Copy
Mama Vita Nieuwsbrief Juni en Juli 2016
View this email in your browser

Verslag Landelijke Dag:

Het is zondag 29 mei, met een voldaan gevoel zit ik in mijn nachtponnetje en pantoffels aan een kop koffie. Gister was ik bij de Landelijke Mama Vita Dag in Soesterberg en het was leuk, het was bijzonder en vooral heel inspirerend!

Op zaterdagochtend werd ik opgehaald door Evelien, er werden nog 2 mama’s in de auto gehesen en met behulp (of dankzij….) de Tomtom bereikten wij het sfeervolle gebouw van Kontakt der Kontinenten. De zeer herkenbare hartjesballonnen wezen ons de weg naar de entree waar wij hartelijk werden ontvangen en na een lekkere bak koffie en een Mama Vita-taartje begon het ochtendprogramma in de prachtige Ceciliakapel.

Inge Verstraete gaf ons tips en tricks hoe om te gaan met schoolgesprekken. Audrey Sahupala vertelde over haar zoektocht naar maatwerk in het onderwijs. Toen kwam wat mij betreft een spreekster die wij kunnen plaatsen in de buitencategorie: Martine Delfos. Zij weet met haar rake uitspraken en bijzonder manier van denken ons als moeders wakker te schudden en zij laat ons nadenken over de manier waarop wij met onze kinderen omgaan. Zij doet dit op een manier dat wij dit allemaal gretig accepteren omdat je haar liefde voelt voor onze bijzondere kinderen! Wat heb ik van haar geleerd deze ochtend? Grenzen stellen met dat gamen, onze kinderen blijven evengoed wel ons houden ondanks dat zij boos worden! Kijk daar hebben wij wat aan, dit advies!

Na een snelle bak koffie en plaspauze werd ik verrast door de enorme muzikaliteit van de jongeren van het Papageno Huis. Genoten heb ik! Als laatste spreekster kwam Marian Bruijnzeels aan het woord. Haar zeer persoonlijke en openhartige verhaal werd door vele van ons zeer gewaardeerd.

Jaaaaa broodjestijd en gesmuld hebben wij! Wat een heerlijke broodjes, vooral de wraps vlogen weg!

In de middag was het workshop-time. Heerlijk om na een ochtend luisteren nu wat te gaan doen. Ik had zelf gekozen voor Action Painting, Muziektherapie en het ABC-belevingscircuit. Jaja, ik ging helemaal los als de teruggekeerde Tante Til van de familie Knots bij het Action Painting, binnen 5 minuten had ik mijn hart voorzien van heel veel “kloddertjes” krijt, verf en glitters en laat dit nu net de bedoeling zijn, toch Claudette Nouris?

De muziektherapie-workshop werd gegeven door Mathieu Pater van Papageno. Hij liet ons een glimp zien van de therapie die door hen wordt gegeven en ik weet zeker dat de beatboxende bromvlieg met helmpje bij ons deelnemers niet meer wordt vergeten (hihi).

Als laatste kwam ik bij het ABC-belevingscircuit van Marian Bruijnzeels en Jasper Kok-Roosjen. Ik weet dat mijn kind moeite heeft met prikkels, maar het ervaren dat is toch hele andere koek… nog een hele goede tip gekregen voor een therapie om het handschrift van mijn zoon te gaan verbeteren!

Een heerlijke middag vol inspiratie dus! Tussen de bedrijven door nog even snel met een Haarlem-mama op de foto in het hokje maar voor de kraampjes/markt had ik echt geen tijd meer.

Het heerlijke weer nodigde ons uit om na afloop lekker buiten nog een drankje te nemen en de d.j. kreeg zelfs ondergetekende met de voetjes van de vloer! Ontzettend leuk om ook moeders uit andere regio’s te spreken en heel trots op onze superfijne groep van Zaanstreek die met grote getale aanwezig was. Ik weet zeker dat ik niet alleen voor mijzelf spreek als ik zeg: complimenten voor de organisatie!

Liefs Sandra Raino (regiomoeder Zaanstreek)

 

 NIEUW CENTRUM ACIC EDE

Goed nieuws vanaf 29 juni gaan de deuren open van een nieuw ACIC centrum in Ede waarbij de zoon van Drs. Willeke van den Hoek na 6 jaar thuiszitten weer naar "school" kan gaan in het nieuwe centrum. 

Het ACIC heeft alle expertise in huis om ontwikkelingsgericht te werken vanuit de invulling van de dagstructuur, waarbij de verschillende disciplines bijvoorbeeld integratieve kindertherapie, muziektherapie, orthopedagoog zodanig efficiënt worden ingezet dat optimaal aangesloten wordt op de ontwikkelingsfase van het kind. Door de samenwerking van de diverse disciplines binnen het team ontstaat een win-winsituatie waarbij betere resultaten worden bereikt.

Het ACIC biedt binnen de begeleiding groep veel specialistische ondersteuning. Hierdoor is het minder nodig om de bovengenoemde aanvullende individuele begeleiding in te zetten. Het begeleidingsplan voor het kind is dynamisch waarbij de meest effectieve en efficiënte inzet van zowel begeleiding groep als begeleiding individueel gerealiseerd wordt. Dit leidt tot optimale kwaliteit in de ondersteuning van het kind en zijn omgeving tegen zo laag mogelijke kosten.

 

Lezingen Landelijke Dag Mama Vita 2016

Consulent Passend Onderwijs Inge Verstraete heeft een lezing gegeven over Ouders in hun kracht bij Onderwijs en ASS en Dr. Martine Delfos heeft een lezing gegeven over game verslaving. Binnenkort sturen wij per mail naar elke moeder de Power Point Presentatie toe ter informatie. 
Op onze website kun je ook de gesprekstips voor ouders en school door Inge Verstraete vinden. 

Passend onderwijs vanuit autisme bekeken

Staatssecretaris Sander Dekker van OCW en en zijn collega Martin van Rijn van VWS het rapport Passend onderwijs vanuit autisme bekeken ontvangen op 13 juni 2016.  Een aantal kinderen van onze Mama Vita moeders waren hierbij aanwezig en hebben een gesprek gehad met Sander Dekker. 
Het rapport is opgesteld door de werkgroep Vanuit autisme bekeken en beschrijft oplossingen voor knelpunten en misvattingen die passend onderwijs voor leerlingen met autisme belemmeren.
Handvatten voor passend onderwijs

De werkgroep analyseerde ruim 60 praktijksituaties en sprak met leerlingen met autisme en hun ouders en betrokkenen uit onderwijs, zorg en gemeenten. Dit resulteerde in een rapport dat beleidsmakers, schoolbestuurders, leerkrachten en ouders handvatten geeft om een passende leerplek te bieden aan leerlingen met autisme.

voor meer informatie zie de website www.vanuitautismebekeken.nl/onderwijs

Copyright © 2016 Stichting Mama Vita, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp