Copy
Raons Públiques - NEWSLETTER #9 - novembre 2014
Més democracia amb més mecanismes
 
Des del 15M, recuperant la dignitat des d’una crítica ferma contra el sistema de govern que existeix avui, i contra a una absència de democràcia econòmica i social, els ciutadans i ciutadanes reclamen més eines i mecanismes de rendició de comptes pel que fa a les polítiques públiques.
Hem vist proliferar en aquesta onada de movilitzacions, diferents experiències d’empoderament ciutadà dignes d’aquest nom (la PAH, marea verde, la sanitat pública, el Gamonal, la plataforma SomParal·lel, etc ) alhora que s’han consolidat projectes polítics com Podem, Guanyem... Per això hem de defensar aquests projectes que neixen de la mà dels moviments socials i des de l’enteniment del context d’excepció en la que vivim on les llars estan cada vegada més ofegades.
Per això ens hem preparat amb molta il·lusió per l’acte del 13 de novembre a la Plaça Santa Madrona. Els mecanismes de rendició de comptes dels poders polítics cap a la ciutadania han d’anar acompanyats de metodologies participatives que assegurin fer sentir les veus que normalment no són escoltades perquè o bé no estan organitzades o bé no pensen que fer-se sentir, servirà per alguna cosa.


Presentació llibre: "El Delirio de la Cordura"

Raons públiques cedeix el seu espai un cop al mes i de forma gratuïta als veïns del Poble-sec, és una forma de conèixer el que es cou i estrènyer llaços amb els veïns.

En aquesta ocasió el dimecres dia 26 de Novembre l´escritor Francisco Pérez Ruiz ens presenta la seva novel·la "El Delirio de la Cordura" i aprofita per oferir-nos uns apunts sobre l'auto-edició. Ens parlarà de la seva experiència en el que ell anomena un "llibre artesanal" i de les dificultats i obstacles amb què el ciutadà del carrer es troba en el context de l'actual món editorial ".

Us esperem al nostre local el dimecres 26 a les 19:00 hores!


US CONEIXEU?

La Fundació Joan Miró conjuntament amb Raons Públiques han començat un procés per analitzar la relació entre el Poble Sec i la muntanya i els seus usos.

La idea d'aquest projecte comença de la necessitat de la Fundació Joan Miró d'obrir-se al barri del Poble Sec del qual se sent allunyada malgrat els pocs minuts de camí que els separen, la voluntat és ser un recurs més per als seus veïns i veïnes.

T'esperem el 18 de Novembre al primer taller per conèixer els camins d'accés a Montjuic des de Poble Sec! Biblioteca Francesc Boix. 

llegir més...

 

CAN SAN PERE

Raons Públiques assesora a la plataforma Can Sanpere 100% públic en el desenvolupament de la campanya de la consulta organitzada per l’ajuntament de Premià de mar per a conèixer l’opinió dels veïns al voltant de l’expropiació de la fàbrica. El nostre paper consisteix en donar eines per a difondre el procés i arribar a la major quantitat de gent possible, amb l’objectiu d’imaginar conjuntament els possibles usos que es poden donar en aquest nou espai per a la vila.


ARXIU ALICIA

Per què els nens i les nenes que juguen a la plaça davant de la seva escola senten que molesten als altres usuaris? Com ha de ser un espai públic que els permeti jugar ? Per què els agrada tant la Rambla, què canviarien per millorar-la ?

Aquestes són les preguntes que estem plantejant durant els tallers realitzats a l’ escola la Llacuna del Poble Nou, en el marc del projecte “Arxiu Alicia : infància, experiència i espai públic”, fins el mes de febrer, amb
Urbanitas Berlin-Barcelona.

 

COMENÇA QUINA GRÀCIA? PROCES PARTICIPATIU PER A LA DEFINICIO DEL PLA D‘USOS DE GRACIA

Aquest mes de novembre comença el procés participatiu per a la definició del pla d’usos de Gràcia, organitzat conjuntament amb la plataforma Gràcia cap a on vas? i el Districte de Gràcia. Raons Públiques forma part de l’equip dinamitzador, juntament amb La Hidra Cooperativa i Urbanin+, que serà l’encarregat de portar a terme l’execució del procés.

Més informació: quinagracia.info  @quinagracia


Què fem?


13.11.2014

Mapeig col·lectiu en el marc de la jornada “Guanyem preguntant”
Horari: 19h
Lloc: Plaça Santa Madrona

15-22.11.2014
Recorregut sobre pla d’usos del districte de Gràcia
Horari: 10:30 h

18.11.2014
Parlem dels camins d’accés a Montjuïc
Horari18.00 - 20:00 h
Lloc: Biblioteca Francesc Boix. Carrer de Blai, 34

26.11.2014
Presentació Llibre: "El Delirio de la Cordura"
Horari19:00 h
Lloc: Raons Públiques C/Concòrdia 30, Baixos 

Cursos ARTEFAKTE:

22-23.11.2014
Introducción a la bioconstrucción

28-29.11.2014
Loïc Wacquant: pobreza, prisión, ciudad    

28-29.11.2014
Notables, partidos y movimientos
 

                
Copyright © 2014 Raons Públiques, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp