Copy

Beste partner, gastdocent, vrijwilliger of TADA-fan,


Abraham Lincoln zei ooit “I am a success today because I had a friend who believed in me and I didn't have the heart to let him down”.  Welnu, ToekomstATELIERdelAvenir (TADA) wil die beste vriend zijn voor haar leerlingen, drie schooljaren lang, elke zaterdag opnieuw.

Maar ere wie ere toekomt: TADA is een feit mede dankzij u!  Met deze allereerste nieuwsbrief willen wij u daarom welgemeend bedanken voor uw enthousiasme, inzet en betrokkenheid bij TADA het voorbije anderhalve jaar. We brengen ook een verslag van de TADA-hoogtepunten sinds begin 2014 en we kijken vooruit naar 21 juni, een bijzondere dag voor de leerlingen van TADA, die we graag samen met u vieren.
Veel leesplezier en graag tot gauw!
 
Hartelijke groet, ook namens de Raad van Bestuur van onze VZW,
 
Sofie Foets
Gedelegeerd Bestuurder TADA
 

Diploma-uitreiking op 21 juni 2014: u komt toch ook?


U bent zeer welkom op de “TADA-diploma-uitreiking” op zaterdag 21 juni! Wij zetten naast de kinderen ook u graag in het zonnetje. Verwacht geen groots feest, wel een fijn samenzijn! Kinderen, ouders, leerkrachten en directies van deelnemende scholen, TADA-partners, gastdocenten en vrijwilligers heffen die namiddag het glas op TADA. Wij vernemen graag voor 30 mei uw aanwezigheid via het inschrijvingsformulier.
 

Een impressie van TADA-zaterdagen

‘Financiën voor kinderen’ i.s.m. TADA-partner Axa België


Gedurende vier zaterdagen ontdekten de kinderen van de Franstalige TADA-klassen de bank- en verzekeringssector dankzij de inzet van een dertigtal vrijwilligers van TADA-partner AXA. Via deze blog krijgt u een inkijk in hun belevenissen!

‘Is het niet vies om patiënten in hun blootje te zien?’


Zaterdag 11 januari stond in het teken van een introductie tot de wereld van de verpleegkunde, voor de Nederlandstalige kinderen bij TADA. Het rijtje docenten en studenten van de campus gezondheidszorg (Erasmushogeschool Brussel) maakte inderdaad grote indruk op de leerlingen. U leest er meer over in deze blog.

Minister Turtelboom over TADA


Niemand had ooit gedacht dat ik universiteit zou doen. Ik ben een zalm die tegen de stroom is opgezwommen, (…) ik ben een product van het onderwijs dat mensen heeft geëmancipeerd.” 
Minister Annemie Turtelboom raakte ontroerd door de Koppenreportage over TADA en selecteerde een stuk als beeldfragment voor Reyers op vrijdag. Ze vertelt over het belang van de schoolbanken in haar leven en over wat ze als politicus mist in het huidige onderwijsbeleid.
 

TADA breidt uit

In september breidt TADA haar vestiging in Sint-Joost-ten-Node uit met twee nieuwe klassen. In het schooljaar ’15-’16 willen we starten met minstens één nieuwe antenne in een andere Brusselse gemeente. Dat betekent dat we op zoek zijn naar nieuwe (financiële en andere) partners, collega’s en vrijwilligers. Interesse? Contacteer ons vandaag nog!

1. Word onze partner: De meeste kosten van TADA wordt gedragen door een netwerk van bedrijven en fondsen. Wil u ook een financieel of materieel steentje bijdragen om het verschil te maken voor de kinderen van TADA? Alle informatie vindt u via deze link.


2. Word onze nieuwe collega: Om onze uitbreiding in goede banen te leiden, zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s. Ontdek de verschillende vacatures op onze website, solliciteer voor 15 juni en vervoeg ons team vanaf eind augustus!

3. Word vrijwilliger: Alle vrijwillige hulp en tijd is welkom! Wij polsen met
een vragenlijst naar uw voorkeur qua ‘soort’ inzet, en vanaf september groeperen we alle vrijwilligers in commissies, afhankelijk van de aangeboden steun.
Meer info op onze website.
 

Jaarrapport 2013

Zoals u weet, werd TADA gelanceerd in 2013, dankzij de steun van velen. In dit jaarrapport vatten we de hoogtepunten van het eerste jaar voor u samen. U vindt er ook meer informatie over onze ambities voor de nabije toekomst.

- Lees het jaarrapport -

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn
YouTube
YouTube
ToekomstATELIERdelAvenir © 2014 , All rights reserved.
Our mailing address is:
info@toekomstatelierdelavenir.com

unsubscribe from this list    update subscription preferences