Copy
Raons Públiques - NEWSLETTER #18 - tardor 2016
ACTUALITZAR ELS CONTINGUTS WEB ET FA REFLEXIONAR SOBRE EL QUE ETS / FAS
 

Aquesta tardor, la Cooperativa Raons públiques fa un any i mig que va ser constituïda, però fan ja sis anys que moltes persones, en moments diversos i amb trajectòries diferents, comparteixen experiències, coneixements i sabers sota un nom més col·loquial i proper: “Raons”.

A l’estiu, després d’un any de projectes intensos, ens vam proposar actualitzar el nostre web, que s’havia quedat obsolet. Gràcies a aquest treball ens hem hagut de tornar a fer preguntes tan simples i alhora tan fonamentals com: Qui som? Com treballem? Què fem? I amb qui?

llegir més... (CAT)
leer más... (CAST)

Us convidem a recórrer les diferents seccions de la pàgina per conèixer aquests àmbits diferents d’acció, per mitjà de les descripcions i a través dels projectes que hem realitzat.


COM HA ANAT LA VINTENA EDICIÓ DEL BARREJANT?

El dia 1 i 2 d’octubre vam poder gaudir de la vintena edició del Barrejant , la Fira de Solidaritat de Sant Boi de Llobregat. Enguany, hem fet una valoració compartida del procés participatiu que es va dur a terme l’any passat per introduir avenços entre tots els participants. Finalment, hem ampliat l’espai interior de les entitats, s’han millorat els accessos a la carpa, la comunicació gràfica i la senyalística ha sigut més efectiva.

Valorem els resultats positivament!leer en CAST 


Vídeo de l’edició 2016 

 
REPENSANT EL BOSQUET DE CAN SEDÓ

Des de principis del mes de setembre, estem col·laborant amb la Diputació de Barcelona i amb l’Ajuntament de Castellterçol en la redefinició dels usos d’un espai molt rellevant al municipi de Castellterçol: el Bosquet de Can Sedó.

El projecte, que durarà al voltant de 3 o 4 mesos, consisteix a crear espais de debat entre els usuaris/es i veïns/es del poble per poder reflexionar sobre quins usos són els més adequats per al Bosquet i de quina manera s’hi podria millorar la convivència. Les primeres activitats que hem realitzat han consistit a fer uns primers contactes amb persones i entitats que fan servir regularment l’espai i hem dut a terme una fructífera primera activitat de mapatge, per detectar quins usos se’n fan actualment i esbrinar què creiem que hi falta i què podríem aportar per millorar-lo.
 

llegir més  (CAT)
leer más    (ES)


 

VA AVANÇANT EL PROJECTE DEL PLA DE PLACES A GRÀCIA

El Districte de Gràcia està implementant la Mesura de Govern denominada Espai Públic i Convivència. Aquesta mesura té l’objectiu d’aportar millores a la convivència i pacificar les places al barri de Gràcia. Per a això, s’han disposat millores en les ACCIONS que cadascun dels serveis executa i s’ha posat més atenció en els ESPAIS de gestió i de participació. Aquests espais esta formats per una taula tècnica conformada pels diferents serveis del Districte i una taula ciutadana conformada pels veïns i veïnes de les places.

L’aportació de Raons públiques en aquest projecte consisteix a avaluar el compliment i l’impacte de les accions disposades i, principalment, a acompanyar el procés d’enfortiment dels espais de gestió i de participació. Pel que fa al segon aspecte, s’està executant un projecte pilot a les places de la Virreina, del Diamant i del Sol, amb l’objectiu d’implementar les taules ciutadanes a les tres places, perquè puguin intercanviar informació i propostes amb la taula tècnica.


llegir més  (CAT)
leer más    (ES)

I TU, COM T’HO IMAGINES?
Idees per al futur de la Riera d’Arenys de Mar.

 

Dissabte dia 17 hem posat en comú amb la ciutadania d’Arenys de Mar les idees sobre el futur del nou tram cobert de la Riera. El procés participatiu “I tu, com t’ho imagines?” ha recollit, durant els mesos de juny i de juliol, 388 propostes en les quals s’aporten 474 idees sobre com ha de ser aquest nou espai ciutadà, extretes dels debats ciutadans, de les sessions amb les escoles i de les butlletes de participació individual.

Totes les propostes s’han agrupat en cinc eixos temàtics, per tal de sistematitzar-les i així estructurar les bases del concurs d’urbanització que seleccionarà el projecte definitiu.

llegir més  (CAT)
leer más    (ES)
 

PLANTES PLANTES?
Festa del Roser a la Rambla

Enguany, Raons públiques i el Col·lectiu Volta han ideat i realitzat la decoració vegetal de les façanes del Palau Moja, del Palau Marc i de l’Arts Santa Mònica, per la Festa del Roser, que s’ha dut a terme els dies 7, 8, 9 d’octubre de 2016 a la Rambla de Barcelona.

La Festa del Roser, impulsada per l’associació Amics de la Rambla,  és la festa de la Rambla que reivindica tant la seva patrona com la relació que aquest passeig central de la ciutat ha tingut tradicionalment amb les flors.

Aquest any 2016, des de l’Arts Santa Mònica i, concretament, des del seu programa d’educació, ciutadania i cultura anomenat Interfícies, ens han convidat a col·laborar amb el projecte “Plantes Plantes? L’urbà vegetal en col·lectiu” a través del qual i mitjançant un procés de treball amb entitats, escoles i altres agents locals, s’ha dut a terme la transformació de les tres façanes amb motius vegetals.

llegir més  (CAT)
leer más    (ES)
 

ENTREM A LA FASE FINAL DELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS A SANT CUGAT

Els Pressupostos Participatius de Sant Cugat arriben a la fase final prèvia al desenvolupament i a la implementació de les propostes. En aquesta fase la comunitat de Sant Cugat, en tot el seu conjunt, tindrà l’oportunitat de triar 12 projectes de les 24 proposades finalistes, que han estat el resultat d’un exhaustiu procés, iniciat al mes de febrer d’enguany.

Podem dir que gran part del repte ha estat acomplert: s’ha aconseguit passar de les més de 900 propostes a 24, a partir de l’intercanvi, la presentació, el debat i la decisió dels participants, a més del treball dels tècnics; s’ha cuidat el procés i la participació de la gent que va dedicar el seu temps a treballar les propostes i s’ha establert un treball en equip eficient entre Raons públiques i els referents de l’Ajuntament.llegir més  (CAT)
leer más    (ES)
 


Què fem?


15.10.2016
Xerrada:
Transformació i cocreació del pati de l’escola Dovella. Tabakalera, Donosti. 10:00h


17.10.2016

Presentación pública de las 25 propuestas a votación de los Presupuestos Participativos.
Lunes 17, a las 19h.
Sant Cugat, al costat de la Casa de la Cultura.
 
21.10.2016
Jornades: LA CIUDAD PARTICIPADA
Reflexiones sobre participación ciudadana y urbanismo de código abierto.
Alacant. 16h -20 h


21,22 i 23.10.2016
Fira d’Economia Solidària de Catalunya.
Recinte Fabra i Coats de Barcelona.  10:00h-18:00h


25.10.2016
Intervenció en el curs de geografia urbana:
La caiguda del model Barcelona.
Acadèmia d’arquitectura de Mendrisio, Suïssa


26.10.2016
Curso d’Educació Viva i Ciutat educadora:
Marcs comuns i projectes a l’espai públic.
Centre d’Arts Santa Mónica, Barcelona. 17:30 h


 
                
Copyright © 2016 Raons Públiques, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp