Copy

Tranen

View this email in your browser

Jette Hye Jin Mortensen

"Jeg føler mig selv som.... "

11. juni kl. 15 på Hellerup Strand
 
 "Hvor stopper du, hvor starter jeg, og hvor er jeg koblet på eller hægtet af helheden? Kan vi tale om, at vi er autonome enheder i en fælles organisme? " - Jette Hye Jin Mortensen.

Identitet og socialitet foldes ind i æstetiske, sanselige og meditative ritualer hos den dansk-koreanske kunstner Jette Hye Jin Mortensen. Tranen har inviteret hende til at skabe en performance-procession med hav og himmel som back-drop på den intime Hellerup Strand i forbindelse med Kultur og Festdage 2016.

Jette Hye Jin Mortensen er kendt for at orkestrere musiske og performative seancer og denne gang vil det være i selskab med 5 andre performere og Mathias Palludan på saxofon.

”Jeg søger introversion, ro og meditation som metode for, sammen med beskueren, at kunne bearbejde det, der agiterer, konfronterer, gør ondt, er tabuiseret eller blot virker som en uvant måde at italesætte identitet på. Materialerne er ofte transparente stoffer og scenetæpper, der, frem for at adskille og skjule, foreslår flydende strukturer, synkronicitet, bløde overgange og et dynamisk, påvirkeligt forhold imellem publikum og skuespiller. Der er ikke et skarpt skel imellem vidensområder, æstetiske udtryk, det personlige og det kollektive i mine projekter, tværtimod. Jeg søger at forstå overgange og transformationer, at udholde konflikt og skabe forbindelser.”

Vandkunst

Inden strandturen kan man samme dag opleve Drømmeskibe i Øregaardsparken. Tranens aktuelle kunstner Uffe Isolotto har været huskunstner hos Hellerup Skole, hvor over 70 elever sammen har skabt kunstprojektet Drømmeskibe.  Skibene kan opleves som et flydende gesamtkunstværk i søen i Øregaardsparken fredag d. 10. juni og lørdag d. 11. juni.

Jette Hye Jin Mortensens performance Jeg føler mig selv som...  er som Uffe Isolotto's New Age Headache  del af Tranen's Sensibility sæson. Her går introspektion, vand og sensualitet igen i både Astrid Svangrens 'Skumfødte Venus', Uffe Isolotto huskunstnerprojekt og i Johan Rosenmunthe kommende Camping by the Solo River udstilling.

Sensibility Sensual / Emotional / Minimal er Tranens forår-sommerprogram i 2016.  Sensibiliteter former vores livsverden og socialitet, og præger hvordan vi rent sanseligt oplever den kultur vi lever i. Sensibility viser kunstnere med fornemmelse for det sensuelle, emotionelle eller æstetiske som indgang til deres emner - der med det æstetiske peger på det sociale.


Uffe Isolotto's New Age Headache kan ses frem til 18. juni.

Performancen er gratis og kræver ingen tilmelding. Læs om de mange andre tilbud på Kultur og Festdage her

Tak til Statens Kunstfond & Gentofte Kommunes Kultur og Festdage


 
Share
Forward to Friend

  Tranen
  Ahlmanns Allé 6
  DK-2900 Hellerup
  Åbent:
  Man-fre kl 10-20
  Lør-søn kl 10-16
  Juni - aug lukket søndage

  www.tranen.nu

  Følg os på facebook  Copyright © Tranen |2016| All rights reserved.

Telefon/phone +45 39985843

E-mail: cbsp@gentofte.dk


unsubscribe from this list   


 


This email was sent to jettehyejin@hotmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Tranen / Gentofte Kommune · Ahlmanns Alle 6, Hellerup, Danmark · Hellerup 2900 · Denmark

Email Marketing Powered by MailChimp