Copy
Bekijk deze e-mail in je browser
Website
YouTube
Twitter
Facebook

Nr. 2 - maart 2016
U ontvangt deze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van relevante zaken omtrent Integrale Vroeghulp. Bent u niet geïnteresseerd en wilt u geen mail meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden.

Aanmelden
Wilt u collega’s, samenwerkingspartners, kennissen of een vriend(in) attenderen op deze nieuwsbrief? Zij kunnen zich hier aanmelden.
 

Integrale Vroeghulp in Brabant over warme overdracht werkzaamheden

In opdracht van de negen gemeenten in West-Brabant West zijn de jeugdprofessionals van de nieuwe organisatie Spr!ng verantwoordelijk voor het bieden van specialistische jeugdzorg. Het kernteam van Integrale Vroeghulp wordt hiervoor geïntegreerd in het expertteam van Spr!ng. Hoe blijft alle kennis van Integrale Vroeghulp benut en de integrale aanpak bestaan? Coördinator Integrale Vroeghulp, Adri Foesenek, vertelt over de warme overdracht van haar werkzaamheden. Lees meer »


De aandacht nu vooral gericht op psychosociale zorg

Hoe werkt IJsselstein aan vroegsignalering?

In de gemeente IJsselstein kunnen ouders met zorgen over de ontwikkeling van hun kind voor deskundige ondersteuning terecht bij Integrale Vroeghulp, bekend onder de nieuwe naam ‘Vroegsignalering’. Het Jeugdteam IJsselstein, Centrum Jeugd en Gezin (CJG) en de jeugdgezondheidszorg 0-19 jaar van de GGD regio Utrecht werken nauw samen om ouders met complexe vragen over hun jonge kind te ondersteunen. Lees hier het blog over de vernieuwde werkwijze ‘Vroegsignalering’ »


Hulp voor ouders van kinderen met voedingsproblemen

VNG-themapagina over Integrale Vroeghulp

Hoe organiseer je als gemeente goede zorg voor jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand? Voor antwoorden kunnen gemeentemedewerkers terecht op de nieuwe themapagina Integrale Vroeghulp op de website van de VNG. Bekijk hier de themawebsite van de VNG »

Inspirerende bijeenkomst coördinatoren Integrale Vroeghulp

Op  8 maart jl. kwamen 14 coördinatoren Integrale Vroeghulp in Utrecht uit het hele land bij elkaar om hun ervaringen te delen. De bijeenkomst werd georganiseerd door de landelijke coördinator IVH in samenwerking met de VNG. Naast het delen van inspirerende praktijkvoorbeelden, kwamen ook de nieuwe themapagina IVH bij de VNG, ideeën over netwerkbijeenkomsten en het borgen van kennis aan de orde. Lees hier het verslag »

  Randy loopt zijn achterstand op tijd in

OUDERS AAN HET WOORD

‘Soms is het net een mijnenveld, als de een rustig is, dan begint de ander.’

Petra Grit is moeder van drie heel verschillende dochters Ze heeft haar handen vol aan haar dochters Yasmine (5) en Amber (4) die zich anders ontwikkelen. Yasmine lijkt soms nergens op te reageren en staart alleen in de verte. Als er contact is, dan breekt ze dat ook snel weer af. Moeder heeft het gevoel dat er iets niet klopt. Dit geeft ze ook aan bij het consultatiebureau die voorstelt om contact op te nemen met Integrale Vroeghulp. Lees hier hoe het verder gaat met Yasmine en Amber »

‘Hoe kunnen wij het beste met het gedrag van Dean omgaan?’

Hoe moeten wij met het dwingende gedrag van onze zoon Dean (3) omgaan? En wat is de reden voor zijn gedrag? De leidsters van het kinderdagverblijf waar Dean naar toe gaat, verwijzen de bezorgde ouders door naar de Integrale Vroeghulp in Den Haag. Daar besluit men om Dean te observeren, een kijkje te nemen op het kinderdagverblijf en Dean te bespreken in het multidisciplinaire team. Hoe gaat het verder met Dean?Lees het hier »


Digitaal Platform IVH in beeld

Neem deel, deel mee!
op het Platform IVH

Deel kennis en ervaring in de community van het Digitaal Platform Integrale Vroeghulp. Iedereen die betrokken is bij Integrale Vroeghulp aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand is welkom: ouders, professionals én gemeenten.

Direct lid worden van Platform IVH  »
Aan de slag op het platform »

Colofon

Integrale Vroeghulp bestaat uit regionale netwerken die vanuit verschillende disciplines en hun eigen expertise kijken naar jonge kinderen (0-7 jaar) met een (dreigende) ontwikkelingsachterstand als gevolg van een beperking of gedragsproblemen. De netwerken richten zich op vroege signalering, diagnostiek, trajectbegeleiding, preventieve gezinsondersteuning en samenhangende arrangementen van onderwijs en zorg. MEE coördineert de regionale netwerken. Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Taskforce IVH en bestaat uit de kernpartijen: VGN, BOSK, MEE Nederland, NCJ.

Copyright © 2016 Integrale Vroeghulp, Alle rechten voorbehouden.
Ontwerp: Patroeska Engel
Redactie: Dianne van der Veen en Susan Osterop.
Uitgave: maart 2016

mail: info@integralevroeghulp.nl
website: www.integralevroeghulp.nl
Integrale Vroeghulp
p.a. NCJ
Churchilllaan 11
Utrecht, 3527 GV
Netherlands

Add us to your address bookAfmelden  |  Profiel bijwerken 
 


Email Marketing Powered by Mailchimp