Copy
Bekijk deze mail in je webbrowser
Het CW'tje

Club Weetjes


Nieuwsbrief 13


 
26/04/2014 
Zondag 27 april 2014: Erfgoeddag "Grenzeloos - met punten en strepen"
De jaarlijkse Erfgoeddag is een van de belangrijkste activiteiten in Vlaanderen en Brussel die het cultureel erfgoed in de kijker plaatst. Dit jaar gaat de Erfgoeddag door op zondag 27 april 2014. Het thema luidt: ‘Grenzeloos’.

Radioamateurs uit diverse UBA-afdelingen nemen op verschillende plaatsen deel aan de Erfgoeddag om er de internationale morsecode voor te stellen en aan de bezoekers uit te leggen waarom deze code erkenning als immaterieel cultureel erfgoed verdient. Diverse activiteiten zoals het bouwen van een eenvoudige seinsleutel en het uitwisselen van radiogrammen staan op het programma.
Bovendien zullen de bijzondere calls OS10M tot OS19M gedurende een hele maand geactiveerd worden en is er een mooi award te bekomen.

Van 15 april tot en met 14 mei 2014 wordt OS17M geactiveerd vanuit de radioshack UBA-OST in Oostende (JO10KF). CW-operatoren van diverse UBA-afdelingen bundelen hun krachten om op zoveel mogelijke tijdstippen en op zoveel mogelijke banden OS17M in de lucht te brengen. Op zondag 27 april verplaatsen we ons met rig en sleutels naar de plaats van de Erfgoeddag in het Provinciaal Domein in Raversijde (JO11KE), vlakbij de Oostendse luchthaven.

De log van OS17M kan je volgen op http://livelog.on4aol.be/os17m

Om het fraaie award in de wacht te slepen dien je een aantal van bovengenoemde special event stations te werken. Enkel CW contacten zijn geldig !

Je QTH bevindt zich in…

 

dan moet je minstens x aantal

verschillende OS1xM stations werken

België 7
Europa, maar niet in België 5
buiten Europa 3

 

Om het certificaat aan te vragen volstaat het je logboekuittreksel van de gewerkte stations aan de awardmanager te mailen. Uiterste datum van aanvraag is 30 juni 2014. Na afloop van de activiteitsperiode zal het award gratis op elektronische wijze worden uitgereikt.

Meer info over de UBA en Erfgoeddag vind je hier.

Copyright © 2014 UBA-OST, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp