Copy
Raons Públiques - NEWSLETTER #5 - Març 2014

DEMOCRÀCIA : “GOVERN ON EL POBLE EXERCEIX LA SOBIRANIA”
El riure de Mafalda és a la vegada genial i tràgica. Genial, perquè davant la mentida i l’engany la millor actitud és prendre-s’ho amb la intel·ligència de l’humor. Tràgica, perquè és un veritable drama arribar a pensar que la democràcia és una mentida i un engany.

 

El tema que ens hem de qüestionar és perquè trobem que una tira còmica escrita a l’Argentina fa desenes d’anys està més d’actualitat que mai? Com hem arribat fins aquí? I el que és més important: quines oportunitats se’ns obren? La situació actual és dramàtica, però també plena de possibilitats i de motivacions.

llegir més...
 


Inauguració espai CoBoi

El 30 de gener vàrem acompanyar als membres de CoBoi en l’encesa del seu projecte d’emprenedoria i
economia social, al Casal Casablanca de Sant Boi.

Durant les darreres setmanes, els components d’aquesta innovadora iniciativa van estar serrant fusta, escatant taulers, muntant estructures metàl·liques… Com si d’autèntics experts en la construcció es tractés, van transformar palets, fustes velles, caixes de fruita i tubs de cartró en el mobiliari que d’ara endavant els permetrà dur a terme les seves iniciatives.


llegir més...


 


Aprenent a construir bancs i una caseta de fusta

Durant el mes de febrer hem seguit realitzant diferents accions de millora del pati de l’escola la Pau. Seguint el diagnòstic inicial dels nens i nenes s’ha iniciat el procés de construcció de bancs i una caseta de fusta pel pati, i com s’ha fet? Doncs anant pas per pas, fase per fase, reflexionant sobre què vol dir construir, en el que implica i prenent decisions en relació a les necessitats i usos del mobiliari pel centre educatiu.

llegir més...


Jornada d’entrega del Premi Participa a l’escola

Durant la jornada d’entrega del premi a l’escola la Pau, el passat 14 de febrer, ens vam emocionar amb el text llegit per un alumne on parlava de l’experiència del projecte Fem comunitat transformant el pati de l’escola. A continuació, us deixem aquestes paraules que són les que ens han de donar la força i les eines per poder cobrir totes les necessitats de millora de l’escola.

llegir més...


Workshop Marsella

Dues setmanes intenses a Marsella per transmetre i compartir les nostres experiències, en l’àmbit académic i en els moviments socials locals.

Entre el 13 i el 24 de gener participàrem al workshop d’urbanisme “Entre Parc National des Calanques et Marseille : quel rapport ville / nature de St Tronc à la Barasse? ”. Acompanyant als estudiants en l’exercici de disseny col·lectiu que havien de dur a terme durant aquestes dues setmanes, es va abordar la complexitat del context urbà que se’ls proposava i esbossant propostes de planejament urbanístic. A l’hora de les correccions de projecte, aquest workshop va ser una bona ocasió per confrontar idees i plantejaments sobre models urbanístics i metodologies d’intervenció sobre l’entorn urbà.

Paral·lelament, vàrem realitzar dues conferències : a l’Escola d'arquitectura de Marsella, presentant el projecte guanyador del concurs de 16 portes de Collserola, i a la Casa de l’arquitectura i la ciutat, en un debat sobre  la “crisi del model Barcelona i el dret a la ciutat”.


 


Salvem Can Sanpere


A premià de Mar podem trobar un altre exemple clar que ens mostra qui participa de la construcció de la ciutat, qui pren les decisions i en quines escales s’entén i es controla la ciutat.És per això, que defensem la necessitat de creure i actuar amb un altre model de participació on realment els habitants puguin decidir en la construcció de la seva ciutat.
Com a Raons Públiques donem suport, seguint i participant del procés i les accions, a la plataforma Salvem Can Sanpere 100%


llegir més...

 

 


Què fem?


15 / 16.03.2014

Curs Artefakte
Modelos de Justicia: de lo ideal a lo real / Jahel Queralt
Horari:
15.03: 10.30 - 19.00h
16.03: 10.30 - 13.30h

Lloc: Local Raons Públiques. c/Concòrdia 30

29 / 30.03.2014
Curs Artefakte
Nació, independència, poder constituent / Raimundo Viejo
Horari:
29.03: 10.30 - 19.00h
30.03: 10.30 - 13.30h

Lloc: Local Raons Públiques. c/Concòrdia 30
 
                
Copyright © 2014 Raons Públiques, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp