Copy
Raons Públiques - NEWSLETTER #7 - juny_juliol 2014

BARCELONA, A ON HAS ARRIBAT?


L’any 1991 just abans de la inserció de les olimpíades en l’ADN de la ciutat, Manuel Vázquez Montalbán i Eduardo Moreno reflexionaven sobre la direcció que estava prenent la ciutat de Barcelona en el seu ja clàssic llibre Barcelona, cap a on vas? Diàlegs per a un altre Barcelona, en un exercici d’anàlisi crític i conscient dels canvis que detectaven com a veïns de la ciutat.

23 anys després ens toca a nosaltres, com a veïns i veïnes de la ciutat analitzar fins on hem arribat.


Aquest mes de maig, hem viscut probablement la setmana més políticament activa dels últims anys, i és que, coincidint amb el tercer aniversari del brutal desallotjament de la plaça de Catalunya del 27 de maig de 2011, i just després d’unes eleccions europees que han capgirat l’equilibri polític general, l’Ajuntament de Barcelona ha pres la pitjor decisió que es recorda en dècades, el desallotjament i l’enderrocament de Can Vies.

Això ha estat la gota que ha fet vessar el got. No és només per la brutalitat policial, ni per la seva prepotència ni el poc esperit dialogant. Han demostrat que no viuen en aquesta ciutat, que no entenen res ni volen entendre.

Cal dir-ho i cal dir-ho clar. Això no funciona.

 

llegir més...
 

Projecció debat al local: Fem rambla

En el marc de la programació de projeccions-debat al nostre local, hem convidat al grup de treball “Fem rambla” el proper dimecres 18 de juny a las 20h.

Ens presentaran el procés veïnal que s’ha dut a terme al barri del Poble nou per decidir com serà la Rambla del Poble Nou. “Fem Rambla: redissenyant la participació ciutadana”, una sessió oberta a tothom per compartir experiències i debatre sobre com podem incidir sobre el disseny de la nostra ciutat!

"La ciutat no es ven, es viu".
AACC Barcelona 2014

La setmana del 6 al 13 de Juliol, diverses entitats i persones estem organitzant la trobada d’Arquitectures Col·lectives en Barcelona, un esdeveniment obert i gratuit que reunirà a persones de la resta de l’estat, d’europa i de llatinoamèrica per a compartir experiències sobre la construcció col·lectiva de l’hàbitat.

Pel matí es faran diverses activitats i recorreguts en diferents barris dinamitzades per les entitats organitzadores. A la tarda s’organitzaran taules de debat en torn a cins eixos temàtics: habitatge, participació, model de ciutat, dret a la bellesa i educació.

llegir més...

 

D'ASSOCIACIÓ A COOPERATIVA D'URBANISME 

La nostra organització Raons Públiques, després de 4 anys de treball associatiu ha entrat per decisió dels seus integrants en un procés d’emprendedoria sota la figura de cooperativa d’urbanisme, posant en valor tota l’experiència acumulada, capital humà i metodologies aconseguides. Aquesta transició busca desenvolupar des d’un espai d’autocupació, repercutir en la dedicació, eficiència i qualitat que cada dia s’exigeix al nostre treball i potenciar des de l’ètica empresarial la nostra proposta d’intervenció en les transformacions urbanes.

Presentació PLATAFORMA ATUREM PLA PARALLEL

El passat 7 de juny a la Plaça dels Ocellets hi va haver una nova trobada de la plataforma veïnal Aturem el Pla Paral.lel, aquesta vegada per acabar de concretar el manifest que recull les demandes i necessitats detectades. Veïns i veïnes del Poble Sec i Sant Antoni durant dues hores llargues van debatre els diferents temes, per tal de poder arribar a acords i definir les properes accions.

Mentre l'assemblea es duia a terme a l'espai públic, just al costat el carrito dinamitzat per Raons Públiques va acollir a tot tipus de veïns/es que volien més informació sobre el paral.lel i preguntaven què era el projecte. És en aquests espais informatius, el carrito, on es reafirma la necessitat de parlar de la ciutat i de com es conforma l'urbanisme, ja que es demostra que si s'apropa la informació els ciutadans aquests si estan interessats en escoltar i opinar.

El proper dia 19 de juny a la tarda ens tornarem a trobar a la Plaça dels Ocellets on hi haurà diferents activitats per seguir visibilitzant.

Per més informació podeu entrar a la pàgina de la plataforma.

 

RECONEIXEMENTS AL NOSTRE TREBALL

Entre els mesos de Maig i Juny hem estat reconeguts per dos premis molt significatius per nosaltres, el premi BCN Associacions promogut per l’Ajuntament i el Consell Municipal d’Associacions de Barcelona, reconeixent la nostra trajectòria associativa mitjançant el projecte “Fent comunitat transformant el pati de l’escola La Pau” i el premi JÓVENES EMPRENDEDORES SOCIALES - JES promogut per la Universitat Europea, a través de la seva Fundació, i en col.laboració amb la Internacional Youth Foundation i la Sylvan/Laurate avaluant i impulsant el nostre naixent projecte empresarial.


Què fem?


18.06.2014

Debat "FEM RAMBLA"
Horari: 20h
Lloc: Raons Públiques C/Concòrdia 30, Baixos

19.06.2014
Presentació de la Plataforma Veïnal Aturem el Pla Paral·lel

Horari: 19h
Lloc: Plaça dels Ocellets - Poble Sec

28-29.10.2013
Curs ARTEFAKTE
"Derechos humanos y empresas transnacionales"
Lloc: Raons Públiques C/Concòrdia 30, Baixos

6-13.07.2014
AACC 2014
Horari: veure programa
Lloc: Área Metropolitana de Barcelona


12-13.07.2014
Curs ARTEFAKTE
"La gestió neoliberal de la misèria"
Horari:  
dissabte 12 
10h-14h / 16h-19h
              
diumenge 13 
10h30-13h30

Lloc: Raons Públiques C/Concòrdia 30, Baixos

19-24.07.2014
FESTA MAJOR DEL POBLE SEC
 
                
Copyright © 2014 Raons Públiques, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp