Copy
 


 

De vakantie staat voor de deur! Een goed moment om te schrijven over ‘harmonie in je gezin’. Want ook al is harmonie in je gezin het hele jaar belangrijk. Tijdens de vakantie kan het nog wel eens extra onder druk komen te staan. Omdat je dan met je gezin ineens 24/7 op elkaars lip zit. Bepaalde verwachtingen hebt van hoe de vakantie met je gezin zal lopen (Lees ook ‘7 tips voor een ontspannen vakantie met je gezin’). En je graag wil dat de vakantie harmonieus en gezellig verloopt. 
 

Wat ik vaak van moeders hoor is dat ze graag meer harmonie in het gezin zouden willen. Want met harmonie in huis ontstaat er rust en ontspanning. En houd je als moeder ook energie over voor andere leuke dingen.
Als dat bij jou al prima gaat, dan is dat heel fijn. En is deze nieuwsbrief niet voor jou bedoeld 😃. 

 

Hard je best doen
 

Maar, ik weet niet hoe het bij jou in je gezin gaat, maar ik vind het soms lastig om vat te krijgen op ‘harmonie in het gezin’. Als moeder doe je vaak hard je best om het gezellig, leuk en ontspannen te houden in huis. Te bemiddelen tussen je kinderen, ruzies te sussen en gedoe op te vangen. En niet alleen tussen je kinderen onderling. Ook tussen je kind en je partner probeer je de sfeer goed te houden. Je probeert te praten met je kind of met je partner om ze de effecten van hun gedrag in te laten zien. Maar dat lijkt meestal niet veel uit te maken. En ook zelf kun je niet altijd maar in een opperbest humeur zijn. Dus draag je zelf ook niet altijd bij aan die fijne harmonie. Kortom, het valt gewoon niet altijd mee. 


Oplossen met gedrag

 
“Als mijn zoon maar eens minder snel boos zou worden over van alles en nog wat. Of als mijn dochter nu eens luisterde naar mijn goede raad. Mijn partner eens wat meer geduld zou hebben met de kinderen. Of ik wat minder streng zou doen tegen de kinderen. Dan zou het wel goed komen met die harmonie.”

 
Vaak zoeken we de oplossing in het gedrag. Gedrag van je kind, partner of jezelf. Wat mag of moet mijn kind anders doen zodat we de harmonie in het gezin kunnen herstellen? Of welke dingen moet mijn partner doen of laten zodat de rust terugkeert? Wat kun je zelf anders doen, het anders aanpakken, zodat je gezin in harmonie functioneert?
Maar ja. het is al lastig genoeg om je eigen gedrag te veranderen, onder controle te krijgen. Laat staan die van anderen.
 


We zoeken de oplossing vaak op het verkeerde niveau. 


Daarom nodig ik je uit om eens met een andere bril naar ‘harmonie in het gezin te kijken. En jezelf de volgende vraag te stellen: 
 
 

Hoe staat het eigenlijk met de harmonie in jezelf? 

 
 

Als we naar het genoemde voorbeeld kijken; 
  • In hoeverre mag jij zelf boosheid voelen of uiten? Heb jij geleerd om boosheid te onderdrukken? Ben jij in harmonie met je eigen boosheid?
  • Hoe goed luister jij zelf naar goede raad? Helemaal niet omdat je geleerd hebt dat dat een risico is. Of juist teveel? Omdat je zelf moest luisteren naar je ouders. Is dat bij jou in balans?
  • En hoe staat het met jouw ge-duld? Wat ‘duld’ jij allemaal wat misschien over jouw grens gaat? Of wat heb jij geleerd om te ‘dulden’? Welk evenwicht heb jij hierin gevonden?
  • Hoe streng ben jij eigenlijk voor jezelf? Heb jij als kind geleerd om streng te zijn voor jezelf? Of ben je in harmonie met jezelf en vind je jezelf OK zoals je bent? 
De harmonie van ons gezin is een mooie weerspiegeling van de harmonie in onszelf. En ik ben benieuwd naar het effect op jouw gezin als je aan de slag gaat met de harmonie in jezelf. Wellicht iets om mee te nemen op vakantie. En laat me weten wat jij hierover ontdekt en ervaart. 

 

Ik wens jou en je gezin een hele fijne vakantie,

 

P.S. Heb jij deze Ezine doorgestuurd gekregen of ben jij hier via Facebook, LinkedIn of Twitter terecht gekomen? Welkom!
 
Wil jij regelmatig waardevolle tips en informatie ontvangen om meer gemak en ontspanning te ervaren met jouw kind en de opvoeding? Schrijf je dan in via deze link


 

 

Share
Tweet
Share
Forward
Maak jij je zorgen om je kind?
 
Laat jouw zoon of dochter gedrag zien waar je je zorgen over maakt? Zit het niet goed in zijn vel? Lijk je maar geen vat op je kind te krijgen? Heeft het problemen op school? Of vertoont hij zij regelmatig lichamelijke klachten? 
Voel je je soms machteloos. En vraag je je af hoe je dit toch moet oplossen?

Je bent niet de enige!


 

Mijn naam is
Anne-Marie Gooren

Ik ben moeder van 2 dochters

 Ik weet uit eigen ervaring dat je als moeder heel graag wil dat je kind gelukkig en vol vertrouwen is. Dus ik snap dat je hard je best doet om alles in goede banen te leiden.
Opvoeden is geen gemakkelijke klus. 

 


en ik werk als coach en Kindertolk®. 

Mijn wens en mijn streven is om moeders te leren hoe je weer rust en ontspanning creëert voor jezelf en je kind. Zodat jullie gemak en plezier ervaren in jullie gezin. 

 


Wil jij graag:


Ontdekken:
- waarom je kind doet wat het doet?
 - wat jouw kind echt van jou nodig heeft?
      - wat jij kunt doen om de situatie te veranderen?

Zodat je:
- rust en ontspanning creëert voor jou en je kind?
- meer gemak en plezier ervaart met je kind en met je gezin?
- geniet van je kind en je gezin?
- een duurzame oplossing creëert?
Zonder dat je kind iets hoeft te doen?

Neem dan contact met mij op via
 06-53813418 of coach@annemariegooren.nl 

of
check mijn website
 
Copyright © 2019 coaching voor ouders, All rights reserved.Email Marketing Powered by Mailchimp