Copy
Raons Públiques - NEWSLETTER #4 - Desembre 2013

EL PLA (de qui?) PARAL·LEL (per a qui?)·

El anomenat “model Barcelona” s’ha entès sempre com la planificació i regulació de la ciutat comtal des d’una perspectiva d’obertura cap a un actor extern: turistes, inversors, grans empresaris, etc. L’últim escenari d’operacions d’aquest model és la transformació del Paral·lel sota un pla de dinamització comercial i econòmica amb el teló de fons d’una certa recuperació del que va ser un dia, el Paral·lel.

Llums i acció: comença l’espectacle.

El missatge que se’ns envia als ciutadans i ciutadanes de Barcelona des dels discursos oficials és que es pretén recuperar una herència històrica i cultural; el que va significar
el Paral·lel a principis del segle XX. Diferents entitats de la zona ja han mostrat el seu escepticisme al respecte denunciant les actuacions previstes que semblen prioritzar el sector hosteler i una oferta cultural que no és coherent amb les rendes familiars dels barris afectats (el pla paral·lel hipoteca poble-sec , el paral·lel de les persones que es rebel·len). Des de Raons Públiques volem aportar el nostre grà de sorra en aquest cas, amb més raons públiques que mai.

llegir més...

Taller de disseny col·lectiu per a l'espai de CoBoi

Ja fa uns mesos que vam començar el procés de transformació de l'espai CoBoi, on hem abarcat la zonificació del programa d'usos, i desenvolupat una paleta de materials i colors propis per a l'espai de treball. Ara ens trobem iniciant la segona fase, que vam començar amb aquest últim taller, on ens hem enfocar a les característiques espaials de cada ambient i a més a més hem dissenyat i realitzat els detalls constructius del mobiliari. En aquests tallers hem comptat amb la saviesa dels propis usuaris, que estan aportant l'essència perquè el nostre treball tingui sentit.

Al gener seguirem donant forma a l'espai, així mateix amb una devolució, que ens permeti consensuar un proposta col·lectiva per a la definició dels mobles i, a partir del dia 13, començar a treballar en l'autoconstrucció d'aquest mobiliari.


Veure fotos   1 - 2 - 3 - 4
 


Premi per al projecte “Fem Comunitat transformant el pati de l’escola”

El projecte “Fem Comunitat transformant el pati de l’escola” rep el Premi Participa a l’Escola de la Generalitat de Catalunya.
Després de dos anys de treball i implicació dels alumnes, famílies i tota la comunitat educativa a l’Escola la Pau (districte Sant Martí), Raons Públiques celebra poder comunicar el reconeixement d’aquest temps amb l’entrega d’aquest premi. 

llegir més...
 

Si vols col·laborar amb el projecte...
*Regals especials per els reis*

Esteu buscant un regal original, fet a mà i que participi d’una economia més solidària ? Passeu al nostre local per descobrir els diferents objectes que hem produït aquest curs: llibretes, samarretes, llums, i xapes, tots realitzats amb material reciclat.

veure les ofertes...


Construcció col·lectiva de la "GERMAQUETA" al solar de Germanetes

En el marc del projecte DISPOSITIUS POST organitzat per IDENSITAT, Raons Públiques està realitzant un projecte centrat en l’elaboració d’una maqueta del barri de l’Eixample Esquerra.
El dia 21 de desembre durant la Jornada “El nadal, a les teves mans” organitzat per Recreant Cruïlles i per l'Assemblea de l'Esquerra de l'Eixample hem acabat de construir col·lectivament una part de la maqueta, mitjançant un "trencaclosques" amb el qual els participants han pogut muntar les més de 80 illes del barri.


llegir més...

Veure fotos   1 - 2 - 3 - 4
 


Mapa del barri + info Poble Sec al nostre local

Al local de Raons Públiques, situat al carrer que porta el nom de Concòrdia (harmonia entre les coses o le persones) vam obrir el mes de maig 2013 les portes per presentar un mapa col·laboratiu.
El primer mapa realitzat ha tingut com a protagonistes els veïns i veïnes del barri que situaven una foto amb el seu comentari en el punt on habiten del barri. 

llegir més...

També us convidem a que passeu pe l'espai d'entrada on trobareu informació del barri de Poble Sec.


 

 


Què fem?


fins al 10 de gener de 2014
Expo: Reinventant Barcelona. La ciutat que fan les persones
Raons Públiques exposa el projecte de transformació del Pati la Pau

Lloc: Sala Ciutat, Carrer de la Ciutat, 2

13-24.01.2014
Workshop ENSA- Marsella: Invitació com assistent al professor
Lloc: Ecole nationale supérieure d’architecture de Marseille (ENSA-M)

18 / 19.01.2014

Curs Artefakte
2ª edició de Frame Analysis: com escriure un manifest (Raimundo Viejo)
Horari:
18.01: 10.30 - 14.00h /  16.00 - 19.30h
19.01: 10.00 - 13.00h

Lloc: Local Raons Públiques. c/Concòrdia 30

25.01.2014 
Inauguració de les intervencions a l'espai públic entorn Germanetes 
en el marc del projecte Dispositivos-POST de IDENSITAT

Horari: 15.00 - 19.00h
Lloc: Solar de Germanetes - C/Viladomat amb C/Consell de Cent

25 / 26.01.2014

Curs Artefakte
Política i ficció (Pablo Bustinduy i Jorge Lago)
Horari:
25.01: 10.30 - 14.00h /  16.00 - 19.30h
26.01: 10.00 - 13.00h

Lloc: Local Raons Públiques. c/Concòrdia 30


30.01.2014 
Inauguració del espai del projecte CoBoi
Lloc: Casal Casablanca, C/ Badajoz  2 - Sant Boi
             
Copyright © 2013 Raons Públiques, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp