Copy
Evaluatie Landelijke Dag, bijeenkomst Ouderkrachtvoor'tkind, pilot bijeenkomst Oosterbeek
View this email in your browser
Nieuwsbrief juni 2015
 
Zaterdag 30 mei 2015 hebben wij weer genoten van de 4e editie van de Landelijke Dag Mama Vita in Amersfoort. 
De dag begon iets later door de verkeersproblemen op de A1 en werkzaamheden aan het spoor. Daarom hebben wij Gijs Horvers ingezet om met de deur in huis te vallen. Er zijn moeders die Gijs vaker hebben meegemaakt maar hij blijft een bron van erkenning en inspiratie voor iedereen. Daarna begon Saskia Buma met het voorwoord en heeft ze uitgelegd dat miv 1 maart 2015 zij niet meer werkzaam is als directeur van Mama Vita. Saskia wil graag terug naar de basis en verbinden met de moeders en gaat dat doen als trainer en coach voor alle moeders. Regiomoeder Suzanne Roos heeft Saskia bedankt voor het opzetten van de Stichting Mama Vita en kreeg namens bestuurslid Eugenia Mangana een mooie ketting uitgereikt. 
Het was een overvol programma met uitleg van de Qigong Sensory Therapie door Sabine Baeyens, een super leuke lezing door Jasper Wagteveld, een lezing door Nevin Say ism Anneke Groot Stichting Horison, persoonlijke en ontroerende verhalen door blog moeders Myranda Smeelen en Marie-Jose vd Vegt, een workshop sing-a-long met Fulco Ooijevaar en als afsluiting gaf Saskia Buma samen met trainer Herman Cornet een mooie en indrukwekkende workshop Superwoman! 
Tijdens de pauzes was er de mogelijkheid om stands te bezoeken op de informatiemarkt onder het genot van een goed verzorgde lunch door congrescentrum Connexionpoint. De dag is in beeld gebracht door onze filmmaakster Ellen Alinda-Verhoef en onze fotografe Linde Brinckhorst. De foto's van Linde komen te staan op de facebook pagina van Mama Vita en iedereen kan dan zijn eigen foto's er uit halen. Het is ook mogelijk om op verzoek extra foto's aan te vragen bij Linde via Claudette Nouris. 
Wij mogen met recht trots zijn op deze mooie, inspirerende, gezellige, ontspannende en informatieve dag die mogelijk gemaakt is door de enthousiaste inzet van alle moeders en standhouders. Dank jullie wel en tot de volgende keer! 

 

ouderorganisatie voor en door alle ouders van schoolgaande kinderen, jongeren en studenten Eerste bijeenkomst voor ouders en verzorgers aangaande kinderen rondom passend onderwijs en/of thuiszitters in Noord Holland. Ouderkracht voor ’t Kind start in Noord Holland de eerste regiobijeenkomst o.l.v. de betrokken en deskundige ouders te weten; Joost van der Made en Yvonne Truijens.

Deze eerste avond staat in het teken van elkaar als ouders, maar ook een ieder die begaan is met deze kinderen, beter te leren kennen.

Initiatiefneemster en onderwijsjurist Katinka Slump is ook deze avond aanwezig. Zij zal een presentatie geven aangaande de positie van de ouders en Passend Onderwijs.

Vervolgens geven Joost en Yvonne een uiteenzetting van de kracht- en speelvelden rondom Passend Onderwijs. Helder in wet- en regelgeving maar een slagveld in de praktijk. Wat is er binnen Noord-Holland aanwezig aan initiatieven? Ouderkracht voor ’t Kind wil verbinden en jou bijstaan. Indien tijd beschikbaar zal Katinka Slump eveneens een toelichting geven op de Notitie “Knelpunten rond ondersteuning leerling op school”

Wanneer Donderdag 11 juni van 19.00 tot 21.00 uur

Waar Locatie: SAMEN Loopbaanmanagement/HAL Trade Center Bevelandseweg 76 te Heerhugowaard Slechts 2 minuten lopen van NS station Heerhugowaard Gratis parkeren voor de bezoekers die met de auto komen

Kosten: Ben je reeds tientjeslid van Ouderkracht voor ’t Kind? Dan zijn alle regiobijeenkomsten Noord Holland voor jou gratis te bezoeken. Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan. Voor 10 euro per jaar help je mee het onderwijs te verbeteren. Lid worden: http://www.ouderkrachtvoortkind.nl/log-in-of-registreer/

Aanmelden: Stuur een mail met je naam, adresgegevens en eventueel partner aan nh@ovtk.nl Als onderwerp: aanmelding regiobijeenkomst Noord-Holland. Een deel van de avond zal na 11 juni via Webex beschikbaar worden gesteld. Het betreft dan enkel het voorlichtingsdeel en geen persoonlijke informatie.

Verslag pilot bijeenkomst Bergen op Zoom 13 mei 2015

Op 13 mei jl. hebben Mama Vita en Balans westbrabant een pilotbijeenkomst georganiseerd in het centrum van Bergen op Zoom. Mede door de inzet van Inge en Hannie van Balans hadden wij een vrij grote opkomst van moeders (totaal 23x personen). De bijeenkomst was geplanned tussen 9.30 uur en 12.00 uur waarbij wij Mama Vita en Balans onder de aandacht wisten te brengen alsmede het uitwisselen van ervaringen door de moeders. Saskia Buma heeft een korte NLP training gegeven om een idee te krijgen wat je kan doen met bewust onbewuste gedachten. De tijd vloog letterlijk en iedereen was enthousiast en wil graag toekomstige bijeenkomsten gaan bezoeken in Bergen op Zoom.  Binnenkort gaan Inge en ik een uitnodiging sturen met alle gegevens voor deze 2e bijeenkomst. 

Pilot bijeenkomst Oosterbeek (Arnhem)

Op dinsdag avond 30 juni  a.s. organiseren wij samen met de nieuwe regiomoeders Monique en Ellen een proefbijeenkomst in Oosterbeek/ Arnhem.  In de pilot bijeenkomst leggen wij het doel uit van Mama Vita en gaat Saskia Buma een workshop Stap in je Kracht geven. Aan het einde van de avond vragen wij de moeders wat er nodig is aan kennis en steun om toekomstige bijeenkomsten te organiseren. 
Locatie :                            Lebretweg 23, 6861 ZV  Oosterbeek 
Aanmelden :                    ellenberns@upcmail.nl of movanderlans@gmail.com
 
Copyright © 2015 Stichting Mama Vita, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp