

Cea de a doua sesiune de formare adresată coordonatorilor județeni din componenta WP7 ”Furnizarea de intervenții integrate de suport comunitar în vederea prevenirii răspândirii TB în comunitățile sărace și a îmbunătățirii aderenței la tratament a cazurilor de TB” din proiectul RO 19.01 ”Îmbunătățirea stării de sănătate a populației din România prin creșterea controlului tuberculozei“, intitulată „Tuberculoza, curs pentru asistenții medicali comunitari și mediatorii sanitari”, a fost organizată în perioada 13-14 mai la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București și a urmărit optimizarea metodologiei de implementare și a procedurilor de lucru folosite, pentru îmbunătățirea serviciilor acordate pacienților cu TB precum și găsirea de soluții pentru problemele semnalate, din cele 6 județe de implementare ale acestui pachet de activități, de către coordonatorii județeni TB și AMC.

Cei 10 participanți la curs au evaluat stadiul implementării proiectului și gradul de atingere a indicatorilor la sfârșitul lunii aprilie, 2016 și au planificat activitatea pentru următoarea perioadă în ceea ce privește acordarea tratamentului sub directă observare (DOT) și organizarea următoarelor caravane de informare-educare-comunicare (IEC).
 [aflați toate detaliile]

Conținutul acestui newsletter nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor Norvegiene 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor newsletter-ului.
Pentru informații oficiale despre Granturile SEE și Norvegiene accesați http://www.eeagrants.org, http://www.norwaygrants.ro, http://www.ms.ro

Copyright © 2016 Romanian Angel Appeal, All rights reserved.


dezabonare    actualizare date


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Romanian Angel Appeal · Bucharest · Bucharest 07000 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp