Copy
Rekruttering, HR og Personalejura 
 
Se nyhedsbrevet i din browser
KÆRE LÆSER,

I denne måneds nyhedsbrev kan du lære mere om de digitale indfødte. De er den kommende generation, der kommer til at dominere arbejdsmarkedet. Men hvem er de? Og hvad kan de? Du kan også læse mere om ”emotional intelligence” og hvordan du kan bruge din EQ i arbejdslivet. I følge Harward Business Review begynder  stadig flere virksomhederat ansætte kandidater med en høj EQ, fordi det skaber vækst. Hvis du først nu stifter bekendtskab med EQ'en, giver vi dig her muligheden for at se en kort beskrivende video om begrebet. 

Som noget nyt har vi oprettet en HR blog - Du kan følge med her

Rigtig god læselyst.

Venlig Hilsen
HRpeople

Mød den digitale indfødte  

Hun er online 24/7 han er online 9-17, hun har altid sin mobiltelefon på sig, han glemmer den. Sådan forholder virkeligheden sig for den digitale indfødte og de ældre medarbejdere.  Man kan ikke komme uden om at, de digitale indfødte kommer til at dominere mere på arbejdsmarkedet. Men hvem er de? Og hvad kan de? 

De digitale indfødte er den første generation der er vokset op med internet, mobiltelefonerne og sociale medier. De er født i 1990 eller senere og er konstant i udvikling med tidens trends. Selvom de digitale indfødte er online konstant kan det dog give et bagslag som de kæmper med nemlig: at være tilstede i tiden. 

 


 Et menneske, som er født med en naturlig indsigt for egne og andres følelser (EI *), kan skabe stor værdi for andre mennesker på kort og lang sigt.

Direktør, Caroline F. Toft, HRpeople
 
Læs her

70 år? Farvel og tak 

Når du bliver 70 år er det ikke længere ens betydende med en fyreseddel. Der er kommet en ny lov, der sikrer dig imod at blive fyret.

Tidligere var det muligt at skrive i kontrakterne, at du skulle fratræde, når du fylder 70 år. Men der er pr.1.1.2016  lavet en ændring i forskelsbehandlingsloven, så dette nu er  ulovligt. Der kan dog stadig være medarbejdere som i kraft af en overenskomst skal fratræde ved en given aldresgrænse,Men de faglige organisationer arbejder på at få ændret overenskomsterne, således at disse heller ikke længere rummer mulighed for en på forhånd fastsat fratrædelsesalder.  Hvis en virksomhed i sine kontrakter at indsat et bestemt aldersloft, vil dette således ikke længere være gældende og de skal derfor have en saglig opsigelsesgrund for en evt fratrædelse.

Det kan være dyrt at glemme APV’en

Har du mere end én medarbejder er en arbejdspladsvurdering  (APV) lovpligtig, og der vanker bøder, hvis ikke din virksomhed lever op til kravet. Læs her hvordan du undgår det
 
Læs her

Få tilbud om APV 

Alle virksomheder er forpligtet til minimum hvert 3. år at undersøge og tage opfølgende tiltag til at forbedre arbejdsmiljøet i virksomheden.

Procesen tager kun 10 dage.

 
APV tilbud

Nu er det lovligt at spørge om hun har haft stress  

Er du jobsøgende og er blevet kaldt til samtale, kan du risikere at oplyse potentielt arbejdsgiver om dit sygdomsforløb. På det seneste har der været stor fokus i medierne om ny dom. Dommen fastslår at du som jobsøger har pligt til at oplyse om dit sygdomsforløb herunder stress, men kun hvis det har betydning for arbejdet. 
Læs her
Du skal vide hvad EQ er 
Hvis man i dag søger på IQ, kommer der mange artikler frem, der taler for at benytte IQ i rekrutteringer. Det gør de af den simple grund, at IQ er bevist at være den bedste indikator på fremtidig job succes. Men hvad er IQ helt præcis? IQ eller den intelligente kvotient (Fra engelsk Intelligence Quotient) er det tal, man får ud af en standardiseret intelligenstest.
Læs her
Udforsk EQ'en med en video 
Daniel Goleman: What makes a leader?
For at se denne video skal du klikke på billedet
Ny HR blog - Gå ikke glip af nyhederne 
 
Som noget helt nyt har HRpeople lanceret et nyt website. Vi er meget stolte og glade for at kunne præsentere det færdige resultat. Vi ønsker at gøre det så nemt og overskueligt for dig at, læse mere om vores ydelser og HR løsninger. Efter lanceringen af det nye webstite har vi oprettet en HR blog. På HR bloggen deler vi ud af vores viden inden for HR. Vi kommer med gode råd og tips til hvordan du kan få en bedre HR i din virksomhed. Kig forbi og hold dig opdateret. 

 
HR Blog
Kom i kontakt med HRpeople
info@hrpeople.dk
Telefon: +45 70 23 23 01

Ønsker du ikke at modtage vores nyhedsbrev længere kan du unsubscribe her. 

HRpeople | Aldersrogade 8 | DK-2100 Copenhagen O | Denmark T +45 7023 2301 | M +45 2293 9566 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
HRpeople · Aldersrogade 8, København, Danmark · København Ø. 2100 · Denmark

Email Marketing Powered by MailChimp