Copy
Bekijk deze mail in je webbrowser
Het CW'tje

Club Weetjes


Nieuwsbrief 10


 
01/01/2014
 

Eerst volgende activiteit.

Wat te doen met een raspberry pi?
Op vrijdag 3 jan 2014 zal een kleine voorstelling gegeven worden door Didier Salembier ON8SD. Dit over een Raspberry Pi musicBox. Nadien houden we ons nog bezig met andere zaken op de RPI.
Tot in de club.

 
Kenny ON3KVV
Vorige vrijdag kwam ON3DLB Laura, ons nieuw clublid, op bezoek.  Dit in gezelschap van haar vader, Ivan ON4DBI.  Sommigen onder ons hebben al een QSO'tje met haar gemaakt. 
Dus mensen stuur jullie QSL-kaartje al maar op.  We weten allemaal hoe graag we onze eerste kaartjes koesterden.
Vorige vrijdag was er terug een homebrew-avond met als thema 'Aan de slag met de Raspberry Pi'.  Na een wat moeizame start, door een gebrek aan IP-adressen om alle toestelletjes aan te sluiten, zijn we er toch in geslaagd om een stap vooruit te komen.  Nu zal het probleem vrijdag niet meer bestaan.  Walter is op zoek gegaan naar een grote switch.  Hij kwam terug met eentje met 40 poortjes.  Dat zal ruimschoots voldoen.  Alhoewel we nog ver van bedreven zijn, begint het toch al aardig te lukken.  Gelukkig volgen de sessies elkaar bijna wekelijks op,  Dit heeft als voordeel dat we het niet kunnen vergeten.  Oefening baart kunst.
We zijn nog niet zo bezig om de Rasberry Pi in te schakelen in onze hobby, maar we stevenen er zeker naar toe. Waar ik ook naar uitkijk is om de Raspberry Pi te laten samen werken met de Arduino.  Elektronica wordt weer leuk. Van onze eerste schuchtere stappen met de Arduino, een jaartje geleden, waar we ledjes aanstuurden, een servootje bestuurden en een tekst op een LCD lieten lopen naar dit nieuwe type van microcontroller.  Als ik Kenny en Kristoff hoor spreken zitten we nog ver van het einde. Wat zeker is, we beleven dolle pret.
Na het bezoek van Michael 9H5DX uit Malta tijdens de zomer van 2013 was er vrijdag terug 'internationaal' bezoek.  ON2RL Rob bracht zijn schoonzoon Dave mee.  Dave woont in Denver Colorado.  Hij kwam speciaal mee om eens te proeven van de Raspberry Pi en hopelijk hebben we ook bij hem de kiem gelegd om er eens mee aan de slag te gaan.
Ronny ON4RK
Een fotootje tijdens de beginnerscursus 2013.  Van links naar rechts herkennen we Gerard, Ivan, ON3TAG Theo, Annie en Luc.  Op woensdag 15/01/2014 trekken Gerard, Ivan, Annie en Luc naar Brussel om het examen voor ON3 af te leggen.  We wensen hen alle succes toe. 
Ronny ON4RK
Copyright © 2014 UBA-OST, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp