Copy
Mama Vita Nieuwsbrief April 2016
View this email in your browser

De maand Maart 2016 stond in het teken van het opzetten van nieuwe regio's! Wat is het toch leuk om de energie te voelen van de nieuwe regiomoeders die zijn gestart en al veel werk hebben verricht.

Op 1 maart is de regio Zeewolde als eerste van start gegaan met de regiomoeders Rianne Lewinsky, Neeltje Brinker-Vorstenbosch en Inez Revet. In Zeewolde wordt in de avonduren gebruik gemaakt van een basisschool met alle faciliteiten. Bij de eerste bijeenkomst was er al een grote opkomst met moeders die nieuwsgierig waren naar het Mama Vita concept en konden de eerste avond hun eigen verhaal onderling kwijt.

Op vrijdag 4 maart heeft de regio ZHZ (Ridderkerk) een doorstart gemaakt met nieuwe regiomoeders Gerda van Herk en Sandra Tiggelman. De regiomoeders hebben de eerste bijeenkomst georganiseerd in het Gezondheidscentrum GOED te Ridderkerk waarbij zowel nieuwe als oude moeders zijn langs gekomen. Het voelde als een warm bad en iedereen heeft haar verhaal kunnen doen. Sandra en Gerda organiseren ook een speciale Brusjes dag voor de zusjes en broertjes van de kinderen in Zuid Holland Zuid.

foto regio Ridderkerk

Als hekkensluiter heeft de regio Gouda een pilot bijeenkomst georganiseerd op 30 maart jongstleden. De nieuwe regiomoeders Yvonne Muijs, Christa van Hese en Martina van Wolff mogen gebruik maken van het ZOG MH kantoor in Gouda. Op de 1e bijeenkomst heeft Yvonne een korte presentatie gegeven over zichzelf en hebben ook de andere regiomoeders zich voorgesteld. Directrice van ZOG, Petra heeft verteld wat het ZOG inhoud; De ZOG MH komt op voor de belangen van cliënten uit de geestelijke gezondheidszorg (GGZ), verslavingszorg en de maatschappelijke opvang en dak-en thuislozen binnen de regio Midden Holland. Daarnaast zet de ZOG MH zich in om de positie van deze doelgroep te versterken. Binnen de ZOG MH werken professionals, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers. Daarnaast is ook Carry Ann van het Oudernetwerk Zuid Holland uitgenodigd en heeft ook verteld waar ze voor staan. Het oudernetwerk begeleid zowel ouders als jongeren met een vraag over PGB, Onderwijs en overige Zorg vragen.

regiomoeders Gouda

Ben jij ook enthousiast geworden om een eigen regio netwerk op te zetten neem dan contact op met Claudette Nouris via claudette@stichtingmamavita.nl 

 

Op vrijdag 1 april heeft de werkgroep Vanuitautismebekeken een speciale dag georganiseerd met vele Autisme partners waaronder Mama Vita. Er waren drie treinen die vertrokken vanuit Den Haag, Enschede en Nijmegen met als eindbestemming Utrecht. In de treinen en op de stations waren verschillende lezingen, workshops en sessies met dank aan de belangeloze inzet van NS. Heel bijzonder was het gesprek met Staatssecretaris Sander Dekker met 7x leerlingen. Hierbij is een speciaal "spoor"boekje overhandigd door de kinderen wat nodig om het Onderwijs Passen te maken.

Op het Station Hilversum heeft Dr. Martine Delfos een lezing gegeven; ‘De noodzaak van regulier onderwijs en innovatieve maatwerkoplossingen voor leerlingen met autisme’.  En deelden een vader, een meester en Ir. Norbert Groot Delen voorbeelden van succeservaringen uit de praktijk in ’t Gooi.

lezing martine delfos 1 april 2016

Vanuitautisme wil zo de aandacht vragen voor Autisme en de beweging VAB te illustreren. Met deze slotmanifestatie rondt Vanuit Autisme Bekeken haar werkzaamheden af van de afgelopen twee jaar. De werkgroep is in 2014 van start gegaan om vanuit een onafhankelijke positie te kijken naar welke (kleine) betekenisvolle veranderingen er nodig zijn om enerzijds mensen met autisme beter te kunnen laten participeren en anderzijds een realistischer beeld van autisme onder de aandacht te brengen. Het programma gaat namelijk stoppen in de huidige vorm. Een onafhankelijke coalitie van partners die al actief zijn op het gebied van autisme zal verder gaan op de fundamenten van Vanuit Autisme Bekeken. Websites, handreikingen en andere instrumenten die zijn ontwikkeld zullen zo beschikbaar blijven en worden breder en blijvend onder de aandacht gebracht.

Iedereen kan meedoen! Coalitiepartners zijn niet alleen (organisaties van) volwassenen met autisme en ouders van kinderen met autisme, professionals en vrijwilligers die werkzaam zijn in organisaties van en voor mensen met autisme en hun naasten, regionale autismenetwerken en/of autisme convenanten, maar ook organisaties die weliswaar niet op autisme zijn gericht, maar daar wel mee te maken hebben, zoals Gemeente, scholen, arbeidsorganisaties werkgevers, sportverenigingen, woningcorporaties en zorg- en welzijnsorganisaties en beleidsmedewerkers, managers en bestuurders van deze organisaties. Alle Partners van de Autisme Coalitie kunnen op eigen wijze- en passend binnen hun eigen doelen en missie invulling geven aan de gezamenlijke missie.

In ieder geval doet Mama Vita mee aan deze PASSIE Coalitie!

Landelijke Dag Mama Vita  “EENHEID IN DIVERSITEIT”

Mama Vita organiseert zaterdag 28 mei a.s. de 5e editie van onze Landelijke Dag in Soesterberg. Het thema dit jaar is “EENHEID IN DIVERSITEIT”. Op deze dag willen wij alle moeders in het zonnetje zetten en zijn er tal van leuke en informatieve activiteiten. De locatie is  een oud klooster waarbij de mogelijkheid is om binnen en buiten te vertoeven.  Tevens hebben wij de hele dag een informatiemarkt met standhouders op het gebied van Autisme. 

PROGRAMMA 

Inloop met koffie/thee en wat lekkers vanaf 09.30 uur

Ochtendprogramma van 10.00 uur tot 13.00 uur (met een half uur pauze);

 • Inge Verstraete “ouders in hun kracht bij onderwijs en ASS”
 • Audrey Sahupala "maatwerk in onderwijs"
 • Dr. Martine Delfos en Dr. Norbert Groot “game verslaving"
 • Concert jongeren Papageno huis
 • Marian Bruijnzeels “Autisme beleving” ervaringsdeskundige en begeleider ABC circuit

Lunch 13.00 uur t/m 14.00 uur

Middagprogramma van 14.00 uur tot 16.00 uur (met pauze tussendoor);

 • Workshop Jij als opvoeder met Edith Steijns en Birgit Steijns
 • Workshop Tai Chi met Audrey Sahupala
 • Workshop Action Painting met Claudette Nouris
 • Workshop Game-n-fit met Monique van der Lans
 • Workshop Muziektherapie met Mathieu Pater van het Papageno huis
 • Workshop Gezond eten, gezond leven met voedingscoach Charlotte Meynen
 • ABC Belevingscircuit met Marian Bruijnzeels en Jasper Kok-Roosjen

:-) Voorkeur voor een workshop kan je aangeven bij de bestelnotities bij het afrekenen (max 3 workshops) .

Leuke extra is de photobooth waarbij je alleen of met een vriendin(nen) een leuke foto kan maken als aandenken!

Afsluiting van 16.00 uur tot 17.00 uur

Muziek onder het genot van een hapje en een drankje met junior DJ Tim

Standhouders; ACIC Hilversum, Qigong massage Sabine Baeyens, Muisje Sensitief, Papageno huis, NVA/Balans, Webchair, autorijschool Blik op Autisme, Linx-app, Mentionem Zorgburo, boekenverkoop Dr. Martine Delfos en Dr. Norbert Groot, kindertherapeut Edith Steijns, ervaringsdeskundigen Gijs Horvers en Jellienke Winters, IQ Coaches, Het Jagerhuis en Scrivo Media.

In de Autisme Week begin april heeft Mama Vita gestaan op de informatie markten van regio Gooi & Vechtstreek met Christel Grijpma en in Alphen ad Rijn met Yvonne Muijs en Claudette Nouris. Beide regio's hadden een mooi programma met verschillende sprekers en workshops.
Het thema bij Gooi & Vechtstreek was "Levensbrede aanpak bij Autisme" met Henri Gritter, voorzitter stuurgroep NAGV, Marije Kuin, Carien van Hooff van Vanuit Autisme Bekeken, ervaringsdeskundige Gerard en Annelies (72 jaar) die drie jaar geleden de diagnose kreeg en Annelies Spek over ASS en ouder worden. 
Op de Autisme Informatiedag van Alphen ad Rijn stond het thema in het teken van "Autisme is Topsport"; hierbij hebben oa de regiomoeders Frieda Verhage en Sonja Toet deze dag georganiseerd met de samenwerkende organisaties in de omgeving. Er waren vele lezingen en workshops met Barbara de Leeuw Prikkelverwerking, Frieda Verhage Brainblocks, Natasja Hoogerheide MCDD, Sigrid Landman Autisme in het gezin, Jolanda Deppe Smaken verschillen, Marian Bruijnzeels Pesten, en Anneke Groot over haar boek Houvast. Tevens was er een NVA ontmoetinsruimte en verschillende bedrijven aanwezig op de info markt. 

 

Copyright © 2016 Stichting Mama Vita, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp