Copy

Bulletin fra Eurofins Miljø - December 2013

Kære kunde

Ønsker du uddybende informationer om emnerne i denne bulletin, er du meget velkommen til at kontakte mig på telefon 70 22 42 66 eller på e-mail

Rita Splidt Pedersen
kundechef

Ferro-jern / jern filtreret i vand

Fra tid til anden møder vi spørgsmålet om, hvad forskellen er på Ferro-jern og jern filtreret - samt i hvor høj grad de to analyser giver samme resultat.
 
Ferro-jern er udtryk for den del af jernmængden i en prøve, som er i oxidationstrin +2. Jern-filtreret er udtryk for den del af jernmængden i en prøve, som kan passere igennem et filter med porediameter 0,45 µm. Da Ferro-jern ofte er opløst ved neutrale pH-værdier (hvilket ikke gælder ferri-jern), vil man ofte se, at der er relativ god overensstemmelse mellem Ferro-jern og jern filtreret. Men det er ikke det samme, og der kan være situationer, hvor de kemiske forhold bevirker, at Ferro-jern afviger fra jern filtreret. Dertil kommer, at der for nuværende ikke findes en god metode til at analysere Ferro-jern i laboratoriet – blandt andet fordi det er usikkert, hvor godt jern kan bevares på Ferro-form indtil analyse, selv i en konserveret prøve. Eurofins har en ikke-akkrediteret metode til analyse af Ferro-jern, men grundet ovennævnte usikkerhed anbefaler vi ikke metoden til vores kunder. I stedet anbefaler vi analyse for jern filtreret.
 
Da specifik analyse af Ferro-jern af og til bliver efterspurgt af vores kunder, har Eurofins for nylig opfordret Miljøstyrelsens Referencelaboratorium RefLab til at undersøge, om der kan findes en bedre metode til konservering og efterfølgende analyse af Ferro-jern i vandprøver end dem, der kendes i dag.
Hent myEurofins til iPhone, iPad eller Android

Samarbejdsaftaler og tilbud

Samarbejdet mellem jer som kunde og os som laboratorium er normalt fastlagt i en samarbejdsaftale. Under denne aftale ligger der ofte konkrete tilbud, som for eksempel relaterer til en specifik sag eller et specifikt projekt. Mange af de tilbud, der er afgivet i 2013 udløber ved udgangen af året.

Tilbud og ordrer lukkes automatisk ned i vores produktionssystem, når den konkrete aftale udløber. Efter udløbsdatoen kan der ikke registreres flere prøver på sagen. Hvis der er et tilbud eller en ordre, som I ønsker fortsat at holde aktive i 2014, beder vi jer venligst om at kontakte Lise Sveigaard (lsv@eurofins.dk) eller Rita Splidt Pedersen (rsp@eurofins.dk) hurtigst muligt.
 

Reduceret bemanding i julen

Eurofins Miljø kører med reduceret bemanding i forbindelse med jul og nytår - nærmere bestemt i dagene 27. og 30. december samt 2. og 3. januar. Hvis du har brug for afhentning af prøver og / eller analysearbejde på de nævnte dage, beder vi om, at du kontakter os inden på telefon 7022 4267.
 

Glædelig jul

og godt nytår.
Vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde i 2014

Send videre
Copyright © 2013 Eurofins Miljø A/S, All rights reserved.


AFMELD: Vil du ikke have flere nyhedsbreve fra os? Afmeld dig lige her