Copy
Raons Publiques - NEWSLETTER #3 - octubre 2013

RAONS PER OPOSAR-SE AL TANCAMENT DEL PARK GÜELL


Queden pocs dies per a que l’Ajuntament de Barcelona faci efectiu el final de l’ús públic del Parc Güell, obra inacabada de l’arquitecte Antoni Gaudí, la gestió de la qual fou cedida a les autoritats municipals a l’any 1922.


Durant mesos, s’han exposat molts arguments en contra d’aquesta mesura. Des de la Plataforma Defensem Park Güell com des d’associacions ciutadanes i fòrums acadèmics, s’han qüestionat els objectius, el procediment i les conseqüències d’una decisió per a la qual, insistim, existeixen alternatives. La posició enrocada de l’Ajuntament que es segueix negant a compartir els informes que justifiquen el Pla d’Actuacions presentat el desembre passat, delata no només una intolerable manca de transparència sinó també una flagrant carència de visió estratègica i política.

 

Sota el nostre parer, la virulència amb la que el cas del Parc Güell ha saltat a l’opinió pública es dèu al fet que introdueix un precedent discriminatori preocupant a l’hora de fer ús d’un espai públic d’un enorme valor simbòlic en la construcció de la identitat barcelonina.


llegir més...


Què passa sobre les vies?

El dimarts passat dia 15 d’octubre vàrem presentar els resultats del procès de dinamització a l’espai públic per a la definició d’usos de la coberta de les vies de tren a Sants, en el marc de la comissió de seguiment del projecte. La setmana que ve els veïns realitzaràn una assemblea a fi de validar els elements recollits i definir les prioritats d’acció de cara als propers mesos. Us informarem aviat d’on podeu consultar el document dels resultats finals d’aquest procès.


Taula de debat - POUM Manresa


Amb motiu de la revisió del POUM de Manresa ens han convidat a una taula de debat per parlar sobre com fer un urbanisme més proper. Volem reflexionar sobre si els documents de planificació reflecteixen les necessitats de la població i s'adapten als canvis que vivim. No hem de limitar la "funció social de l'urbanisme" a la distribució de plusvàlues, sinó que considerem que hi ha alternatives fetes des de baix que resolen problemes urgents per a la vida urbana.
 

llegir més...Activitat al Congrés Psicologia Ambiental

Raons Públiques participarà en el proper Congrés Internacional de Psicologia Ambiental, que es desenvoluparà a Barcelona del 22 al 25 d'octubre. La nostra intervenció tindrà lloc en el marc de les experiències que es realitzen paral·lelament al Congrés. Investigarem al voltant de l'experimentació de diferents intervencions que donin com a resultat la creació d'un espai híbrid. Amb aquesta intenció, desenvoluparem una activitat amb diversos participants al Congrés dins del barri del Poble Sec.

llegir més...


Mil Raons per un LOCAL

El passat 26 de setembre vàrem inaugurar - per fi! - el local. Volíem agraïr l’assistència de totes les persones que vàreu venir i tornar a agraïr especialment (perquè no ens fa por repetir-nos) a totes aquelles que ens han ajudat col·laborant en el verkami, sense qui potser hauríem acabat les obres...al 2080! Per cert, encara tenim les vostres recompenses a qui no les hagueu agafat aquell dia! Gràcies també a Milena del projecte Baixem al carrer per la seva potent aportació al discurs!


Xerrada a la universitat de Mendrisio

 

Aquest any Raons Públiques hem estat novament convidats a presentar el nostre treball integrat en el curs de Geografía Urbana impartit a l’Accademia di Architecttura de Mendrisio, de la Universitá della Svizzera Italiana.  L’assignatura, dirigida dirigida pel professor Gian Paolo Torricelli, tracta el tema del significat de l’espai públic a la ciutat contemporànea, explorant noves maneres d’exercir la ciutadania i la seva relació amb el dret a la ciutat.

llegir més...


Global Eco Forum 2013

El proper dimarts 22 d’octubre, participarem a una taula rodona sobre “models de ciutats sostenibles” en el marc del Global Eco Forum 2013, que tindrà lloc a la Pedrera. Al debat, dinamitzat per Toni Solanas (AuS), hi participaràn especialistes de la sostenibilitat urbana com : Salvador Rueda (Agència d’ecologia urbana de Barcelona), Isabela Velàzquez (GEA 21 consultores) i Antoni Brey (Urbiotica). Des de Raons Públiques, defensarem el concepte de sostenibilitat social que caracteritza les nostres accions i projectes.


Què fem?


19-20.10.2013
Curso ARTEFAKTE
“Cartografías del pensamiento emancipador”
Horari:   sábado 19
               de 10h-13h30
                   i 15h30-19h

              
               domingo 20
               de 10h-13h

Lloc: Raons Públiques C/Concòrdia 30, Baixos

20.10.2013
Trocasec 
Xarxa d'intercanvis de Poble Sec

Horari: a partir de les 10h
Lloc: Plaça de les Navas, Poble Sec
 

21-22.10.2013
Xarrada a la universitat de Mendrisio
Lloc: Università di Mendrisio - Suïssa

22.10.2013
Participació al
Global Eco Forum

Horari: 16h30-18h
Lloc: Edifici "La Pedrera"

22.10.2013
Activitat al Congrés Psicologia Ambiental
Horari: 10:30h
Lloc: Edifici històric Universitat de Barcelona
          Sala Ramon y Cajal
          i Barri del Poble Sec


25.10.2013
Taula de debat - POUM Manresa
Horari: 19h
Lloc: l'Espai Roig
         del Bages

         carrer de la Mel 8,
,
         Manresa


Copyright © 2013 Raons Públiques, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp