Copy
Use this area to offer a short preview of your email's content.
View this email in your browser

Élő múzeum programok

 

Magyar Nemzeti Múzeum

Az Élő múzeum-interpretációs programjainkon interaktív szituációkban a látogatók maguk is részeseivé válnak az időutazásnak, hiszen a beöltözött személyek életszerűen tárják fel előttük egy-egy korszak mindennapjait. A módszer segít az iskolai oktatási anyag elmélyítésében és kiszélesítésben: sokszínűen villantjuk fel egy-egy korszak életmódját, nagy eseményeit, kiemelkedő személyiségeit és a hétköznapi emberek világát.

Míg ezzel a módszerrel egy korszak atmoszféráját elevenítjük meg a maga komplexitásában, akár zenével is, addig a tárlatvezetéseken a kiállított műkincsek kerülnek előtérbe: a korszak politikai, kulturális folyamataiban elhelyezve meséljük el a legérdekesebb tudnivalókat és mutatjuk be a legkiemelkedőbb műtárgyakat és az adott történeti korszak jellegzetességeit, így az órákon már hallott adatok kézzel foghatóvá válnak. Építve a gyermekek iskolában megszerzett tudására, úgy adjuk át a múzeumi tárgyakról a legfontosabb tudnivalókat, hogy mindezeket megismerve a fiatalok átlássák a korszak társadalmi, politikai, gazdasági és kulturális folyamatait. A vezetés tematikáját, hosszát és jellegét a hozzánk érkező csoportok egyéni igényeire szabjuk.

Programjainkra előzetes bejelentkezés szükséges a 06-1-327-77-49-es telefonszámon, vagy emailben a tarlatv@hnm.hu címen.
Facebook
Facebook
Website
Website
Email
Email
Share
Forward
+1
Copyright © 2015 Magyar Nemzeti Múzeum, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp