Copy
Raons Públiques - NEWSLETTER #14 - tardor 2015
QUE FEM AMB ELS CONSELLS DE BARRI?

Una avaluació dels Consells de Barri de Barcelona des de l’observació.

 

Aquest mes hem publicat a la Trama Urbana un article sobre els Consells de Barri. El podeu consultar aquí:

Qui hagi anat algun cop a un Consell de Barri, de segur que no ha quedat indiferent. Aquest espai de participació institucional és objecte d’una critica generalitzada, però no se n’ha fet una anàlisi minuciosa, fins ara. Des de l’observació participant aquest article presenta una mirada crítica i propositiva  perquè els Consells de Barri passin de ser un espai merament informatiu i de queixes veïnals a un espai pedagògic de construcció de ciutadania. Un repte que els nous governs han d’afrontar.llegir més...


FÒRUM VEÏNAL D’URBANISME DE BARCELONA

Estarem els propers 30 i 31 d'octubre a Can Batlló al Fòrum Veïnal d'urbanisme de Barcelona, promogut per la FAVB. Realitzarem el taller: Urbanisme i dinamització de barris, programat per al dissabte 31 a les 11h. Conjuntament amb La Hidra Cooperativa, Felipe Herrera del PC Roquetes, Emanuela Bove (OACU) i Roberta Carvalho (OMB).

Mes informació aqui :  forumurbanismebcn.
wordpress.com/

 

MILLOREM ELS CONSELLS DE BARRI

CAT - Estem iniciant un projecte molt il·lusionant a dos districtes de Barcelona: realitzarem l’acompanyament en la metodologia i la dinamització dels propers Consells de barri dels districtes d’Horta-Guinardó i de les Corts. Molt aviat publicarem mes informació a la nostra pàgina web! 


FESTA al PATI de l'Escola DOVELLA
 

Amb motiu de l’inici del projecte educatiu per a la transformació del pati de l’Escola Dovella es va realitzar la primera activitat de visibilització i comunicació per tota la comunitat educativa.

Un projecte realitzat amb CoeducAcció www.coeducaccio.com/


llegir més  (CAT)

leer más    (CAST)


PENSEM  EN PARAL·LEL

Al mes de juliol va concloure la primera fase del procés participatiu per a la planificació integral de l’avinguda. Durant els mesos de juny i juliol vam compartir els seus resultats amb les entitats i el veïnat dels tres barris implicats.

Podeu consultar els resultats aqui.


 


FESC - FIRA D’ECONOMIA SOLIDÀRIA DE CATALUNYA

Els propers 23,24 i 25 d’octubre es celebra la IV Fira d’economia solidària de Catalunya! Vine a visitar-nos, hi estarem tot el cap de setmana !

Mes informació aqui : http://www.firaesc.org/ 


FIRA BARREJANT - Sant Boi

El Departament de Cooperació, Solidaritat i Pau de l’Ajuntament de Sant Boi  ens ha encargat la dinamització de tallers amb les entitats i la coordinació del disseny i la construcció de la fira. Més de 15 entitats han participat en el procés de disseny col·lectiu que ha consistit en 4 tallers durant la primavera de 2015.

llegir més  (CAT)
leer más    (CAST)


CROMOS DE VALLCARCA

Ja estan disponibles els Cromos del barri El Coll-Vallcarca! El projecte es desenvolupa amb les entitats, equipaments, escoles dels barri del Coll i Vallcarca. Els nens, les nenes, les famílies i els veïns i veïnes del barri poden fer la col·lecció de les diferents cartes que donen a conèixer el seu barri i generen xarxa.

llegir més  (CAT)
leer más    (CAST) 

FEM COMUNITAT AL CARRER CONCÒRDIA

Durant la Festa Major del Poble-sec, en el marc del projecte “Fem Comunitat al carrer Concòrdia” s'ha realitzat un taller de recollida d'opinions sobre com podria ser la Placeta Pedreres i quines funcions podria acollir.

llegir més  (CAT)
leer más    (CAST) 


Què fem?


16.10.2015
de 11.00 h a 13.00 h. Activitat al carrer de la Concòrdia: Accessibilitat de la gent gran al carrer.

27.10.2015
Mapatge col·lectiu al Campus Mundet, amb els alumnes de l'assignatura de Treball Social Comunitari de l'Ensenyament de Treball Social.

21-28.10.2015 i 4-11.11.2015

Formació. Diputació de Barcelona. L'actuació comunitària a l'espai públic. Art i comunitat. Juntament amb Senén Roy i Joan Gener.

23-24-25.10.2015
Vine a visitar-nos a la FESC: Fira d’Economia Social i Cooperativa !

31.10.2015

taller intensiu per aprendre a dissenyar i construir rajoles hidràuliques. 10:00h-16:00h. Local de Raons públiques. http://proyectoanda.com/20.10.2015
Conferència a l’Accademia di Architettura de Mendrisio, de la Universitá de la Svizzera, Itàlia.

29.10.2015

BAU, Classe al Màster en investigació i experimentació en disseny.

31.10.2015
Dinamització taller Urbanisme com a dinamització de barris, dins del fòrum veïnal d’urbanisme de Barcelona.

02.11.2015
a les 19.00 h, Biblioteca Francesc Boix. Participació a la xerrada “Una altra economia ja existeix: coneix-la amb el mapa PAM a PAM”.

10.11.2015
a les 19.00 h, Biblioteca Bon Pastor. Xerrada “Altres formes de fer habitatge i urbanisme”.

 

NOTICIES DEL BARRI

-S’està posant en marxa el Banc del Temps del barri!

-El 15 de novembre no us perdeu el Trocasec. Plaça del Sortidor, a partir de les 10:00h.

                
Copyright © 2015 Raons Públiques, All rights reserved.
Email Marketing Powered by Mailchimp