Copy
Mama Vita Nieuwsbrief Oktober 2016
View this email in your browser

Verslag lezing ex-thuiszitter Alex Brons (verschillen onderwijs NL en Amerika)

Alex Brons was in Nederland jarenlang thuiszitter, kon geen passend onderwijs vinden. Het gezin is toen met vader, moeder Penny en broertje Lucas geëmigreerd naar Amerika. Daar kon Alex binnen enkele maanden voltijds naar school. Woensdagavond 24 september jl. vertelden ze over de verschillen tussen Nederland en Amerika. Om het hele verslag te lezen klik op de onderstaande link naar onze website. 

 http://www.stichtingmamavita.nl/verslag-lezing-e…js-nl-en-amerika

 

"Autisme is een geschenk"   boek van Fatima de Kwant

“Houd er rekening mee dat uw kind rond zijn puberteit in een instelling moet worden geplaatst.”
 Dit hoorde de in Brazilië geboren Fatima de Kwant in het UMC tijdens de diagnose-bespreking van haar zoon: ernstig autisme met vermoedelijk een licht verstandelijke handicap. Na een periode van zelfmedelijden ontwikkelde zij, gesteund door instituten zoals Son-Rise en Growing Minds, een strijdplan. In dit boek wordt het overwinnen van tegenslagen beschreven en wat je met het stellen van doelen en doorzettingsvermogen kunt bereiken. Klachten die de ontwikkeling van haar zoon belemmerden, bestaan niet meer. Fatima’s persoonlijke verhaal sleept de lezer mee in een zoektocht naar het geluk van autisme.

Fatima de Kwant is journaliste, internationaal Autism Advocate en heeft het project Autimates bedacht, dat in een aantal talen informatie en inspiratie geeft aan ouders van kinderen met autisme. Fatima’s moedertaal is Portugees, maar ze spreekt ook Nederlands, Engels en Spaans. Zij volgde een groot aantal autisme-trainingen en bezocht diverse congressen over dit onderwerp. In 2015 werd in Brasilia aan haar de nationale Autisme-prijs uitgereikt voor de onbezoldigde ondersteuning die zij aan de Braziliaanse autisme-gemeenschappen geeft.

Stichting Mama Vita krijgt feestelijke cheque van NSGK
 
Stichting Mama Vita kreeg zaterdag 24 september jl. feestelijk bezoek tijdens de regio-moederdag in Barneveld. De stichting ontvangt een bijdrage van 25.000 euro van NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Die werd symbolisch overhandigd met een cheque.
 
Stichting Mama Vita is een organisatie die de veerkracht helpt versterken van moeders die te maken hebben met autisme van hun kinderen. De bijdrage van NSGK is bedoeld voor de ontwikkeling van de stichting zodat zij landelijk nog meer moeders (en daardoor hun kinderen met autisme) kan ondersteunen.  Landelijk coördinator van Stichting Mama Vita, Claudette Nouris, nam de cheque in ontvangst van Matty Beens van NSGK. Zij is blij met de bijdrage waarbij vele moeders weer in hun kracht kunnen worden gezet. 

NSGK is het goede doel voor kinderen en jongeren met een handicap. De stichting steunt jaarlijks honderden projecten op het gebied van spelen, leren, wonen, werken en voorlichten. Met als doel dat kinderen en jongeren met en zonder handicap als vanzelfsprekend samen kunnen leven. Dat kan ddesteun van donateurs en vrijwilligers. 
Image result for logo nsgk

STICHTING MAMA VITA ZOEKT BESTUURSLEDEN

 Ter uitbreiding van het bestuur van de stichting Mama Vita zoeken wij nieuwe betrokken en deskundige bestuursleden die onze stichting verder kunnen brengen in onze ontwikkeling.

Mama Vita is een organisatie die de veerkracht helpt versterken van moeders die te maken hebben met autisme van hun kinderen. Wij zijn ruim 5 jaar geleden gestart als vriendinnenclub en uitgegroeid tot een landelijke organisatie met 18 regio’s. In de regio en landelijk organiseren wij ontmoetingen, bijeenkomsten en trainingen voor de moeders die lid kunnen worden.

De organisatie groeit door van pioniersinitiatief naar een duurzame organisatie waarin de leden zelf meer verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst, gesteund door een landelijk team vrijwilligers en een enthousiast bestuur.

Om de organisatie richting een nieuwe fase te brengen is nu belangrijk om het bestuur verder uit te breiden. Wij zoeken capabele mensen met specifieke deskundigheden en affiniteit met de wereld van autisme die ons bestuur willen versterken. Dan denken wij aan mensen met een inhoudelijke deskundigheid op het gebied van autisme maar daarnaast ook mensen die veel weten over organisatieopbouw, communicatie, fondsenwerving, juridische en management vraagstukken.

Heeft u affiniteit met het onderwerp en een bepaalde expertise en ongeveer 2 dagdelen per maand beschikbaar voor het bestuurswerk?

Stuur dan uw CV + motivatie, presentatie of een ander product om jezelf aan ons voor te stellen voor 31 oktober a.s. Mail Claudette via claudette@stichtingmamavita.nl.

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Audrey Maeder-Sahupala op 06-50 12 69 61 of Eugenia Mangana op 06-22 20 88 25.  

Wat is MijnEigenPlan?

De MijnEigenPlan website samen met de app op jouw telefoon of tablet ondersteunen je bij je dagelijkse routine!

Via je eigen omgeving op mijneigenplan.nl maak je een weekplanning. Je geeft daarin aan wanneer je een melding wilt krijgen. Ook kun je hulpjes toevoegen. Daardoor kun je bij de activiteit precies zien wat je moet doen. Deze hulpjes bestaan uit (gesproken) tekst, afbeeldingen, stappenplannen of video’s.

Door de app krijg je via je telefoon seintjes en krijg je de hulpjes in beeld. Door speciale stickers te gebruiken, krijg je op de juiste plek het juiste stappenplan te zien.

Met MijnEigenPlan heb je een praktisch hulpmiddel dat je meteen kunt gebruiken!

Lees verder over hoe het werkt

Image result for afbeelding mijneigenplan
 

Copyright © 2016 Stichting Mama Vita, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp