Copy
Raons Públiques - NEWSLETTER #14 - tardor 2015
QUE HEM FET AMB ELS CONSELLS DE BARRI?
 

Durant els últims tres mesos hem acompanyat als Districtes de Les Corts, Horta-Guinardó, Sants-Montjuïc i Ciutat Vella en l’avaluació del funcionament i la facilitació de les sessions dels seus Consells de Barri. Els Consells de barri són -o haurien de ser -  l’espai de participació més proper al ciutadà, un espai on informar-se i opinar sobre les qüestions més importants que afecten al barri, i funcionen des de l’any 2008 amb diferent grau d’èxit i d’eficàcia. L’objectiu del nostre treball amb aquests 22 barris ha estat el de plantejar propostes de millora que l’Ajuntament pugui implementar a mig i llarg termini.

Han estat tres mesos d’anàlisi de dades i de documentació prèvia; de reunions de coordinació, entre nosaltres i amb els Districtes; d’entrevistes amb càrrecs polítics i tècnics municipals; de trobades amb les entitats dels barris; de presència al carrer per difondre les convocatòries i de dinamització de les sessions.   llegir més... (CAT)
leer más... (CAST)

 


Presentem els resultats de la diagnosi  “FEM COMUNITAT AL CARRER CONCÔRDIA”

El juny passat vam començar a treballar un diagnòstic participatiu "Fem Comunitat al carrer Concòrdia" sobre les necessitats del carrer Concòrdia, on es situa també el nostre local.
Per dur a terme el projecte, al llarg de l'any hem estat realitzant diferents activitats: entrevistes a veïns i veïnes, enquestes, un asado popular amb activitats durant la Festa Major, el taller "Com és la teva plaça ideal?" i una exposició.
Ara toca resumir els resultats i presentar-los a totes les persones que ens heu ajudat. Per això, us convidem el dilluns 21 de desembre a les 18h a un pica-pica al nostre local on compartirem les necessitats detectades i plantejarem propostes de millora entre tots.

llegir més  (CAT)
leer más    (CAST)


 

Hem finalitzat la primera FASE del projecte de l´ESCOLA DOVELLA!

Al desembre, coincidint amb dates claus del calendari escolar, ha finalitzat la primera fase del projecte de transformació del pati de la escola Dovella. L´AFA (Associació de Famílies d’Alumnes) de l´escola ens ha encarregat aquest projecte en col·laboració amb CoeducAcció. 
El projecte va començar al setembre,  amb una festa al pati i l’exposició “Observa, participa, construeix”. L’escola, ubicada al barri de Sant Marti, i tota la comunitat educativa, s´han bolcat en aquest projecte i han participat de manera activa i amb molt interès.

L´objectiu de la primera fase és la de obtenir un diagnòstic participatiu amb perspectiva de gènere. Observar i analitzar el comportament i el joc a l´espai del pati, entenent el pati con un element de vital importància dins l´escola.

llegir més  (CAT)
leer más    (CAST)

INSTAL·LACIÓ “REPETICIONS QUOTIDIANES”

(CAT) A partir d’unes preguntes i de les vostres respostes, crearem el mapa gegant de les “Repeticions quotidianes (activitats habituals)” als carrers del barri. Entre els veïns i les veïnes del Poble-sec farem visible l´ús que es fa de l´espai públic i com això condiciona el nostre comportament.

Del 27 de febrer al 20 de març al Centre Cívic del Surtidor

------------------------

(CAST) A partir de unas preguntas y de vuestras respuestas, vamos a crear un mapa gigante de las "Repeticiones cotidianas (actividades habituales)" en las calles del barrio. Entre los vecinos y las vecinas del Poble Sec haremos visible el uso que se hace del espacio público y cómo esto condiciona nuestro comportamiento.

Del 27 de febrero al 20 de marzo en el Centro Cívico del Surtidor

 

La col·lecció de CROMOS DEL COLL I VALLCARCA ja esta en marxa!


Els nens i les nenes de Vallcarca i del Coll, i en particular els alumnes de l'escola Montseny, han començat la seva col·lecció de cromos de barri.

A principis de setembre, es va presentar el projecte en el marc de la jornada infantil de les festes majors de Vallcarca i, des d’aleshores, els cromos s'han repartit en els diferents punts de distribució: entitats, comerços i equipaments de barri.

Els alumnes de l'escola estan realitzant la seva col·lecció, intercanviant durant el temps de pati obert.


llegir més  (CAT)
leer más    (CAST)


 

 

L’ACCIÓ COMUNITÀRIA A L’ESPAI PÚBLIC. ART I COMUNITAT

El passat mes de novembre, vam realitzar el curs L'acció comunitària a l'espai públic. Art i comunitat, en el marc de les formacions de la Diputació de Barcelona per al Servei de participació i acció comunitària.
Amb aquest curs, realitzat en col·laboració amb Senén Roy i Joan Gener, tècnics de l'Ajuntament de Granollers, i que va comptar amb la presència de la pedagoga Pilar Verdeguer, vam reflexionar sobre els límits de l'encàrrec professional dins dels ajuntaments. Mitjançant sessions que combinaven teoria i pràctica, vam construir una acció formativa flexible i adaptada a les necessitats dels participants.

llegir més  (CAT)
leer más    (CAST)

 


A LES PLACES!

(CAT) Hem començat aquest curs amb una presència més regular en el projecte que es desenvolupa a l'Ajuntament de Granollers amb el suport de la Diputació de Barcelona de A les places! Durant aquest curs, ens centrarem en donar un suport personalitzat al grup de tècnics que formen part d'aquest projecte, tan a nivell d'eines de diagnòstic i elaboració de documentació del projecte, com la realització d'una acció en una de les places de la ciutat per a l’estiu de l'any vinent.
------------------------
(CAST) Hemos comenzado el curso con una presencia más continuada en el proyecto que se desarrolla en el Ayuntamiento de Granollers con el soporte de la Diputación de Barcelona de A les places! Este curso nos centraremos en dar un soporte personalizado al grupo de tècnicos que forman parte de este proyecto, tanto a nivel de herramientas de diagnóstico y elaboración de documentación del proyecto, como la realización de una acción en una de las plazas de la ciudad para el verano del año que viene.


Què fem?


21.12.2015
QUÈ OPINES DEL CARRER CONCòRDIA?
Farem un Pica-pica i parlarem de com millorar el carrer
Lloc: Local de Raons Públiques, C/Concòrdia 30
Horari: 18 h


12.01.2016
Xerrada per el cicle Futur variable: quins estudis he de triar?
Raons Públiques: Combinar edats, orígens i disciplines per pensar la ciutat
Lloc:
CaixaForum Barcelona. Av. Ferrer i Guàrdia, 6-8
Horari: 10:00 a 12:00h


28.01.2016
Xerrada per el cicle: CONVERSES DE ARQUITECTURA
Lloc: Barcelona Trespa Design Center proper al Mercat del Born
Horari: 19h

 

29.01.2016
Taula rodona sobre dret a la ciutat i lluites urbanes. Barcelona-Recife.
Lloc: Recife (Brasil)


27.02.2016
Presentació de la instal·lació i primeres “Repeticions quotidianes”
Lloc: Centre cívic del Surtidor
Horari: 13h

NOTICIES DEL BARRI

Cal estar molt atents a les properes activitats de Recuperem l'Arnau:

la temporada 2015 -2016 acaba de començar!


NADAL SOLIDARI AL POBLE SEC!

- Recollida d’aliments

Del dimarts 1 de desembre al 5 de gener, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h Els punts de recapte són el Casal Elkano (carrer Elkano, 24), el Casal Concòrdia (carrer Concòrdia 33), Bona Voluntat en Acció (passeig Montjuïc, 70) i el Centre Cívic El Sortidor (plaça del Sortidor, 12).

- Recollida de joguines noves

Del dilluns 28 de desembre al 31 de desembre, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h Casal Elkano (carrer Elkano, 24) el Casal Concòrdia (carrer Concòrdia, 33) i el Centre Cívic El Sortidor (plaça del Sortidor, 12)

                
Copyright © 2015 Raons Públiques, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp