Copy
Raons Públiques - NEWSLETTER #19 - hivern 2016
L’ARNAU CAMINA

Durant aquest any hem participat com a integrants de la plataforma Recuperem l’Arnau dins del procés participatiu per a la recuperació del Teatre Arnau.

Volem aprofitar aquesta última newsletter de 2016 per fer un petit balanç del procés fins al moment, en forma d’un petit relat de les aventures d’un vell amic que hem tingut el plaer de conèixer aquest any, acompanyats d’un grup de veïns, veïnes i entitats preocupades per la seva salut. Aquesta és la història d’una petita resurrecció, la del senyor Arnau, d’àlies Teatre...

llegir més... (CAT)
leer más... (CAST)

EL NOU FIRAL D’OLOT JA TÉ PROJECTE
 

“El Firal ja té projecte”. Amb aquesta frase es presentaven aquest dimarts els resultats de la consulta ciutadana sobre les tres propostes finalistes, i es tancava el procés per a la selecció del projecte de remodelació del Firal amb la selecció de la proposta “Teixir, cosir i vestir” de Xevi Bayona XAA Arquitectura,  Bach Arquitectes i Lluís Paumé.

Un procés que es va iniciar ara fa gairebé un any, quan des de l’Ajuntament d’Olot ens van convidar a presentar-los una proposta per “fer un procés participatiu del Firal” i llavors vam engegar un procés que només ha estat possible gràcies al compromís, el treball i la dedicació de la ciutadania d’Olot.llegir més  (CAT)
leer más    (ES)


ENERGIES COMUNITÀRIES!

El passat 12 de novembre, vam acudir a ENERGIES COMUNITÀRIES, unes jornades de tres dies organitzades per l’Ajuntament de Barcelona on es reuneixen els diferents agents implicats en l’Acció Comunitària.
 
Vam organitzar-hi un taller per compartir experiències, visibilitzar punts en comú i parlar i reflexionar sobre el nostre treball. L’acció comunitària és un procés lent, que ofereix resultats a llarg termini i també és un procés pedagògic en què aprenem a participar com a ciutadans, que alhora es renova per ajustar-se a les noves realitat socials i a les noves dimensions tècniques.
 
Volem donar les gràcies a l’organització per haver-nos-hi convidat i als participants del taller per interessar-s’hi i per compartir amb nosaltres opinions i coneixement.llegir més  (CAT)

leer más    (ES)

 


SOM AL BOSQUET!


Des de començaments d’octubre estem col·laborant amb l’Ajuntament de Castellterçol i la Diputació de Barcelona en la redefinició dels usos del Bosquet de Can Sedó, un espai públic amb una gran arbreda, que és al centre del municipi de Castellterçol.

Actualment, aquest espai rep usos molt diversos, des de jocs infantils, activitats puntuals que duu a terme l’escola i entitats diferents i, sobretot, serveix de punt de trobada molt important per als joves del poble, a causa de la presència del Punt Jove Kastell. Aquesta diversitat d’activitats genera una alta pressió d’ús sobre aquest espai.
llegir més  (CAT)
leer más    (ES)

 

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS DE SANT CUGAT:
12 projectes seleccionats per la ciutadania

Durant l’any 2016, el municipi de Sant Cugat ha sotmès a debat dos milions d’euros del seu pressupost d’inversió i els ha posat a la disposició de la voluntat dels seus ciutadans. Aquesta primera edició dels Pressupostos Participatius ha finalitzat amb la fase d’elecció de les propostes guanyadores, la votació i l’elecció dels 12 projectes que s’executaran en el transcurs de l’any 2017 i al començament del 2018.
 
La participació ha estat un èxit, si tenim en compte que, entre la recollida de propostes, els tallers i principalment la votació, han participat el 8,3% del total de la població major de 16 anys que viu en el municipi. A més a més, s’ha creat una comissió de seguiment formada per 6 persones del Consell de Ciutat, 9 representants dels tallers deliberatius i personal tècnic de l’Ajuntament.
 
Els projectes seleccionats són el resultat d’un procés de filtrat tècnic i de l’acompanyament en els espais deliberatius, que han aconseguit treballar les 955 propostes recollides.

 

llegir més  (CAT)
leer más    (ES)


Què fem?


fins al 23 desembre
Punt d’informació sobre la reforma dels carrers Radas, Concòrdia i plaça del Setge (Poble Sec)
horari: 16:30 a 18:30 hores
lloc: Raons Públiques
c/ Concòrdia, 30


21.12.2016

Assemblea General de la Xarxa d’Economia Solidària
horari: 18 h
lloc:
CONFAVC
c. Doctor Aiguader, 18 (Barcelona)


30.12.2016
Quines injustícies hi ha al món? Taller de sensibilització entorn les desigualtats per a joves
horari: Dues sessions d’11 a 12h30 i de 12h30 a 14h.
lloc: "Espai tribuna" de la Fira de Consum Responsable de Barcelona, Plaça de Catalunya.


12.01.2017
Sessió de devolució de l’Ajuntament de Barcelona sobre la reforma dels carrers Radas, Concòrdia i plaça del Setge
horari: per confirmar
lloc: Centre Cívic el Sortidor


16.01.2017
Segona Sessió de treball per repensar els Consells de Barri a Sant Boi
horari: 19 h
lloc:
Casal - Ciutat Cooperativa (Sant Boi)
 

18.01 i 1.03.2017
Xerrades “Futur Variable”: Combinar edats, orígens i disciplines per pensar la ciutat.
horari: per confirmar
lloc: CaixaForum Barcelona


de 26 a 28.01.2017
III International Conference on Gender and Architecture
lloc: UniFI-Scuola di Architettura (Florencia, Italia)

 

                
Copyright © 2016 Raons Públiques, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp