Copy

Bbbbbrrrrrr het is winter!

De winter is dan eindelijk écht aangebroken. En bah, ik ben direct met m'n neus in de boter gevallen! Ik lig al meer dan een week ziek op bed. En ik kan je zeggen, dat is dodelijk saai. Ik heb inmiddels alle Netflix series, films en documentaires gekeken. Van ellende ben ik nu maar aan Videoland begonnen. Gelukkig is mijn lieve vriendin uit de buurt aardig genoeg om af en toe wat boodschappen voor de deur te zetten, dan hoef ik alleen maar mijn deur open te doen, alles zo snel mogelijk naar binnen trekken en de deur weer dichtgooien. Zo steek ik niemand aan én kruip ik weer veilig m'n bedje in. Maar! Er is hoop op herstel. En hieronder leg ik uit hoe. Verder heb ik nog wat andere handige (winter)tips voor je, dus lees maar snel verder.

Liefs, 
Marja

Een echte griep bom

Nies, snotter, snuit...ik kom voorlopig vrees ik m'n bedje niet uit! Of wel? Ik zei het al, ik lig al meer dan een week te proesten in bed. Maar, misschien heb ik dé oplossing gevonden. Het voordeel van in bed liggen met Youtube bij de hand, is dat je allerlei interessante video's kunt bekijken die misschien helpen. En ik heb wat gevonden. Hét wondermiddel tegen de griep. Op z'n Engels heet het een 'Flu-bomb', maar op z'n Nederlands zeggen we dan gewoon een griep bom. Dus op naar de keuken om er één te maken. En maar hopen dat deze verschrikkelijke griep snel over is.

Wat heb je nodig?

Gelukkig heb ik alles in huis om deze griep bom te maken. Het is gelukkig heel eenvoudig. We hebben nodig:
  • 1 teen knoflook (vol met antioxidanten)
  • 1 stuk verse gember (zo groot als de top van je vinger)
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1-2 theelepels honing (naar smaak)
  • 250 ml warm water

Bereiding

Wat ik doe is de knoflook, gember en citroen uitpersen in een juicer. Als je geen juicer hebt kun je de knoflook uitpersen met een knoflookpers, de gember raspen en de citroen gewoon uitpersen. Vervolgens doe je de cayennepeper en de honing erbij. Giet ten slotte het warme water er overheen en goed roeren. Opdrinken en weer lekker je bed inkruipen. 

Je moet dit 's ochtends en 's avonds drinken. En dat de volgende dag herhalen. Volgens de dame op Youtube moet je na twee dagen al van je griepje af zijn. Ik ben benieuwd! Ik ben gisteren avond begonnen. De eerste bevindingen zijn positief. Ik voel absoluut iets gebeuren in mijn lichaam. Het is hard voor me aan het werk. De citroen is natuurlijk goed vanwege de vitamine C. De cayennepeper is heel goed om je neus te ontstoppen. Dat is een oude truc die absoluut werkt. Honing maakt het niet alleen aantrekkelijk qua smaak. Honing heeft ook een antibacteriële werking. en de knoflook zit vol antioxidanten. Gember ten slotte is sowieso goed tegen misselijkheid. En de combinatie van alles is dus echt een antigriep bom. 

Tijd dus om weer beter te worden! Had ik dit maar aan het begin van mijn griepje ontdekt.
Meer tips? Klik hier!

Winterschoonmaak

De voorjaarsschoonmaak is pas in maart en april, maar nu is het eerst tijd voor de winterschoonmaak. Naja, dat hoeft echt niet zo uitgebreid als tijdens de lente, maar de winter is wel een ideaal moment om wat dingen te doen die je anders misschien niet zo makkelijk doet. Even wat kleine tips waarmee je direct aan de slag kunt.

Ontvries de vriezer

Ik ben van het type: ieder nadeel heb z'n voordeel. De winter dus ook. Het is koud (nadeel), alles wat bevroren is blijft langer bevroren als het buiten de vriezer komt (voordeel). Zie je al waar ik naartoe wil? Inderdaad, tijd om de vriezer schoon te maken, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je hele keuken straks onder het smeltwater ligt. De inhoud van de vriezer kun je gewoon op het balkon leggen of in de tuin en jij kunt in alle rust aan de slag met het ontdooien. Handig toch!

Huisstofmijt

Oh jak, ze zitten waarschijnlijk in je dekbed of je kussen. Huisstofmijt is nu eenmaal niet te voorkomen. Maar gelukkig wel weer te verwijderen. Hang je dekbed en je kussens gewoon buiten in de vrieskou. Zo vriezen ze dood en kom je heel eenvoudig van ze af. 

Laat buiten binnen

Met die kou ga je niet snel naar buiten en blijf je lekker, behaaglijk binnen. Nadeel is dat je (a) zelf niet voldoende frisse lucht krijgt en (b) dat het binnen sneller vochtig wordt door de warmte. Even de ramen of deuren openzetten zorgt ervoor dat dit snel wordt gecompenseerd. De droge koude lucht is heerlijk verfrissend!
Heb jij nog handige tips voor de winterschoonmaak? Laat het weten via mijn blog Schoonmaken met Marja of via mijn Facebookpagina.

Huishoudbeurs 2019

Januari is alweer bijna voorbij (wat gaat dat snel!). Zoals ieder jaar staat februari natuurlijk weer in het teken van De Huishoudbeurs in de RAI Amsterdam. Voor iedere serieuze poetsdiva mag een bezoekje aan de beurs natuurlijk niet ontbreken in de agenda. Dus zet het er snel in!

En een handige bespaartip van mij: koop online alvast je toegangskaart, want aan de deur zijn ze altijd duurder. Ga naar: huishoudbeurs.nl/tickets en bestel snel je ticket(s).

Tips van mijn blog

Op mijn blog geef ik iedere week tips. Hier een selectie van de drie meest gelezen van de afgelopen maand.

Schoonmaken met baking soda

We kennen inmiddels allemaal wel het wondermiddel: Baking soda. Tot een paar jaar geleden was het alleen in Aziatische toko’s te krijgen, maar tegenwoordig is het ook gewoon in de reguliere supermarkt te koop. En het is met recht een absoluut wondermiddel te noemen. Baking soda kan zooo veel!
Lees verder

De oven schoonmaken

De oven schoonmaken is één van die schoonmaakklusjes die je altijd zo lang mogelijk uitstelt. Toch? Ik wel in ieder geval. Ook ik vind het een snert klus. 
Lees verder

Op je sokken het huis stoffen

Het huis afstoffen, helaas moeten we het continue doen. Er is geen ontkomen aan. Stof zit namelijk overal! Om het afstoffen van je huis een stuk makkelijker te maken heb ik een handig tip. Oude sokken!
Lees verder

Blijf op de hoogte!

Volg je mij al via social media? Naast mijn blog heb ik ook een Facebookpagina en deel ik videotips via mijn Youtube kanaal

In dit nieuwe jaar ga ik regelmatig video's delen via Youtube. Daar werk ik momenteel hard aan. Maar ja, video's maken doe je niet even, dus hopelijk hebben jullie nog even geduld. Als je mij via social media volgt krijg je vanzelf updates wanneer ik iets deel en kun je natuurlijk vragen stellen die ik zo goed mogelijk probeer te beantwoorden. Doen hoor!
Facebook
Twitter
YouTube
Website
Copyright © 2019 Schoonmaken met Marja, All rights reserved.


Je mailsettings veranderen?
update je voorkeuren of schrijf je uit

Email Marketing Powered by Mailchimp