Copy
Nieuwsbrief RESOC-SERR Brugge

RESOC Noord-West-Vlaanderen trapt af met Stakeholdersevent


Met ruim 230 deelnemers, een pak boeiende sprekers & een geslaagde netwerkreceptie blikt RESOC Noord-West-Vlaanderen meer dan tevreden terug op zijn eerste Stakeholdersevent. Er werd op gepaste wijze afscheid genomen van RESOC Brugge en de diversiteitswerking (EAD), het vijfjarig bestaan van Trefpunt Zorg werd gevierd, maar er werd vooral veel vooruitgeblikt naar de toekomst van  RESOC Noord-West-Vlaanderen. Voortaan zullen RESOC Brugge en RESOC Oostende zich schoeien op eenzelfde leest, weliswaar met aandacht voor eigen accenten.

Sfeerbeelden van het Stakeholdersevent kunnen bekeken worden via deze link. En voor wie er bij was: ja, in Noord-West-Vlaanderen gebruiken ze nog washandjes :-)

ESF-oproep "Versterkt Streekbeleid"


Vlaanderen wil met deze ESF-oproep een nieuw elan geven aan het streekbeleid in Vlaanderen. De nieuwe samenwerkingsverbanden streekbeleid zullen de sociaaleconomische uitdagingen van streken in Vlaanderen op termijn vertalen in een gedragen en actiegericht beleid. De oproep richt zich naar een breed partnerschap van steden en gemeenten die een samenwerkingsverband opzetten om de streekvisie op te bouwen en te concretiseren. Ze zullen dit doen in overleg en met de betrokkenheid van sociale partners, provincies en alle andere relevante actoren op het terrein.

RESOC Noord-West-Vlaanderen is bereid om namens de lokale besturen van zijn regio in te dienen op deze ESF-oproep. Deze Vlaamse cofinanciering zou immers een middel bij uitstek kunnen zijn om draagvlak te creëren voor deze nieuwe regio en samenwerking te genereren tussen de regionale stakeholders.

Inspiratiedag Trefpunt Zorg 'Langer thuis wonen. Zorgen voor technologie?!' - 22 maart, Brugge


Om tegemoet te komen aan de demografische en sociaaleconomische veranderingen moeten we steeds meer op zoek gaan naar slimme en innovatieve oplossingen. Zorgtechnologie kan ervoor zorgen dat we langer en veilig in onze vertrouwde woonomgeving kunnen blijven wonen. Dankzij technologische oplossingen die veiligheid en gemak brengen, zijn er positieve vooruitzichten voor ouderen en personen met een beperking in het bijzonder, maar mogelijk ook voor ieder van ons.
 
Laat u op dinsdag 22 maart onderdompelen in de vele mogelijkheden die er dankzij deze zorgtechnologie zijn. Trefpunt Zorg heeft samen met gespecialiseerde partners (Act with Care, Aperi, Blijf Actief Wonen, Bond Moyson Thuiszorg, Christelijke Mutualiteit, Comfortlift, Creadomotics, Cretecs, CureQuick, Focus & WTV, Howest, Online Buurten, OCMW Brugge, Sociaal Huis Oostende, TeleAlarm, Telecom-IT en Vives) een interessant programma boordevol boeiende workshops en pitches uitgedokterd, alsook een infomarkt waar u een aantal innovatieve oplossingen kan uittesten.

Meer info + inschrijven via deze link.

Ontbijtsessie voor werkgevers: werkplekleren (Trefpunt Tewerkstelling Kansengroepen) - 17 maart, Brugge


Schuif mee aan de grote ontbijttafel, geniet van een lekker ontbijt en maak kennis met de verschillende vormen en voordelen van werkplekleren.

Via werkplekleren kunnen werkgevers de competenties en talenten van hun (potentiële) medewerkers ontdekken, ontwikkelen of versterken volgens de specifieke noden op de werkvloer. Met andere woorden kan de werkgever via werkplekleren zijn nieuwe medewerker op maat van het bedrijf opleiden. Werkplekleren bestaat in verschillende vormen, zoals oa. de individuele beroepsopleiding (IBO) en de instapstage (ISS). Alle vormen variëren naargelang de duur en de doelgroep en hebben andere financiële voordelen. 

Het is als werkgever niet altijd eenvoudig om het bos door de bomen te zien en aan de slag te gaan met deze werkvormen. Tijdens deze ontbijtsessie doet VDAB de mogelijkheden uit de doeken. West7, tenderpartner van VDAB in het kader van het intensief werkplekleren, informeert u vervolgens over hun doelstellingen en aanpak voor de Brugse regio. Er is ook tijd voorzien om concrete vragen te stellen.

Meer info + inschrijven via deze link.

Gratis adviesdag Flanders DC stimuleert West-Vlaams ondernemerstalent - 5 maart, Brugge


Wil je aan de slag met jouw project en wil je graag een goeie start maken?

Op zaterdag kunnen ondernemende West-Vlamingen zich inschrijven voor een gratis één-op-één gesprek met experten uit diverse vakgebieden. Daarnaast kan men ook deelnemen aan twee workshops: één over pitching en één over sociale media. 

Meer info + inschrijven via deze link.

DUOday, doedag in een bedrijf voor personen met een arbeidsbeperking - 24 maart


Durf jij een duootje doen?

De DUOday, een initiatief van GTB in samenwerking met diverse andere partners, is een doedag voor personen met een arbeidsbeperking.

Het concept is eenvoudig: een bedrijf zet op DUOday voor één dag zijn deuren open voor een werkzoekende die omwille van een beperking van zintuigelijke, lichamelijke, psychische of verstandelijke aard moeilijker de weg vindt naar een job. Die vormt dan samen met één van de werknemers een duo.

Deze duobaan voor één dag betekent voor beiden een echte opportuniteit: werkgevers maken kennis met de vaardigheden, de inzet en de mogelijkheden van de werkzoekende. De werkzoekende krijgt de kans om zijn talenten te tonen en kan zijn/haar beeld van een bepaalde job toetsen aan de realiteit.

De DUOday gaat door op 24 maart 2016.
Interesse om als bedrijf deel te nemen? Surf dan naar www.duoday.be
 

Een leerjongere op úw werkvloer? Collega-ondernemers en trajectbegeleiders vertellen u hoe!


Bent u een ondernemer met een hart voor jongeren? Kan u een jongere een boeiende leerwerkplaats bieden in uw onderneming? Wat is de meerwaarde voor uw onderneming? Hoe maakt u een goede match met de jongere voor uw job?
 
Het systeem van Deeltijds Leren en Werken maakt de match tussen ondernemingen en jongeren van 15 tot 25 jaar die een deel van hun beroepsopleiding op de werkvloer volmaken.  Maak er vandaag kennis mee! Laat de ervaringen van 2 collega-KMO-ondernemers, u overtuigen om een jongere uit het Deeltijds Leren en Werken een kans te geven om op uw werkvloer zijn diploma te halen. En wie weet is dit uw werknemer van morgen?!
 
Helpt u ons mee het systeem van Deeltijds Leren en Werken beter bekend te maken in regio Noord-West-Vlaanderen? Dan zijn deze getuigenissen van werkgevers en trajectbegeleiders alvast een stap in de goede richting, ze staan online vrij ter beschikking! We danken alle partners voor de fijne samenwerking en in het bijzonder Salons Denotter en Peter Haesaert Bouwbedrijf voor de ontvangst!
 
Meer informatie over systeem Deeltijds Leren en werken: CLW KTA BruggeCLW VTI BruggeSyntra Vlaanderen.
  
 
Onze partners:


          
Copyright © 2016 RESOC Noord-West-Vlaanderen