Copy
Nieuwsbrief La Verna - 24 januari 2017
View this email in your browser

Nieuwsbrief La Verna

24 januari 2017

De bouw van de 'Change='-flat voor werkende jongeren tegenover ons klooster zit op schema. Vanaf februari worden de eerste bewoners verwacht. Volgens de planning zullen rond kerst 2017 alle 498 units bewoond zijn. We kregen even de gelegenheid om met de tijdelijke bouwlift helemaal naar het dak te gaan voor het maken van een 'birdseye' foto.
La Verna in een uniek perspectief! Overal om ons heen worden hoge woontorens gebouwd. La Verna wordt meer en meer tot een oase.

 

Wat vind ik in La Verna?
We laten Jannie Smit aan het woord


“In het najaar van 2014 zag ik in een kerk in de Poeldijkstraat een programmaboekje van La Verna liggen. Mijn nieuwsgierigheid was meteen gewekt, want al vele jaren fiets ik langs het gebouw met zijn mooie plantengang, zonder te weten wie daar wonen en wat daar gebeurt.
In maart 2015 was ik voor het eerst te gast tijdens een zaterdagse cursus. Het werd een aangename kennismaking, al direct bij de voordeur waar bijzonder hartelijke gastvrouwen mij wegwijs maakten.


 
Sinds die tijd zoek ik met veel plezier elk voorjaar en najaar een aantal activiteiten uit, waardoor ik me verder leer ontwikkelen tot de mens die ik graag wil zijn in verbondenheid met elkaar.
Waarom verblijf ik zo graag in La Verna ? Niet alleen door het volgen van een inspirerende cursus of activiteit. In La Verna gaan mensen hoffelijk en hartelijk met elkaar om, waardoor het een prettige plek is om te vertoeven. Ik kan het van harte aanbevelen!”


Open Gesprekbijeenkomst:
Bouwen aan vertrouwen

Basisvertrouwen is essentieel voor een gelukkig en vruchtbaar leven. Het fundament ervoor wordt al vroeg in het leven  gelegd. Als dat basisvertrouwen i.p.v. een stevig fundament meer weg heeft van gatenkaas, dan is het in een latere fase een eigen taak om daar bewust aan te ‘bouwen’. Hoe leeft (het) vertrouwen in ons? 

Zijn we sinds onze jeugd in vertrouwen gegroeid? Zo ja, wanneer en hoe dan? Wat heeft hierbij geholpen? En hoe staan we er nu voor, zo oud als we zijn? Wat voedt ons vertrouwen? Wat doet er afbreuk aan? Kun je ook op latere leeftijd groeien in vertrouwen?

Datum: di 7 febr.
Tijd: 14.00 uur - 16.00 uur 
Prijs: vrijwillige bijdrage
Door: Fer van der Reijken ofmElisabeth Ouborg
Info & opgave
 

Enkele activiteiten van La Verna in de periode januari-maart:

Frederick Franck - De kunst mens te zijn


Op 8 december jl. is de avond rond "Frederick Franck - De kunst mens te zijn" wegens ziekte van Fer (de coördinator) komen te vervallen. Er had zich echter een flinke groep belangstellenden voor aangemeld. Daarom bieden we deze avond opnieuw aan op donderdag 23 februari.

Door: Fer van der Reijken ofm
Info & opgave

 

 

Sacrale dans - Iedere stap is vrede (7x)

Zeven avonden dansen, gericht op vrede, om als een weldaad te ervaren. Het gaat om een heel eenvoudige, meditatieve dansvorm in een kring op klassieke, heden-daagse, religieuze en folklore muziek. De passen zijn gemakkelijk te leren. Je kunt ook meedoen als je geen danservaring hebt.

Data: di 31/1, 14, 28/2, 14, 28/3, 11, 18/4
Tijd: 20.00 - 22.00 uur
Prijs: € 90,00

Door: Liduina Deering
Info& opgave

 

Leer je enneagramtype kennen via een 'type-interview'

Wil je graag je eigen ennea-gramtype leren kennen, dan kun je daar d.m.v. een type-interview meer duidelijkheid over krijgen. Zo’n interview duurt 1 à 1½ uur. Je krijgt ook advies hoe je je verder in deze materie kunt verdiepen. Geef  je tijdsvoorkeur door.

Datum: zat 4/2
Tijd: 9.30 - 16.00 uur
Prijs: € 40,00
Door: Josien van Iersel en/of Nynke Noordhof
Info& opgave

 

Zingend tot jezelf komen (5x)

Tijdens deze maandelijkse bijeenkomsten zingen we eenvoudige liederen, gezangen en mantra's op korte teksten. Zo kom je  in contact met een diepgelegen laag in je menszijn en word je geraakt op een manier die voorbij woorden gaat. Zangervaring is niet nodig.

Data: za 25/2, 25/3, 22/4, 27/5, 10/6
Tijd: 10.00 - 12.30 uur
Prijs: € 65,00
Door: Miranda Driessen
Info & opgave

Lezing: Leer je innerlijke kinderen kennen

Lezing over hoe je je ongemerkt kunt identificeren met een kind dat je vroeger was, met alle onverwerkte ervaringen van dien. Hoe je die kunt helen zodat je kunt leven vanuit openheid, liefdevolheid, onbevangen-heid; kwaliteiten die nodig zijn op elk spiritueel pad.

Datum: do 2/2
Tijd: 20.00 - 22.00 uur
Prijs: € 10,00
Door: Chris Elzinga
Info & opgave 

Basiscursus Enneagram (2x)

Het enneagram is een model met 9 persoonlijkheidstypen. Naarmate je jezelf hier meer in gaat herkennen, wordt duidelijker wat de drijfveren zijn achter je gedrag, waarom je doet zoals je doet. De cursus is bedoeld om zicht te krijgen op het enneagram-type waarin je het meeste van jezelf herkent.

Data: zat 18/2, 4/3
Tijd: 10.00 - 16.30 uur
Prijs: € 90,00
Door: Nynke Noordhof
Info & opgave

 

Franciscaanse Stille Retraites

De belangstelling voor deze retraites is groot. De retraites van februari en mei 2017 zijn al vol. Meld je tijdig aan!! 

Info over de retraites

Schrijf je vrij - Basiscursus creatief dagboek schrijven (5x)

Je maakt kennis met de werkwijze en schrijftech-nieken van de basiscursus. Door te schrijven ontdek je wat jou ruimte geeft en inspireert en kun je in verbinding komen met jouw creatieve bron. Zo kun je nieuwe aspecten van jezelf ontdekken en tot groei komen.

Data: vrij 3, 17/2, 3, 17/3, 7/4
Tijd: 14.00 - 16.30 uur
Prijs: € 65,00

Door: Cocky Rotteveel
Info & opgave

 

Pleisterplaats - Mantelzorger, hier ben jij aan de beurt! (3x)

Drie middagen voor mantelzorgers om eens even echt tot jezelf te komen, na te gaan hoe het met jouw gevoelens en vragen staat en met andere mantelzorgers ervaringen te delen. Kortom, jij als mantelzorger staat centraal!

Data: do 23/2, 9, 23/3
Tijd: 14.00 - 16.00 uur
Prijs: € 40,00
Door: Elisabeth Ouborg
Info & opgave


 

'Pelgrimstocht' rond de Eilandspolder - Met erwtensoep na afloop!

Deze dag lopen we een 'pelgrimstocht' van één dag door een oud stukje oor-spronkelijk Noord-Hollands landschap, een gebied van stilte en rust. De rust en de weidsheid van het landschap nodigen uit tot inkeer en maken de wandeling tot een pelgrimstocht. Vertrek vanaf La Verna, waar bij thuiskomst (16.30 uur) de erwtensoep klaar staat!

Datum: za 25/2
Tijd: 10.30 - 17.30 uur
Prijs: € 20,00
Door: Rob Hoogenboom
Info & opgave

'Nederland doet' en La Verna doet mee!


Op zaterdag 11 maart van 10.00 - 12.30 uur is er in het kader van 'Nederland doet' gelegenheid om kerstkaarten te recyclen. We sturen elkaar elk jaar duizenden kerstkaarten. Na twee weken liggen ze echter alweer bij het oude papier. Daar gaan we iets aan doen! We gaan de kaarten recyclen en maken er nieuwe van. Wat goed is kan zo worden hergebruikt, we dragen bij aan het milieu, de kaarten worden verkocht ten bate van de St. Suryodaya (scholing voor de allerarmste kinderen in India) en het is een heel creatieve activiteit die veel voldoening geeft. Oude kerstkaarten en creatief materiaal zijn voorhanden.

Door: Fer van der Reijken ofm
Info & opgave
Vriend worden van La Verna? Klik hier.

Je kunt ook  Vriend van La Verna worden via Facebook.
Copyright © 2017 La Verna, All rights reserved.
Je ontvangt deze Nieuwsbrief omdat je je ervoor hebt aangemeld.

Ons adres is:
Derkinderenstraat 82
1062 BJ Amsterdam
Tel. 020-346 75 30
E-mail: info@laverna.nl
Site: www.laverna.nl

IBAN: NL49 INGB 0004 3214 58

Wil je van ons geen Nieuwsbrieven meer ontvangen, dan kun je je hier afmelden.

Email Marketing Powered by Mailchimp