Copy
Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar? Klik dan hier
om de nieuwsbrief in uw web browser te bekijken

Zeeuwse Prokkelweek een succes!

Van 2 t/m 7 juni 2014 Nationale Prokkelweek

"Prokkel" staat voor een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder een verstandelijke beperking. In Zeeland vonden tal van activiteiten plaats. MEE Zeeland sloot aan met het organiseren van Prokkelstages. Een snuffelstage waarbij iemand met een licht verstandelijke beperking een dag mee meeloopt met een Zeeuwse persoon of organisatie.

Deelnemende organisaties

Dit jaar zijn stages gerealiseerd in samenwerking met de volgende deelnemende organisaties: Omroep Zeeland, Provincie Zeeland, Resto van Harte, Gemeente Veere, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen en Schouwen-Duiveland, Gors/locatie Brugzicht te Zierikzee, Eben Haezerschool Kapelle, Beatrixschool Zierikzee, RWS Wonen, Kinderdagverblijf ’t Oogappeltje te Yerseke, De Ouwe Sm...isse te Zonnemaire, Woningbouwcoöperatie Zeeuwland, Garage Vervaet - van Weele, Eben Haezerschool te Oostkapelle, SPAR supermarkt te Hansweert, Veiligheidsregio Zeeland (Brandweer), Fordgarage te Zierikzee, De groenvoorziening van De Zuidhoek, dierenambulance Schouwen-Duiveland, Beatrixschool in Zierikzee, Locaties Borrendamme en Cornelia van Allévo, Christelijke Scholengemeenschap Prins Maurits te Middelharnis, dierenartsenpraktijk Schouwen-Duiveland te Zierikzee, Theetuin de Stokroos te Nieuwerkerk en Zwembad Onderdak te Zierikzee, Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, WerkServicePunt Zeeuws-Vlaanderen, Dethon Terneuzen, Leer- werk- en Zorgboerderij De Omslag.
Peter Brakman, directeur MEE Zeeland, helpt als kok mee in de keuken van Resto Van Harte in Middelburg.

Sommigen draaiden het om, boden geen stageplek aan een stagiaire, maar gingen zélf op prokkelstage om mensen met een beperking te ontmoeten.
Gouden Prokkel nominatie! voor LFB, Zuidwester en gemeente Goes voor de Gouden Prokkel Award, in de categorie Mensenrechten. 

In Goes hebben ze een VN Mensenrechten bijeenkomst georganiseerd waar door de deelnemers het budget van de gemeente werd 'verdeeld' over, in volgorde van belangrijkheid : Zorg en wonen, Werken en dagbesteding, Hulpmiddelen, Toegankelijkheid en Vervoer.
Bijzondere stages
Er waren ook bijzondere Prokkel-stages. Zo liepen  de Middelburgse Wethouders Johan Aalberts en Arjan Beekman stage. Johan als hulpboer bij Pitteperk in Middelburg (foto boven). Arjan als hulp in de keuken van Resto Van Harte in Middelburg (foto's onder).

 
 
Stagiaires bij Resto Van Harte in Middelburg. Peter Brakman (directeur MEE Zeeland en Wethouder Arjan Beekman (CU) prokkelden mee met de stagiaires Robbert Keer en Leo Achthoven. 
 
Deelnemers verdelen gemeentelijk budget

Veel raadsleden vanuit alle partijen waren aanwezig, Henk Hogerland, (Partij voor Goes) was voorzitter en leidde de avond samen met Mirjam Braspenning (LFB).

Het college van B&W heeft beloofd er werk van te maken om mensen met een verstandelijke beperking aan het werk te helpen binnen de gemeente Goes. 
Juliano is een dagje automonteur...
De Christelijke Scholengemeenschap Prins Maurits te Middelharnis bood een stageplek in het praktijklokaal. Juliano heeft geholpen bij het metselen van een muur en gewerkt in de motorentechniek: motorblok demonteren, banden verwisselen, werken onder de motorkap... een geweldige ervaring!
Leon als 'nieuwslezer' bij Omroep Zeeland
Leon kreeg de kans een kijkje achter de schermen te nemen bij Omroep Zeeland. Hij kreeg een rondleiding en heeft ervaren hoe het is om op de stoel van de nieuwslezer te zitten. Ook mocht hij als radioverslaggever plaatsnemen in de studio.

Volg Prokkel Zeeland op Facebook
Copyright © 2014 MEE Zeeland, All rights reserved.
afmelden voor de nieuwsbrief    wijzig uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp