Copy
Raons Públiques - NEWSLETTER #12 - abril 2015

JA HAS POSAT “M’AGRADA” A LA NOSTRA PÀGINA DE FACEBOOK?
AQUÍ HO POTS FER:
https://www.facebook.com/raonspubliquesSCCL?fref=ts        

YA HAS PUESTO “ME GUSTA” A NUESTRA PÁGINA DEL FACEBOOK? 
AQUÍ LO PUEDES HACER:
https://www.facebook.com/raonspubliquesSCCL?fref=ts

-------------------------------------------------------------------------------------------
 

LA TEVA PROTESTA / LA TEVA PROPOSTA

Aquestes setmanes estem assistint al canvi polític més important que ha ocorregut en aquesta ciutat des de l’arribada de la democràcia. Fa només quatre anys milers de persones protestàvem a les places d’aquesta i d’altres ciutats exigint més participació en la vida democràtica, més transparència i menys corrupció. Doncs, el canvi ja està arribant, i és l’hora de proposar primer i demostrar després, com es fan aquests canvis amb la mateixa il·lusió.

Però, quins escenaris i reptes ens porten aquests resultats a la ciutat de Barcelona? Per un costat, cal destacar la diversitat de partits que formen el nou Ajuntament. Això és un reflex fidel de com són en realitat les nostres ciutats: un marc on es troben diferents punts de vista, interessos, procedències i sentiments. És obvi que no serà fàcil governar una ciutat amb tanta diversitat de partits polítics i ideologies, però serà interessant saber com s’equilibren i s’estableixen els diàlegs necessaris per a portar a terme polítiques municipals, amb la seva clara incidència en la vida dels ciutadans i si això és prioritari davant els càlculs electorals que hauran de fer a les properes eleccions autonòmiques i estatals en pocs mesos...


llegir més (CAT)
leer más (ES)*

* Todos los artículos están disponibles también en español!


PENSEM EN PARAL·LEL

La primera etapa del procés participatiu de l’avinguda del Paral.lel arriba al seu final. En aquesta fase hem posat les bases per consolidar el grup impulsor del procés, l’Espai de Treball Compartit, conformat per una vintena d’entitats dels barris de Sant Antoni, Poble-sec i Raval (*). Entitats veïnals i ciutadanes, associacions de promoció cultural i associacions de comerciants, juntament amb representants municipals, conformen aquest grup que vetllarà pel bon desenvolupament del procés i esperonarà la participació del conjunt del veïnat.

llegir més  (CAT)
leer más    (ES)


Comença la teva col·lecció de CROMOS DEL BARRI!

Els cromos del barri de Vallcarca ja està en marxa: després d’una primera fase de disseny amb els alumnes de l’escola Montseny, estarem finalitzant el disseny gràfic i les regles del joc a l’estiu per a que des del setembre el barri comenci a jugar! Els cromos de barri són la reinterpretació urbana dels famosos jocs i col·leccions de cartes i adhesius per tal que esdevinguin eines per crear xarxa, compartir coneixement, visibilitzar espais i conflictes en un barri.

Vés a buscar-los a les entitats de Vallcarca a partir del setembre!


llegir més  (CAT)
leer más    (ES)
 
Ens veiem
“A LES PLACES” amb el carretó participatiu!

La setmana passada vam realitzar amb l'equip “A les places”! de l'Ajuntament de Granollers una jornada d’auto-construcció d'un nou artefacte per dinamitzar les places de la ciutat. L'invent servirà per acollir tres activitats diferents que han dissenyat l'equip de tècnics municipals encarregats del projecte. Aquestes activitats van des de mapatges del barri com el diagnòstic participat, fins a activitats de dinamització sobre els usos de les places.

llegir més  (CAT)

leer más    (ES)

 


FIRA BARREJANT: del disseny a la construcció!

El procés de disseny col·lectiu amb les entitats participants a la Fira Barrejant de Sant Boi de Llobregat s’ha acabat! L’11 de juny presentarem els resultats i la proposta que realitzarem. Les novetats: material reciclat, cúpula geodèsica, espais de trobada entre entitats…

Més infos molt aviat!


 

Ets veí i veïna del carrer Concòrdia? T’ESPEREM!

Hem iniciat un nou projecte al barri del Poble Sec al carrer Concòrdia!! Ets veí i veïna del carrer? T’esperem a totes les activitats que anirem fent durant el mes de juny i juliol.Des de fa temps hem observat que en aquest carrer hi ha diferents necessitats que es poden extrapolar al barri del Poble Sec en general: com és la massificació de cotxes, accessibilitat, neteja del carrer, solars buits, entre altres. És, per això, que ens hem plantejat, realitzar un petit diagnòstic participatiu amb els veïns/es del carrer per aprofundir en la detecció de necessitats i concretar propostes de millora per la qualitat de vida del propi carrer.

llegir més  (CAT)
leer más    (ES)

 

Forma’t en disseny com a eina de transformació social! L’any que ve col·laborarem amb el Màster d’investigació i experimentació en el disseny del BAU, centre universitari de disseny de Barcelona. El Màster té com a principal objectiu oferir eines conceptuals i promoure pràctiques experimentals per a la investigació en el disseny i la transformació crítica dels entorns.

Apunta’t aquí!


Què fem?


13.06.2015
Devolució primera fase del projecte “Paral·lel”a la Fira del Comerç, Sant Antoni

24.07.2015

taller participatiu “com és la teva plaça ideal”? al solar pedreres (Poble Sec)

25.07.2015
Festa Major del Poble Sec! Asado argentino, concerts, activitats veïnals al carrer Concòrdia, taller participatiu “tu què opines del carrer?”

Durant els mesos de juny i juliol estarem amb el nostre carretó fent entrevistes a veïns/es per recollir propostes del carrer Concòrdia.
Si ets veí de Concòrdia t’esperem!!!


10.06.2015
xerrada a Deià, escola d’art i Superior de disseny
 

10.06.2015
xerrada sobre Plans d’usos i processos participatius a Iruñea


11.06.2015
conferència  “Educació i espai públic”, Pla educatiu Barcelona

13.06.2015

open espai “co-gestió ciutadana”, OSCE Days


15.06.2015
Visita al nostre local de la Universidad Javeriana, Bogotà


16.06.2015
Visita al nostre local del Goethe Institut, projecte "Buen vivir-cuanto vale la vida
"

02.07.2015
xerrada “Fem comunitat transformant el pati de l’escola”, FAD Disseny i transformació social


03.07.2015
xerrada “Contextos educatius públics: l'espai públic”,
espai Rosa Sensat

NOTICIES DEL BARRI

-Festes majors del Poble Sec, del 17 al 26 de juliol!

- 11 de juny: finalitza la formació “Com incorporar la diversitat cultural als espais de participació? realitzada al CCAlbareda i a la qual hem participat.

-23 juliol, projecció del documental sobre la Rua Xic al carrer Concòrdia

-Aquest mes moltes activitats a l’Electrodomèstica! (perruqueria, disseny gràfic, estampació, costura…), situats al Carrer Creu dels molers 88!

                
Copyright © 2015 Raons Públiques, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp