Copy
Nieuwsbrief RESOC-SERR Brugge

‘Korte keten regio Brugge’ lanceert digitale ‘korte keten-kaart’


Sinds enkele jaren werken de Provincie West-Vlaanderen, RESOC Noord-West-Vlaanderen en de 10 steden en gemeenten van het arrondissement Brugge samen rond het thema ‘korte keten’.

Korte keten regio Brugge’ wil de verkoop van streekeigen hoeve- en streekproducten binnen de regio met een beperkt aantal tussenschakels in de kijker zetten en bevorderen.
De ‘korte keten-kaart Noord-West-Vlaanderen’ bundelt bestaande informatie over hoeves met thuisverkoop, restaurants met lokale producten en afhaalpunten van ‘buurderijen’ (groep burgers die rechtstreeks bij lokale boeren koopt), voedselteams, markten, imkers, landbouwbedrijven volgens het CSA (Community Supported Agriculture)-principe of met zelfpluk, hoevepicknicks en voedselcoöperatieven uit de regio Noord-West-Vlaanderen.

De kaart is digitaal te raadplegen op de website www.korteketenkaart.be en richt zich tot burgers of ondernemers die op zoek zijn naar hoeveproducten uit de streek.

POM West-Vlaanderen en EGIS richten 'Cargo Cooperation International Airport Ostend-Bruges' op


De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen en luchthavenuitbater Egis slaan de handen in elkaar voor de oprichting van een ‘Cargo Cooperation International Airport Ostend-Bruges’. Met dit samenwerkingsverband, samengesteld uit leden uit de industrie, de expeditie, logistieke dienstverleners, goederenafhandelaars alsook intermediaire organisaties, wil de luchthaven nieuwe vrachten aantrekken en opnieuw aanknopen met groei. Een aantal eerder gedetecteerde, kansrijke cargopistes zullen nu verder versneld via dit platform gerealiseerd worden. Zo zal bijvoorbeeld gefocust worden op bederfbare producten zoals vis, groenten, fruit en bloemen. 

Meer info via deze link.

Werkwedstrijd Stad Brugge levert 4 winnaars op


Het beleidsplan werkgelegenheid van de stad Brugge voorziet om extra in te zetten op jeugdwerkloosheid.
Daarom organiseerde de stad Brugge in 2016 een zogeheten 'werkwedstrijd' voor initiatieven die de tewerkstelling van jongeren bevorderen. Volgende vier winnende projecten krijgen elk €5.000 projectsteun:
  • Centrum voor Basiseducatie – geletterdheid werkt, via hun vertrouwenspersoon wil het Centrum voor Basiseducatie jongeren bereiken die kampen met een geletterdheidsprobleem in hun zoektocht naar werk
  • Vormingsfonds voor uitzendkrachten – Highway2work, een zomer bootcamp van 4 halve dagen waarbij jongeren hun CV leren opmaken, leren solliciteren, hun eigen kennen en kunnen in kaart leren brengen, ...
  • Galilei-Employability  Jobbeats, competentieversterkende workshops voor jongeren (A2 niveau), die net niet in aanmerking komen voor het WIJ-traject maar wel heel duidelijke ondersteuning nodig hebben
  • Groep Intro, CLW VTI Brugge, CLW KTA – Speeddate4work, een laagdrempelig netwerkmoment tussen werkgevers en leerlingen uit het deeltijds onderwijs 

Actie voor Starters: OndernemersPUB - 23 juni, Brugge


Actie voor Starters (gratis ondersteuning voor startende ondernemingen in West-Vlaanderen) organiseert op regelmatige basis een OndernemersPUB. Naast een workshop rond ondernemerschap wordt er ook steeds een netwerkmoment voorzien waarop de partners van Actie voor Starters (Unizo, Syntra West, Voka, Starterslabo, Agentschap Ondernemen, Senior Consultants Vlaanderen) aanwezig zijn.

De volgende OndernemersPUB gaat door op 23 juni om 20u in Brugge. Wie er vorig jaar bij was bij SPin in Knokke, weet dat de OndernemersPUB 'Summeredition' een niet te versmaden avond is. Met de EK-gekte in gedachte, koos men dit jaar voor een leuke netwerkcompetitie 'voetbal'. Philippe Ombregt en Frédéric Meurisse stampten namelijk een gloednieuw voetbalconcept ' Garrincha' uit de grond: een totaalconcept waar er in verschillende competitievormen five-a-side voetbal kan gespeeld worden. Met de combinatie van een sportief en sociaal aspect, streven ze naar een totaalbeleving rond voetbal en de uitbouw van een echte Garrincha community. Hun boeiende start-up verhaal werkt alvast inspirerend!

Meer info & inschrijven via deze link.

Academische zitting en uitreiking jaarcertificaten West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen - 23 juni, Jabbeke


De voorbije maanden namen 47 bedrijven deel aan het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen voor de jaarcyclus 2015-2016. En evenveel duurzaam gemotiveerde teams engageerden zich tijdens dit voorbije jaar binnen hun organisatie om een veelvoud aan boeiende acties te realiseren rond de 10 thema’s die dit Charter dragen.

Ook benieuwd naar de mooie acties rond duurzaam ondernemen van deze bedrijven? Wie er uiteindelijk het jaarcertificaat behaald heeft? Kom het ontdekken tijdens de Academische Zitting op donderdag 23 juni om 18u te Jabbeke en maak kennis met de nieuwe ondertekenaars en de laureaten van deze chartercyclus! En… laat u vooral informeren en inspireren om zelf een duurzaam beleid binnen uw organisatie uit te bouwen.


Meer info & inschrijven via deze link 
  
 
Onze partners:


          
Copyright © 2016 RESOC Noord-West-Vlaanderen