Copy
Mama Vita Nieuwsbrief Mei 2016
View this email in your browser

Regiomoeder Zaanstad uitgelicht! 

Hallo, ik ben Sandra Raino, 47 jaar, gelukkig getrouwd met Marco en blije moeder van Chiara (14) en Nina en Antonio (12). Ik woon in Zaandijk en ben sinds kort regiomoeder van Zaanstad samen met Evelien die mij een paar jaar geleden naar Mama Vita heeft gesleept. Toen pruttelde ik een beetje tegen: “wat moet ik daar, het gaat allemaal goed met ons, ik weet het niet hoor”…………. en nu…. nu ben ik heel blij dat zij mij heeft meegesleept! Waar zit de autistische link zul je je afvragen? Welnu, onze zoon Antonio “heeft” Asperger en ADHD. Na een turbulente start van zijn schoolcarriere die, laten we zeggen, nogal onorthodox begon, zijn wij erachter gekomen dat hij dit heeft. Nu hij op een school zit met extra aandacht denken wij het goede pad te hebben gevonden. Maar net als met “normale” kinderen, heb ook ik mijn twijfels over zijn opvoeding. Het blijft een wankel evenwicht, welke prikkels kan hij wel aan en wanneer knal ik overduidelijk door zijn grens heen? Naast mijn gezin ben ik vrij druk met mijn grote hobby: mijn eigen website www.meerdansandra.nl Ik heb afgelopen jaar ontdekt dat ik heel graag blogs schrijf, over alledaagse dingen, dingen die mij bezig houden, soms met een lach en soms met een traan. Ik schrijf ook stukjes over Antonio, over zijn autisme, waar wij tegenaan lopen maar vooral wat zo bijzonder aan hem is. Deze stukjes worden en zijn ook geplaatst op de website van Mama Vita en daar ben ik heel trots op. Want naast het feit dat ik heel blij met hem ben heeft zijn autisme mij ook heel veel gebracht. Zonder hem zou ik namelijk niet deze bijzondere groep vrouwen zijn tegengekomen en was mijn leven in afgelopen jaren niet zo verrijkt met deze bijzondere mensen!

Liefs Sandra
 

 

Hoe gaat het nu met Saskia Buma? 

Sinds Saskia Buma vorig jaar als directeur van Mama Vita de overstap heeft gemaakt naar een eigen coachingspraktijk is het niet stil geweest rondom onze eerste klas pionier en inspirator. Een aantal jaren geleden wilde Saskia de groep met onzichtbare moeders weer zichtbaar maken en is de opzet van het Mama Vita netwerk een succes gebleken. Inmiddels gaat het goed met de kinderen van Saskia en is ze volop bezig de volgende stap te maken in haar ontwikkeling als trainer en coach. Tegenwoordig trekt Saskia zelf als zelfstandig coach het land in om anderen te helpen met haar kennis en kunde. ‘Ik geef elke maand gratis inspiratiebijeenkomsten met het thema ‘Leiderschap en kracht’ voor vrouwen en ‘Sterk ouderschap’ voor ouders van kinderen met autisme. We delen onze ervaringen. Wat speelt er? Wat kun je ermee en hoe verander je het? Het is naast een informatieve ook een inspirerende avond.’ Als die kennismaking naar meer smaakt, is een coachingstraject met Saskia een mogelijkheid. Bij de mensen thuis, via de mail, een online training, gesprekken per telefoon of een combinatie van alles. ‘Ik lever maatwerk’, zegt Saskia. ‘Van relatietherapie tot ‘Hoe ga ik om met mijn bijzondere kind?’ Dat kan ook thuis, op het tijdstip dat jou schikt.’ 

Vanuit balans kun je je leven, werk, gezin en gezondheid nog succesvoller vormgeven. Saskia haar kracht is om andere vrouwen nog meer bewust te maken van hun leiderschap en eigen kracht.

Persoonlijk leiderschap helpt jou om je eigen leven te leven zoals jij dat graag wilt. Jouw eigen kracht stelt je in staat om je kwaliteiten in te zetten. Eigen kracht gaat ook over reflectievermogen en het vermogen om je grenzen aan te geven. Leiderschap en kracht zijn de ingrediënten om evenwicht in je leven te creëren en te behouden. Saskia staat je daar graag in bij. In haar werk maakt Saskia gebruik van de volgende methoden: Neuro Linguistisch Programmeren, Systemisch Werk en Transactionele Analyse.
Op 30 september 2016 organiseert Saskia Buma het congres Vrouwelijk Leiderschap 2016.
Een dag vol met interessante sprekers en een geweldig Sprankelplein met verschillende mini workshops om je innerlijke en uiterlijke leiderschap nog meer vorm te geven. Op deze dag zal Roos Vonk, hoogleraar en bekend van diverse boeken en van televisie, een unieke lezing geven over effectief vrouwelijk leiderschap. Je kunt hierbij aanwezig zijn!

Maar ook de academie Autastische ouders gaat binnenkort van start waarbij wordt samengewerkt met tal van ervaringsdeskundigen en specialisten. En komt er een Online Platform met informatie en online trainingen waarbij wij door zelf inzicht uit onze comfortzone kunnen stappen en nog beter kunnen opkomen voor onze kinderen. Voor meer informatie zie website www.saskiabuma.nl 

LAATSTE KANS KAARTVERKOOP!!!
Landelijke Dag Mama Vita zaterdag 28 mei 2016 te Soesterberg bij Kontakt der Kontinenten 

PROGRAMMA      Inloop met koffie/thee en wat lekkers vanaf 09.30 uur

Ochtendprogramma van 10.00 uur tot 13.00 uur (met een half uur pauze);

 • Inge Verstraete “ouders in hun kracht bij onderwijs en ASS”
 • Audrey Sahupala "maatwerk in onderwijs"
 • Dr. Martine Delfos en Dr. Norbert Groot “game verslaving"
 • Concert jongeren Papageno huis
 • Marian Bruijnzeels “Autisme beleving” ervaringsdeskundige en begeleider ABC circuit

Lunch 13.00 uur t/m 14.00 uur

Middagprogramma van 14.00 uur tot 16.00 uur (met pauze tussendoor);

 • Workshop Jij als opvoeder met Edith Steijns en Birgit Steijns
 • Workshop Tai Chi met Audrey Sahupala
 • Workshop Action Painting met Claudette Nouris
 • Workshop Game-n-fit met Monique van der Lans
 • Workshop Muziektherapie met Mathieu Pater van het Papageno huis
 • Workshop Gezond eten, gezond leven met voedingscoach Charlotte Meynen*
 • ABC Belevingscircuit met Marian Bruijnzeels en Jasper Kok-Roosjen

:-) Voorkeur voor een workshop kan je aangeven bij de bestelnotities bij het afrekenen (max 3 workshops) .

Leuke extra is de photobooth waarbij je alleen of met een vriendin(nen) een leuke foto kan maken als aandenken!

Afsluiting van 16.00 uur tot 17.00 uur

Muziek onder het genot van een hapje en een drankje met junior DJ Tim

* Door omstandigheden gaat de workshop van Gezond eten, gezond leven door voedingscoach Charlotte Meynen helaas niet door.
Degene die zich heeft aangemeld voor deze workshop kan een andere workshop er voor in de plaats kiezen. Graag doormailen aan Claudette via mailadres
claudette@stichtingmamavita.nl 

 

coolx folder

CoolXperience zomerweek 17 t/m 23 juli 2016!

HARTverwarmendWijs is opgericht vanuit de noodzaak tot fundamentele verandering in ons onderwijs. Er is een enorm potentieel om te vernieuwen. Uit het afval van het oude ontstaat het nieuwe. Die onderstroom maken wij, samen met jou, zichtbaar en sterk!

 • Heb je een kind dat het moeilijk heeft op school, of zelfs thuiszit?
 • Zoek je naar levensvatbare alternatieven voor het vastgeroeste systeem?
 • Heb je een plan en wil je dat delen en versterken?
 • Ondersteuning nodig?

  kinderen/ouders en zoek je meer vervulling en inspiratie?

Van 17 t/m 23 juli, in de zomervakantie dus, organiseert CoolXperience kampeerweek in Uffelte. Wij zorgen voor een gezellige, ontspannen sfeer waarin co-creatie kan gedijen! En neem vooral je kinderen mee..... die zijn onmisbaar!

Voor alle informatie  klik hier.

Copyright © 2016 Stichting Mama Vita, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp