Copy

Ik ben er weer, met veel nieuws!

Vorige maand heb ik vanwege privé redenen geen nieuwsbrief kunnen versturen. Het kost toch altijd weer even tijd om deze samen te stellen, want ik wil het wel goed doen voor jullie. Dus mijn oprechte excuses dat het vorige maand niet lukte. Maar ik ben er weer! En met heel veel nieuws!

Mijn Youtube kanaal doet het namelijk heel goed, mijn Facebook pagina is de 20.000 volgers gepasseerd (!) én ik deel sinds afgelopen vrijdag ook recepten. Verder ben ik in gesprek met een paar heel leuke partijen om een samenwerking vorm te geven. Binnenkort meer hierover.

Maar voor nu eerst weer leuke nieuwe tips en inspiratie. En mocht je vragen hebben of leuke ideeën, laat het me dan weten. Onze Super Sopbrigade kan altijd nieuwe tips en tricks gebruiken.

Liefs, 
Marja

Fifi ruikt een beetje muffig! Geurtjes in huis die je liever kwijt dan rijk bent.

Ben je een honden- of een kattenmens? Ik zelf vind alle dieren lief, maar heb sinds kort mijn eigen oppas hondje. En wat een lief beesie is dat! Kaj heet hij en hij is nog maar een jaar oud. Een hond zou een hond niet zijn als deze niet naar...inderdaad, hond ruikt. Die vaak beetje muffige geur. Maar katten kunnen er ook wat van. Huisdieren brengen nu eenmaal een geur met zich mee die vaak moeilijk weg te krijgen is. Huisdiergeurtjes zijn echter niet de enige geurtjes in huis die je soms liever kwijt dan rijk bent.

Ik heb de oplossing! 

Geurtje 1: huisdieren

Laten we maar beginnen met de huisdieren, aangezien ik daar al over begon. Honden ruiken vaak naar hond, logisch. En katten kunnen vaak die pregnante geur van de kattenbak hebben. Het begint allemaal bij het regelmatig schoonmaken van de mand, een kussen, speeltjes en dat soort attributen. Onze huisdieren gebruiken dagelijks tal van spullen waar schilfers in gaan zitten, speeksel in achterblijft of waar dingen van buiten op komen. Het is dus belangrijk om alles zo 'schoon' mogelijk te houden. Ik zet schoon tussen aanhalingstekens want je hoeft echt niet helemaal over de top alles continue helemaal spotless te hebben. Dat is nogal overdreven en vrijwel onmogelijk. Maar bedenk je even wat er allemaal dagelijks gebeurt. Die overheerlijke bal waar je hond op zit te kauwen, al dat speeksel wat erin achterblijft en opdroogt. Of de urinespetters die op de vacht zitten na het uitlaten. Ik maak daarom altijd, na het uitlaten, even de pootjes van mijn oppashondje schoon en ik haal een vochtig handdoekje langs de plekken waar urine kan achterblijven. Speeltjes maak ik eens in de week even schoon en het mandje doe ik ook regelmatig in de was. Bij honden is het verder ook belangrijk dat je de vacht dagelijks of om de dag borstelt. Let maar op, borstelen zorgt er ook voor dat de vacht fris blijft.

Wat betreft katten. Maak regelmatig de kattenbak goed schoon. Schep de poepjes direct uit de bak, dat scheelt ook. Maar gebruik ook een kattenkorrel die goed absorbeert. Er zijn er zoveel tegenwoordig. Keuze genoeg. Om het makkelijk te maken is het goed om een plastic bodem onder de korrels te leggen, zo wordt het schoonmaken van de gehele bak een stuk makkelijker. 

Wist je trouwens dat kattenbak korrels heel goed zijn in het absorberen van vocht en geurtjes? Je kunt ze dus ook gebruiken als je geen kat hebt. Bijvoorbeeld in een vuilnisbak, in de ijskast of in een kast. Ideaal!

Geurtje 2: de stofzuiger

Ken je dat, die muffige geur die uit je stofzuiger komt? Nou, zelfs ik heb er vaak last van. En omdat je het hele huis stofzuigt verspreidt het zich heel makkelijk en snel omdat de bron overal komt waar jij ook komt. Daar heb ik een heel makkelijke oplossing voor. Waspoeder. Gewoon wat waspoeder op je vloeren gooien en opzuigen. Je stofzuiger begint hierdoor heerlijk te ruiken. Vooral ook omdat er door de motor warmte bijkomt. Nu is je bron niet meer de verspreider van nare luchtjes, maar van heerlijke frisse geuren! Mmmmm

Geurtje 3: voor de verstokte rokers

Nou, niet alleen voor rooklucht maar ook voor sterke kookgeuren, zoals het roerbakken van knoflook, garnalen of andere walmen. Wat bakjes met natuurazijn neutraliseert geurtjes heel effectief. Heb je dus een feestje achter de rug of eens uitgebreid gekookt. Azijn werkt als een dolle! En ideaal ook tegen fruitvliegjes die nu weer opkomen met het warme weer. Als je wilt weten hoe je van die fruitvliegjes afkomt lees dan mijn blog hierover.

Geurtje 4: natuurlijke luchtverfrisser

Algemene geurtjes proberen we altijd weg te krijgen met spuitbussen, kaarsen, noem maar op. Vergeet die dure spulletjes. Pak gewoon een stuk fruit, zoals een sinaasappel. Steek er kruidnagels in let op. De heerlijke geur die vrijkomt vult je kamer en het is 100% natuurlijk. Het blijft ook nog eens best lang goed. Soms wel tot twee weken. Maar een bos bloemen, zeker nu het weer heerlijk voorjaar is, kan een wereld van verschil maken. Plus er zijn ook tal van luchtzuiverende planten die je in huis kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een krulvaren of lepelplant. Google maar op luchtzuiverende planten en je krijgt tal van opties.
Meer tips? Klik hier!

Mijn populaire Youtube tips en tricks

Sinds kort deel ik iedere woensdag middag een videotip via mijn Youtube kanaal. En het is tot nu toe een groot succes. De best bekeken video tot nu toe is de tip over hoe je de wasmachine schoonmaakt én vooral ook schoonhoudt. Ik heb er op Youtube maar ook op Facebook tal van reacties op gekregen. 
 

En nu ook iedere week recepten!

Maar ik ga nu ook iedere week een recept delen. Op vrijdag, lekker voor het weekend. Ik ben dol op lekker eten, maar ik ben geen superfan van koken. Ik vind het niet erg, maar sta het liefste zo kort mogelijk in de keuken. Toch vind ik kant-en-klaar maaltijden GEEN optie. Ik wil vers en gezond eten. Maar als ik inspiratie van Youtube haal zijn het altijd verschrikkelijk ingewikkelde recepten, of dingen die makkelijk lijken en mislukken zodra je het zelf gaat doen. Daarom heb ik besloten recepten met jullie te gaan delen die WEL makkelijk te maken zijn. Zoals mijn eerste recept van deze week: Italiaanse bonensalade met tonijn. En zo zijn er nog tal van gerechten die ik regelmatig maak en die helemaal niet moeilijk zijn! Ik hoop dat ik jullie hiermee kan inspireren.

En vergeet niet mijn Youtube kanaal te volgen! Dan blijf je altijd op de hoogte zodra er een nieuwe video wordt geplaatst.
 
Volg me en blijf op de hoogte!

Tips van mijn blog

Op mijn blog geef ik iedere week tips. Hier een selectie van de drie meest gelezen artikelen van de afgelopen maand.

Streeploos schoon tv scherm

Hoe maak je het scherm van je tv, je mobiel of je tablet streeploos schoon? Daar heb ik een super handige tip voor die gegarandeerd werkt! En die je schermen niet beschadigt, wat ook heel handig is.
Lees verder

De badkamer schoonmaken

Met deze handige super soptips voor de badkamer is het altijd stralend én hygiënisch schoon. Maar ben je ook in een handomdraai van die gele voegen af. 
Lees verder

Opgeruimd staat netjes!

Sinds ik deze handige tip toepas op mijn eigen opruim momenten, gaat het allemaal een stuk sneller en makkelijker. Echt waar!
Lees verder

Blijf op de hoogte!

Volg je mij al via social media? Naast mijn blog heb ik ook een Facebookpagina en deel ik videotips via mijn Youtube kanaal
Facebook
Twitter
YouTube
Website
Copyright © 2019 Schoonmaken met Marja, All rights reserved.


Je mailsettings veranderen?
update je voorkeuren of schrijf je uit

Email Marketing Powered by Mailchimp