Copy

Mijn allereerste nieuwsbrief!

Allereerst dank voor je inschrijving. Twee maanden geleden ben ik mijn eigen blog gestart en sindsdien is het hard gegaan. In slechts twee maanden tijd hebben maar liefst 1.000 mensen zich ingeschreven voor de nieuwsbrief. En net voor de Kerst leek me een mooi moment om de eerste te versturen. Vanaf nu gaat dat iedere maand gebeuren. Ik ga tips delen, vragen beantwoorden én heel veel leuke nieuwtjes delen. Want 2019 belooft een prachtig jaar te worden. Ik zit in ieder geval vol met snode plannen en jij, als lid van mijn super sopbrigade, krijgt ze straks als eerste in je inbox. Dus, ik stroop alvast mijn mouwtjes op, want er is veel te doen! Heel veel leesplezier met mijn eerste nieuwsbrief én...laat me weten als je een vraag hebt!

Liefs, 
Marja

Schoonmaken met baking soda

We kennen inmiddels allemaal wel het wondermiddel: Baking soda. Tot een paar jaar geleden was het alleen in Aziatische toko's te krijgen, maar tegenwoordig is het ook gewoon in de reguliere supermarkt te koop. En het is met recht een absoluut wondermiddel te noemen. Baking soda kan zooo veel! Je kunt het gebruiken voor de schoonmaak, voor het bereiden van eten én voor je persoonlijke verzorging. Maar ik ga het alleen maar over de schoonmaak hebben. De rest komt wel een andere keer! Overigens is het belangrijk om op te merken dat we baking soda in Nederland kennen onder naam zuiveringszout. Die vraag krijg ik heel vaak namelijk. Het is niet te verwarren met schoonmaak soda zoals van Driehoek. 

WC reiniger

Het is heel eenvoudig om de wc hygiënisch schoon te maken. Meng een kopje baking soda met een kopje natuurazijn. Het mengsel begint direct te bruisen, let maar op. Laat dit even 10 minuten z'n werk doen terwijl je andere zaken aanpakt. Na 10 minuten de pot even goed schoonmaken met een wc-borstel en klaar!

Ontstopper

Is je afvoer verstopt? Gooi een kopje met baking soda in de afvoer. Giet nu een kopje natuurazijn erop. Het gaat opnieuw flink bruisen, dus schrik niet! Laat het weer even voor je werken voordat je het doorspoelt met heet water. Als het een hardnekkige verstopping is dan moet je dit waarschijnlijk herhalen. 

Pannen schoonmaken

Aangebrande pannen? Gebruik baking soda om eerst even goed de pan schoon te schrobben met een sponsje en heet water. Ik gebruik het vaak ook voor de onderkant van mijn pannen. Je weet wel, die aangekoekte bruine vlekken! Sinds ik baking soda gebruik voor mijn pannen zijn ze weer brandschoon.

Matras reinigen

Nou nog eentje dan, het matras. Eens in de zoveel tijd maak ik mijn matras goed schoon met baking soda. Hoe? Baking soda verspreiden over het matras. Laat een paar uur intrekken. Ik doe het minimaal 4 uur, dus let op, doe het direct in de ochtend en niet pas laat in de middag. Na die paar uur kun je de baking soda gewoon opzuigen met de stofzuiger. Het werkt echt!
Meer tips? Klik hier!

Koffie als schoonmaakmiddel

Je leest het goed, wist je dat koffie ideaal is als schoonmaakmiddel? Natuurlijk niet in je sopje, maar wel in je afvoer! Koffierestanten gooien de meeste mensen altijd weg. Niet meer doen vanaf nu! Koffiedik, zoals het wordt genoemd, is namelijk ideaal om je afvoer mooi schoon te houden. Nadat je een heerlijk bakje koffie hebt gezet gooi je het koffiedik gewoon in de afvoer. Heet water kraan aan en doorspoelen. Dit houdt je afvoer mooi schoon, want de gemalen koffie schuurt zo het vet eraf. 

Koffie in de koelkast

Nare geurtjes in je koelkast haal je zo weg met koffiedik. Dus ruikt het muffig, zet een bakje met koffiedik in de koelkast en je zult zien, de geurtjes zijn na een dag verdwenen. Ideaal!

Waar gebruik jij je koffiedik voor? Laat het weten via mijn blog Schoonmaken met Marja of via mijn Facebookpagina.

Tips van mijn blog

Op mijn blog geef ik iedere week tips. Hier een selectie van de drie meest gelezen van de afgelopen maand.

Gekrompen kleding weer herstellen

Gekrompen kleding, we hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Laat me je wat verklappen, ook mij is het gebeurd. Per ongeluk in de droger terecht gekomen, net té warm gewassen, noem maar op. Maar! Je kunt gekrompen kleding weer helemaal herstellen.
Lees verder

Wasmachine reinigen met azijn

Je wasmachine reinigen, het is dé nummer één vraag die mij altijd wordt gesteld: hoe maak ik toch mijn wasmachine goed schoon zodat mijn was niet geurend de machine uitkomt?
Lees verder

Schoonmaaktips voor badkamer én wc

Elke dag bezoek je een aantal keren de badkamer én de wc. De verleiding is groot om er gezellige ruimtes van te maken er steeds meer spulletjes neer te leggen of op te hangen. Niet doen!
Lees verder

Blijf op de hoogte!

Volg je mij al via social media? Naast mijn blog heb ik ook een Facebookpagina en deel ik videotips via mijn Youtube kanaal

In het nieuwe jaar ga ik regelmatig video's delen via Youtube. Daar werk ik momenteel hard aan. Maar ja, video's maken doe je niet even, dus hopelijk hebben jullie nog even geduld. Als je mij via social media volgt krijg je vanzelf updates wanneer ik iets deel en kun je natuurlijk vragen stellen die ik zo goed mogelijk probeer te beantwoorden. Doen hoor!
Facebook
Twitter
YouTube
Website
Copyright © 2018 Schoonmaken met Marja, All rights reserved.


Je mailsettings veranderen?
update je voorkeuren of schrijf je uit

Email Marketing Powered by Mailchimp