Copy
 'Lastig' gedrag van onze kinderen


Het houdt ons vrijwel dagelijks bezig. Bijna elke dag gebeurt er wel wat. Je kinderen maken onderling ruzie met elkaar, luisteren niet, worden boos, willen niet stoppen met hun scherm, willen niet eten, of blijven maar zeuren om een koekje. Je raakt geïrriteerd, gefrustreerd en je wordt er moe van. Of je maakt je juist zorgen om het gedrag want ze komen regelmatig gefrustreerd uit school, zijn dikwijls ziek, worden vaak wakker 's nachts, zijn vaak bang. 
 


Zoals ik al vaker schreef, ik ga er van uit dat:

Jouw kind net zo graag wil dat jij gelukkig bent als jij dat wil voor jouw kind. En om dat te bereiken houdt je kind, met het lastige of zorgelijke gedrag, jou een spiegel voor. Het probeert jou duidelijk te maken welke blinde vlekken je nog met je meedraagt. Aan welke onbewuste patronen, gedachten en gedragingen je nog vasthoudt. Die je ooit als kind hebt aangeleerd of afgeleerd. (Zie ook deze nieuwsbrief)

En je zoon of dochter probeert je deze blinde vlekken duidelijk te maken, omdat het graag wil dat je je daar last meer van hebt. 


En als je naar deze 'spiegel' luistert dan bevrijd je jezelf niet alleen van deze blinde vlekken. Er komen ook allerlei verborgen kwaliteiten en talenten boven tafel. Kwaliteiten en talenten die je als kind ooit hebt afgeleerd. Omdat ze door je omgeving, om wat voor reden dan ook, minder of niet gewenst waren. En jij je als kind uiteraard en onbewust ging aanpassen. 

 


Zoals Marlies die er door haar zoon achter kwam dat zij helemaal niet zo volgzaam was als ze dacht. Ze ontdekte dat ze zelf eigenlijk heel duidelijk een eigen mening had.
Of net als Karin. Zij kwam er door haar dochter achter dat ze eigenlijk heel goed wist wat ze wilde, maar dat niet goed durfde te volgen. En daardoor bepaalde kwaliteiten van zichzelf liet liggen.
Of Esther, die er door haar dochter achter kwam dat ze echt wat meer mocht vertrouwen op zichzelf. Dat ze dan veel meer kan. En wat ze zo graag wil dan makkelijker lukt. 
 
 
Al deze moeders ontdekten kwaliteiten en talenten waardoor ze dichter bij zichzelf konden komen. Ze meer zichzelf konden en mochten zijn. Luisteren naar hun eigen behoeften en voorkeuren. In plaats van wat andere mensen van ze verwachten. Waardoor het leven een stuk ontspannener en met meer gemak verloopt. 

 

Maar er is nog een andere manier

waarop je kind aandacht vraagt voor jouw verborgen kwaliteiten en talenten.
En dat is via gedrag dat je juist zo bijzonder vindt van je kind. Wat je enorm bewondert aan je kind. Soms zelfs stiekem bewondert. 

Mijn jongste dochter is bijvoorbeeld heel vasthoudend. Als zij iets wil of niet wil, dan laat ze zich niet zo snel ompraten. Heel irritant soms voor ons als ouder. Want dat belemmert ons natuurlijk geregeld in onze activiteiten. Maar stiekem bewonder ik haar daar ook om. Want ik zou zelf soms wel wat meer vasthoudend mogen zijn. 😃

Dus stel jezelf eens de volgende vraag:
 

Wat bewonder jij (stiekem) aan je kind?
 

en ontdek welk verborgen talent ook heimelijk in jou schuilt.

 

 

P.S. Heb jij deze Ezine doorgestuurd gekregen of ben jij hier via Facebook, LinkedIn of Twitter terecht gekomen? Welkom!
 
Wil jij regelmatig waardevolle tips en informatie ontvangen om meer gemak en ontspanning te ervaren met jouw kind en de opvoeding? Schrijf je dan in via deze link


 

 

Wil jij ook graag ontdekken wat jouw kind jou duidelijk probeert te maken?
 

met zijn of haar gedrag, spel, fysieke klacht, leer- of sociale ontwikkeling?

En wil jij dit geluk met een paar vriendinnen delen.
organiseer dan samen met mij 
de Introductie Workshop

'Hoe zorg ik ervoor dat mijn gelukkig kind is en blijft?'

Speciaal voor moeders.
 
In deze Introductie Workshop

leer je op een heel andere manier naar het geluk van je kind en opvoeden kijken dan je gewend bent. En ontdek je dat je je kind kunt helpen zonder hem of haar te belasten. Je maakt kennis met hoe je dat met de Kindertolk Methode aanpakt. En je gaat deze manier van kijken en de methode natuurlijk zelf ervaren.

 

Je ontdekt:

♥ Waarom je kind doet wat ie doet
♥ Wat jouw kind echt van jou nodig heeft
♥ Wat jij kunt doen om de situatie te veranderen

 

Praktische informatie

Voor wie: 

Als jij als moeder behoefte hebt aan:
Meer gemak, plezier en ontspanning met je kind. Nieuwe inzichten over je kind, jezelf en jullie wisselwerking op elkaar. Een nieuwe manier van kijken naar de opvoeding. Een duurzame oplossing voor jouw zorgen over jouw kind. Je kind graag wil helpen hierbij. En je kind liever niet wil belasten.
 

Stuur mij een mail en informeer naar de mogelijkheden. coach@annemariegooren.nl

 

Share
Tweet
Share
Forward
Maak jij je zorgen om je kind?
 
Laat jouw zoon of dochter gedrag zien waar je je zorgen over maakt? Zit het niet goed in zijn vel? Lijk je maar geen vat op je kind te krijgen? Heeft het problemen op school? Of vertoont hij zij regelmatig lichamelijke klachten? 
Voel je je soms machteloos. En vraag je je af hoe je dit toch moet oplossen?

Je bent niet de enige!


 

Mijn naam is
Anne-Marie Gooren

Ik ben moeder van 2 dochters

 Ik weet uit eigen ervaring dat je als moeder heel graag wil dat je kind gelukkig en vol vertrouwen is. Dus ik snap dat je hard je best doet om alles in goede banen te leiden.
Opvoeden is geen gemakkelijke klus. 

 


en ik werk als coach en Kindertolk®. 

Mijn wens en mijn streven is om moeders te leren hoe je weer rust en ontspanning creëert voor jezelf en je kind. Zodat jullie gemak en plezier ervaren in jullie gezin. 

 


Wil jij graag:


Ontdekken:
- waarom je kind doet wat het doet?
 - wat jouw kind echt van jou nodig heeft?
      - wat jij kunt doen om de situatie te veranderen?

Zodat je:
- rust en ontspanning creëert voor jou en je kind?
- meer gemak en plezier ervaart met je kind en met je gezin?
- geniet van je kind en je gezin?
- een duurzame oplossing creëert?
Zonder dat je kind iets hoeft te doen?

Neem dan contact met mij op via
 06-53813418 of coach@annemariegooren.nl 

of
check mijn website
 
Copyright © 2019 coaching voor ouders, All rights reserved.Email Marketing Powered by Mailchimp