Copy
 


Minister van Onderwijs Crevits:
De meerwaarde van TADA is spectaculair”


Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits nam op zaterdag 25 april deel aan het TADA-vak “politiek voor kinderen”. De TADA-kinderen gingen met de minister in debat over allerlei onderwijszaken, zoals het aantal leerkrachten per klas, het belang van werkplekleren en het gebruik van informatica tijdens de lessen. Crevits: "TADA versterkt jongeren uit aandachtswijken. ‘Spelenderwijs’ ontdekken ze hun eigen talenten en denken ze na over de toekomst.  Wat TADA doet, sluit perfect aan bij wat de scholen in Brussel dagdagelijks doen!  Het is door de inzet van velen die mee verantwoordelijkheid opnemen voor de maatschappelijke uitdagingen, dat onze samenleving kan groeien."
 

-Bekijk hier de VRT-reportage over de deelname van minister Crevits aan TADA-
 


Lancering alumninetwerk en platform
“TADA for Life”

 

De TADA-leerlingen die bij TADA startten in schooljaar 2012-2013 hebben sinds april 15 het wekelijkse curriculum bij TADA afgerond. Vanaf nu zijn ze officieel lid van het alumninetwerk “TADA for life”.  Het alumninetwerk biedt oud-leerlingen aanvullende activiteiten om zich verder te ontwikkelen en gemotiveerde keuzes te maken, vooral over zaken gerelateerd aan school en werk. Daarnaast is het alumninetwerk een online platform waar alumni, (gast)docenten en TADA-organisaties live en online met elkaar in contact kunnen blijven en elkaar kunnen inspireren.

- Lees hier meer over het alumninetwerk - 


TADA groeit en recruteert! 

In Nederland ontvangt TADA’s zusterschool ‘IMC Weekendschool’ elk weekend circa 1000 kinderen. TADA’s ambities in België, meer bepaald in Brussel, zijn op termijn minstens even groot! Tijdens schooljaar 15-16 openen we een 2e antenne in Kuregem (Anderlecht), zodat we in schooljaar 15-16 alvast 250 kinderen bereiken. 

Groeien is fantastisch, maar betekent ook hard werken! Groeien kan ook enkel dankzij uw steun, inzet en hulp! Dubbel en dik bedankt aan alle bestaande partnerbedrijven, organisaties en individuen die hun steun aan TADA bevestigden voor de toekomst! Ook een welgemeende dank aan nieuwe cruciale partners zoals de Bernheim Foundation: dankzij hun steun kan TADA gauw méér kinderen bereiken.
 
Heeft uw organisatie/bedrijf ook interesse in een partnerschap? Of wilt u TADA liever persoonlijk ondersteunen, financieel of met uw mankracht? Of wenst u te solliciteren bij TADA? Het kan allemaal! 
 

- Lees hier meer over onze vacatures -


Regisseur Adil El Arbi: trotse peter van TADA


Onlangs nam Adil El Arbi (regisseur van o.a. de films “Image” en “Black”, en ook “De Slimste Mens ter Wereld” in 2014) deel aan het TADA-vak “cinema voor kinderen”. Sindsdien heeft TADA een bekende kop als allereerste fiere peter! Adil draagt zijn titel met trots.
 
Adil El Arbi: “Meer dan ooit schreeuwt deze tijdsgeest om initiatieven die jongeren uit grootstedelijke aandachtswijken perspectieven bieden en naar waarde schatten. Meer dan ooit is er ook nood aan positieve dialoog  tussen mensen van verschillende leeftijden, met verschillende achtergronden en van diverse niveaus. TADA doet in Brussel beide: ik ben een apetrotse TADA-peter”.
 

- Lees hier meer over Adils peterschap bij TADA -

Agenda: aanstaande TADA-events

Zondag 31 mei: 20km door Brussel
 
Zo’n 500 sportievelingen lopen zich op 31 mei in het zweet voor TADA! De overgrote meerderheid zijn sportieve advocaten van 46 nationale en internationale advocaten-kantoren die samen de krachten bundelen om als één team deel te nemen aan de 20km door Brussel in het kader van de “legal run”, in 2015 ten voordele van TADA. 
 
Komt u ook supporteren voor onze lopers? Vraag hier meer info. 
Zaterdag 20 juni: TADA "diploma-uitreiking"
 
Naar goede gewoonte eindigen we het schooljaar met een heuse diploma-uitreiking. Meer info over hoe en wat volgt gauw op onze website, maar vast staat wel dat deze feestelijke gebeurtenis plaatsvindt op zaterdag 20 juni op onze school “Sint-Joost-aan-Zee”.

Als u er graag bij bent, geef ons een 
seintje. Iedereen welkom! 


Enkele zaterdagse hoogtepunten in beeld

 

Elke zaterdag geven diverse gastdocenten inspirerende lessen bij TADA. Mooie fotoreportages vindt u op onze website of Facebookpagina! Thanks for following us, liking or sharing! 

Aan de zijde van diverse gastdocenten van Bain, E&Y en de Rotary club van Sint-Genesius-Rode ontdekten zo’n 45 leerlingen wat ondernemen betekent. Gedurende vier weken ontwikkelden ze in kleine groepen hun eigen product, bedachten ze een verkoopstrategie, om vervolgens hun eigen product aan de man te brengen. 


Tijdens het vak 'biochemie', voornamelijk georganiseerd in samenwerking met partnerbedrijf Janssen Pharmaceutica, ontdekten de 1ste jaars gedurende drie zaterdagen de weg die een medicijn moet afleggen voor het bij de apotheker belandt. 
Website
Website
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
ToekomstATELIERdelAvenir © 2015 , All rights reserved.
info@toekomstatelierdelavenir.com
Doe een gift op BE09 0016 8287 8157
of  op BE05 0017 4290 3575 (als u een fiscaal attest wenst vanaf €40)
unsubscribe from this list    update subscription preferences