Copy
 
 

Sportskomite fra venstre: Jens Krarup Nielsen (suppleant), Katrine Grøfte, Helle Brendstrup, Stine Weinreich (formand), Wiebke Madsen. Peter Juhl er ikke med på billedet.  

Nyhedsbrev fra Sportskomiteen – Marts 2018
Sportskomitéen har holdt møde på Vilhelmsborg. Tilstede var en samlet komite.

Sportskomitéen informerer om følgende:
 1. Pr. 1. januar 2018 blev der indført nye standarder for ridehjelme. DI har valgt at følge Dansk Rideforbund’s regler vedr. godkendelse af ridehjelme. Godkendte ridehjelme skal være mærket med VG1 eller EN 1384:2017 for stævner afholdt i Danmark. Der henvises til den fulde ordlyd af reglerne på Dansk Rideforbunds hjemmeside, www.rideforbund.dk   
  Ryttere som starter i udlandet skal være opmærksomme på disse landes standarder.
   
 2. Alle heste som starter ved WRL stævner i 2018 skal følge FEIF´s vaccinationsregler. Sportskomitéen har besluttet, at alle stævner – uanset status - under DI fra 2019 skal følge FEIF´s vaccinationsregler. Det betyder, at alle nuværende danske særregler udgår, og at alle heste til alle stævner i 2019 skal være vaccineret i henhold til FEIFs regler. Det anbefales hesteejerne, at forberede et vaccinationsprogram således, at 3. basisvaccination/booster og herefter den årlige re-vaccination ligger omkring 1. april, da en årlig re-vaccination dermed kommer til at dække hele stævnesæsonen for langt de fleste heste – fra 7. april til 21. oktober. Det er en udbredt misforståelse, at man skal vaccinere halv-årligt for at opfylde FEIFs regler, hvilket altså er ukorrekt. FEIFs vaccinationsregler kan ses på DI's hjemmeside under vaccinationer.
   
 3. Stævnearrangører som skal holde DRL og WRL stævner i 2018 har haft mulighed for at deltage i kursus i det nye IcetestNG. Det er et krav, at alle WRL stævner benytter IcetestNG i 2018, men Sportskomiteen opfordrer til, at DRL stævnerne og andre også gør det.
   
 4. Sportskomiteen planlægger et stævnearrangør-møde under Icehorse Festival 2018.
   
 5. DM pointkravet i T1 og 4.1 senior har været drøftet på mødet. Det har medført, at kravet sættes ned i begge klasser til 6,3. Det betyder også, at Sport B kravet igen er 5,80 i T1 og 4.1. Alle øvrige pointkrav fastholdes for 2018 og kan findes på DI’s hjemmeside under sporten.
   
 6. Når der udpeges voldgiftskomite ved WRL stævner skal den i fremtiden bestå af Stævneleder, én fra stævneudvalget, hoveddommer, én rytterrepræsentant og en repræsentant fra landets sportskomite. Sportskomitéen repræsentant er Kathrine Grøfte, som kan kontaktes pr. mobiltelefon under stævnernes afvikling.
   
 7. Stort tillykke til det danske ungdomslandshold til World Tølt i Odense, som red sig til en flot sølvmedalje i landsholdskampen.
   
 8. Sportskomiteen har rettet kravene til Elitegruppen og har lavet en boblegruppe bestående af ekvipager som har redet 0,50 under kravet for optagelse i Elitegruppen.
   
 9. Der er nedsat et Eliteudvalg under Sportskomitéen, som bl.a. skal arbejde for optimale træningsforhold og økonomisk støtte til Elite- og Boblerytterne. 
  Eliteudvalget består af:
  Wiebke Madsen (Sportskomiteen)
  Helle Brendstrup (Sportskomiteen)
  Trine Winther
  Sys Pilegaard 
   
  Der er ligeledes etableret en idegruppe under Eliteudvalget, som består af Morten Nielsen, Dina Rosenberg Asmussen og Britta Hjorth-Larsen
 
Vi glæder os til at stævnesæsonen snart kommer i gang.

Med sportslig hilsen
Sportskomiteen
 

 

 
 
 
 
   
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Dansk Islandshesteforening · Vilhelmsborg · Bedervej 101 · Mårslet 8320 · Denmark